Kara Kartal yüksek uçuyor

Basketbolda geçen sezona damgasını vuran Beşiktaş Erkek Takımı, bu sezon da iddialı olduğunu aldığı sonuçlarla ortaya koydu.

Kara Kartal yüksek uçuyor
Kara Kartal yüksek uçuyor
GİRİŞ 15.10.2012 11:54 GÜNCELLEME 15.10.2012 11:54

Geçen sezon Beko Basketbol Ligi şampiyonluğunun yanı sıra FIBA EuroChallenge Kupası ve Türkiye Kupası'nı kazanarak yılı 3 kupayla tamamlayan siyah-beyazlı ekip, bu sezon şu ana dek yaptığı 6 resmi maçı da kazanarak rakiplerine gözdağı verdi. ''Kara Kartallar'', böylece çıktığı tüm resmi karşılaşmaları kazanarak taraftarlarına büyük sevinç yaşattı.

-Sezonun ilk kupasını da aldı-

Beşiktaş, bu sezonun ilk kupasını da güçlü rakibi Anadolu Efes'ten aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Anadolu Efes'i 77-75 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, geçen sezon elde ettiği tarihi başarılara bir yenisini ekledi ve bu kupayı da tarihinde ilk kez kazanma başarısı gösterdi.

-Spor Toto Türkiye Kupası'nda 3 galibiyet-

''Kara Kartallar'', Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grubu'ndaki karşılaşmaların tümünü kazanarak tur atladı.

Elemelerde Aliağa Petkim, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi ile aynı grupta yer alan Beşiktaş, rakiplerini mağlup ederek sezon öncesinde iyi sonuçlar için sinyal verdi.

-THY Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı-

Tarihinde ilk kez THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, bu organizasyona da galibiyetle başladı.

THY Avrupa Ligi (D) Grubu ilk hafta maçında Sırbistan'ın Partizan mt:s takımını konuk eden siyah-beyazlı ekip, bu mücadeleyi 16 sayı farkla 81-65 kazanarak taraftarlarını sevindirmeyi sürdürdü.

-Erman Kunter, güven verdi-

Geçen sezon elde edilen başarılara rağmen sponsor bulamamanın sıkıntısını yaşayan ve 3 kupalı başarıda büyük pay sahibi olan başantrenör Ergin Ataman'ı Galatasaray Medical Park'a kaptıran Beşiktaş, yeni çalıştırıcısı Erman Kunter yönetiminde de camiaya güven verdi.

Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 6 maçı kazanırken, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da müzesine götürdü.

-Yabancılar tamamen değişti-

Beşiktaş, geçen sezon 3 kupa kazandığı kadrodaki tüm yabancı oyuncularını kaybederken, kadrosuna 6 yeni yabancı oyuncu kattı.

2011-2012 sezonunda kadroda yer alan Carlos Arroyo, David Hawkins, Zoran Erceg, Pops Mensah Bonsu, Marcelus Kemp'in yanı sıra Türk statüsünde oynayan Ersin Dağlı takımdan ayrılırken, Beşiktaş bu oyuncuların yerine Curtis Jerrels, Patrick Christopher, Damir Markota, Vladimir Dasic, Gasper Vidmar ve Randal Falker'ı transfer etti. Siyah-beyazlı ekip, yeni yabancılarının yer aldığı kadroyla şu ana dek iyi sonuçlar almasını bildi.

-Resmi maçlar-

Siyah-beyazlı ekibin, bu sezon şu ana dek yaptığı resmi maçlar ve aldığı sonuçla şöyle:

Beko Basketbol Ligi:

Beşiktaş-Türk Telekom..........: 61-60

Cumhurbaşkanlığı Kupası:

Beşiktaş-Anadolu Efes..........: 77-75

Spor Toto Türkiye Kupası:

Beşiktaş-Aliağa Petkim.........: 77-71

Beşiktaş-Hacettepe Üniversitesi: 67-62

Beşiktaş-Antalya Büyükşehir Bel: 61-52

THY Avrupa Ligi:

Beşiktaş-Partizan mt:s.........: 81-65

KAYNAK: AA