Erman Kunter: Parayla saadet olmaz

Beşiktaş Basketbol Takımı'nın antrenörü Erman Kunter, bütçelerinin Euroleague için yeterli olduğunu söyledi Tecrübeli hoca parayla her zaman başarı gelmeyebilir. Bunun en büyük örneği CSKA Moskova'dır dedi

Erman Kunter: Parayla saadet olmaz
Erman Kunter: Parayla saadet olmaz
GİRİŞ 03.10.2012 07:45 GÜNCELLEME 03.10.2012 07:45

Anadolu Efes'i 77-75 yenerek, tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş Basketbol Takımı'nın antrenörü Erman Kunter, kadrolarının ve bütçelerinin Avrupa'nın 1 numaralı kupası için yeterli olduğunu söyledi. Bazı rakamların gereğinden çok abartıldığını belirten Erman Kunter, sözlerini şöyle sürdürdü:


Yüzde 10-15 fazla olsa... "Parayla her zaman başarı gelmeyebilir. Geçen sene en büyük parayı harcayan CSKA Moskova Euroleague'i finalde kaybetti. Bu sene de en büyük bütçe onların ama kupayı alacaklar diye bir şey yok. Mesela CSKA'yı finalde yenip şampiyon olan Olympiakos'un bütçesi, onların yarısı kadar. Bizim bütçemizin belki yüzde 10-15 fazlasıyla Euroleague'de yukarılara oynayan bir takım kurulabilir. Kadromuzun ve bütçemizin Avrupa için yeterli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Ligde beş takımlı üst grup olur Erman Kunter, Türkiye Ligi'nde Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray, Anadolu Efes ve Banvit'ten oluşan bir üst grup düşündüğünü ifade ederek, "Bunların altında Tofaş ve Erdemir gibi takımlar olacaktır. Yarışacağımız bütün kulvarda da iddialıyız. 'Ligde öncelikle normal sezonda ne kadar yükseliriz, Türkiye Kupası'nı alabilir miyiz, Euroleague'de TOP 16'ya kalabilir miyiz?' bütün bunların hesabını yapıyoruz" diye konuştu


Beklentilerin farkındayım "Geçen sezonu üç kupayla kapatmış, yeni sezon öncesi bir kupa da almış takımın başında olmak iyi bir şey" diyen Erman Kunter, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şampiyon takıma geldim. Euroleague de oynayacak büyük bir takımı çalıştırmak avantaj. Harika bir seyirci var. Çok başarılı geçen bir sezonun ardından beklentiler de artacak. Bu fazladan bir baskı yaratabilir. Ama bunu bilerek, kabul ederek görevi üstlendim. Beşiktaş yıllarca oynadığım, camiada tanıdığım insanlar olduğu için geldim." Efes test maçıydı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın kendileri için test olduğunu dile getiren Kunter, "Çok güçlü bir kadrosu olan Anadolu Efes'e karşı sezona galibiyetle başlayarak moral bulduk. Önümüzde 7-8 aylık bir peryot var, üç kulvarda çok önemli maçlar oynayacağız. Bu tip sonuçlar, özellikle yeni kurulmuş takımlara çok faydalı olur. Şimdi önümüzdeki Türkiye Kupası var. Ona da maç-maç bakmak gerekiyor. Önemli olan takım ruhu. Yeni olmamıza rağmen takımın kimyasında bir sorun yok" dedi.

(sabah)