Kunter: Lig bu sezon çok keyifli olacak

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Erman Kunter, Beko Basketbol Ligi'nin bu sezon çok keyifli olacağını ve tekrar şampiyonluk yaşamak istediklerini söyledi.

Kunter: Lig bu sezon çok keyifli olacak
Kunter: Lig bu sezon çok keyifli olacak
GİRİŞ 03.10.2012 13:18 GÜNCELLEME 03.10.2012 13:24

Erman Kunter, yaptığı açıklamada, güzel bir basketbol sezonunun kendilerinin beklediğini belirterek, sürprizlere açık bir lig olabileceğini savundu.

Geçtiğimiz hafta sonu Anadolu Efes'i yenip 28. Erkekler Cumhurubaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürerek, geçen yılki 3 kupalı şampiyonluğunun taçlandıran siyah-beyazlı ekibin başantrenörü, ''Bu sezon çok çekişmeli ve kaliteli bir lig olacak. Beşiktaş, Banvit, Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve Galatasaray Medical Park bir adım önde gözüküyor şampiyonluk yarışında. Ancak, zayıf diyebileceğimiz sadece 1-2 takım var. Özellikle bütün takımlar, kadrolarına çok kaliteli yabancılar kattı. Arkadan gelecek olan Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkim, Olin Edirne, TOFAŞ gibi takımlar da sürpriz yapabilir'' diye konuştu.

''THY Avrupa Ligi'nde gruptan çıkacağız'' çalıştırıcı, Beşiktaş'ı hem ligde, hem Türkiye Kupası'nda, hem de Avrupa kupalarında başarılı yapmak için iyi ve genç bir kadro kurduklarını dile getirdi.

Barcelona Regal, Brose Baskets Bamberg, CSKA Moskova, Partizan ve Lietuvos Rytas ile mücadele edecekleri THY Avrupa Ligi (D) Grubu'nu da değerlendiren Kunter, hedeflerinin bu gruptan çıkmak olduğunu ifade etti.

Tecrübeli çalıştırıcı, zor bir grupta mücadele edeceklerini, fakat ilk 4'e girerek adlarını ''Top 16''ya yazdırabilecek güçlerinin olduğunu aktardı.

İstediği oyuncuların alınarak, maddi açıdan mütevazı, ama her kulvarda iddialı olan bir ekip kurduklarını kaydeden Kunter, Beko Basketbol Ligi'ndeki bütün antrenörlerin kaliteli olduğunu belirterek, ''Türkiye'ye gelmemdeki sebeplerden biri de çok kaliteli antrenörlere karşı mücadele edecek olmam. Bir başantrenörün en önemli hedeflerinden biri tanesi de budur. Ligimizde Orhun Ene, Ergin Ataman, Oktay Mahmuti, Simone Pianigiani ve diğer bütün başantrenörler çok kaliteli isimler. Tabii ki onlara karşı mücadele edecek olmam da beni motive ediyor'' dedi.

''Bütçe olarak Avrupa'nın en iyi ligiyiz''

Yaklaşık 9 yıl Fransa'da çalıştıktan sonra Beşiktaş takımının başına geçerek tekrar Türkiye'ye dönen Erman Kunter, Beko Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın bütçe olarak en iyisi olduğunu söyledi.

Siyah-beyazlı takımın antrenörü, Fransa Ligi'yle Türkiye Ligi'ni de karşılaştırarak, şunları ifade etti:

''Bu çok uzun süre anlatılacak, tartışılacak bir konu. Kısaca özetleyecek olursak, tek fark var, o da Fransa Ligi, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'ne (NBA) teknik anlamda daha yakın. Zaten NBA'deki Fransız oyuncuların sayısına baktığınızda bunu anlarsınız. Maddi imkanları ise bizimle karşılaştırılamayacak kadar düşük. Kalite olarak bir şey diyemem, ama Avrupa'nın en pahalı ligiyiz. Kalite ise, Avrupa kupalarında alınacak sonuçlarla ortaya çıkacak. Önemli olan bütçeleri başarıya çevirmek.''

AA