Rakip hoca G.Saray'a hakkını teslim etti

Basketbolda ULEB Avrupa Kupası (L) Grubu'nda Almanya'nın Ratiopharm Ulm takımını 82-66 yenen Galatasaray Medical Park'ta başantrenör Ergin Ataman, çok tehlikeli bir takıma karşı önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Rakip hoca G.Saray'a hakkını teslim etti
Rakip hoca G.Saray'a hakkını teslim etti
GİRİŞ 22.01.2013 23:28 GÜNCELLEME 23.01.2013 07:16

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, Hawkins'in durumu nedeniyle çok zor bir gün yaşayarak bu maça çıktıklarını ve iyi mücadele ederek kazandıklarını belirtti.

Ataman, maç boyunca iyi oynadıklarını aktararak, ''Çok önemli bir galibiyet aldık. Zor günlerde takım olarak kenetlenip kazanmak çok önemli. Zor bir gündü bizim için. Maça çok konsantre başladık. Maçın kontrolü, 2. periyodun bir bölümü hariç, elimizdeydi. Çok tehlikeli bir takıma karşı önemli bir galibiyet aldık'' diye konuştu.

-''Dopingle alakalı hiçbir şey yok''-

Sarı-kırmızılı takımın ABD'li oyuncusu David Hawkins'in doping numunesinde yasaklı maddeye rastlanmasıyla ilgili bilgi veren Ergin Ataman, şunları kaydetti:

''Aldığım duyumlara göre oyuncumuzun B numunesi de açılacak. Hawkins, böyle bir madde kullanmadığını ısrarla söylüyor. Çok önemli bir olaya değineceğim. Bir kere WADA'dan gelen raporda performans artırıcı, dopingle alakalı hiçbir şey yok. Sadece keyif verici bir maddeden bahsediliyor. Hiç kimse bu konuya 'doping yaptı' diye spekülasyon getirmesin. Oyuncunun sadece bireysel yaşamıyla ilgili bir madde kullandığından bahsediliyor. Eğer böyle bir şey varsa da gerekli şey yapılır. Söz konusu hafta Hawkins'in omzu sakattı. Çok ağır bir ağrı kesici yapıldı. Bu da o maçtan önce listeye yazılarak, federasyona verildi. 'O ilacın içinde bu durumu tetikleyici bir şey var mı?' O araştırılacak. Ortada hiçbir şekilde dopingle alakalı bir şey söz konusu değil.''

''Hawkins'in B numunesi de pozitif çıkarsa transfer yapacak mısınız?'' sorusunu, deneyimli çalıştırıcı, ''ULEB Avrupa Kupası'nda 5 gün sonra transfer bitiyor. Hawkins'in durumunun karara bağlanması 3-4 haftayı bulur. Zaten bir oyuncu alacaktık. Uzun transferi yapacaktık ama transfer kapanmadan şimdi forvet alacağız'' şeklinde yanıtladı.

Sarı-kırmızlıların milli oyuncusu Ender Arslan ise ikinci yarıdaki set savunmalarıyla maçı kazandıklarını söyledi.

-Ratiopharm Ulm cephesi-

Ratiopharm Ulm Başantrenörü Torsten Leibenath, Avrupa'nın en iyi savunma yapan takımlarından birine kaybettiklerini belirtti.

Leibenath, zor bir maç olacağını önceden bildiklerini anlatarak, ''Galatasaray Medical Park maçı sonuna kadar hak etti. Maça kötü başladık. Sonra öne geçtik ama ilk yarının sonunda bir pozisyonda teknik faul çalındığını düşündük ve serbest atışı yanlış kişiye attırdık. Bu bizim hatamızdı. Bunun sonunda top rakibimize geçti ve oyundaki üstünlüğü aldılar. İkinci yarıda da hiç mücadele etmedik. Rakibimiz savunmasıyla maçı kazandı'' ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: AA