Semih Erden: Evime döndüm

Semih Erden, 2005-2010 döneminin ardından yeniden sarı-lacivertli takıma geldiği için mutlu olduğunu belirterek "Evime döndüm" dedi.

Semih Erden: Evime döndüm
Semih Erden: Evime döndüm
GİRİŞ 10.10.2014 11:52 GÜNCELLEME 10.10.2014 11:52

Daha önce beş sezon sarı-lacivertli formayı giyen Semih, yeni sezonla ilgili AA muhabirinin sorularını cevapladı. Dört yıl aradan sonra Fenerbahçe Ülker'e döndüğü için kendisini şanslı hissettiğini vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Evime döndüm. Buradaki atmosfer çok güzel. Herkesin oynamak isteyeceği bir takım. Taraftarımız ve salonumuzla beraber bir bütün halindeyiz. Tek isteğim, her maça taraftarımızı bekliyoruz. Her maçta düzenli bir şekilde bize destek vermelerini istiyoruz. Bizim ateşleyici gücümüz taraftarımız" diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker'in çok farklı bir havaya sahip olduğunu kaydeden Semih, yeni antrenörle beraber yeni bir sisteme adapte olmaya çalıştığını belirterek, "Yaz dönemi benim için yoğun ve iyi geçti. Buraya döndüğümde hazırdım. Çok çabuk uyum sağladım. İstenilen performansa adım adım çıkıyoruz. Bu sistem içinde, 'en iyi şekilde nasıl oynayabilirim' diye kendimi hazırlıyorum" ifadelerini kullandı.

"Ortalık kızıştı"

Türkiye Basketbol Ligi'ndeki mücadelenin arttığını dile getiren Fenerbahçe Ülkerli oyuncu, şampiyonluk yarışıyla ilgili, "Artık iki takım arasında geçmeyecek kadar ortalık kızıştı" ifadesini kullandı.

Sarı-lacivertli basketbolcu, "Yeni kurallarla yabancı oyuncu sayısı arttı. Hemen hemen bütün takımlar yabancı oyuncu transfer ettiler. Bu biraz da Türkiye Ligi'nin kalitesini ortaya koyacak. Fenerbahçe Ülker, her zaman zirvede olacak ve o yeri hak eden bir takım. İnşallah en iyi yerlere geleceğiz" diye konuştu.

"Doğru zaman ve doğru takım"

Semih Erden, THY Avrupa Ligi'nde başarılı sonuçların devamlılıkla geleceğine vurgu yaparak, "Doğru zaman ve doğru takım önemli" şeklinde görüşünü aktardı.

Geçen sezon Maccabi Electra'nın, ondan önceki iki sezon da Olympiakos'un şampiyon olduğunu anımsatan Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu, şunları söyledi:

"Tamamen doğru zaman ve doğru takım önemli. İyi bir takım kurarsan iyi bir sonuç alırsın. Kimyanın iyi olması lazım. Basketbol bir kişinin oynayabileceği spor değil. Beş kişinin mücadele ettiği, var olduğu bir spor. O beş kişiyi iyi kenetleyip bulmak gerekiyor. Türkiye'de de bu yatırım gerçekten yapılıyor. Çok iyi oyuncular getiriliyor. Her sene oyuncu değiştirilmesi de bir takım için kötü bir şey. Olympiakos'ta Spanoulis, Printezis kaç senedir beraber oynuyor. Birçok oyuncu onlarla beraber 3-4 sene oynamış durumda. Bence birlik kuvvet oradan geliyor. Bir sezonda bir insanı tanıyamazsın. İyi bir ivme yakalayamazsın ama 2., 3. sezon meyvesini toplarsın. Her sene oyuncu, koç değiştirmek nereye kadar. Zaten çok basit, onu almazsın onu alırsın. Ama önemli olan devamlılık."

"Gençleri hazırlayacak sistem hali hazırda yok"

Yeni sezonda Türkiye Basketbol Ligi'nde uygulanan yabancı oyuncu statüsünün, genç oyuncuları kamçılayacağını düşünmediğini ifade eden Semih, Türkiye'de henüz bu oyuncuları hazırlayacak, onlara değer verecek sistemin hazır olmadığını savundu.

Kuralın genç oyuncuları çok etkileyeceğini anlatan Semih, şu ifadeleri kullandı:

"Hali hazırda dışarıda kalan, takım bulamayan çok oyuncu arkadaşım var. Bunların hepsi zamanında iyi kariyer yapmış oyuncular. Ne kadar kötü ve vahim bir durum. Kendini henüz ispatlayamayan gençlerin önüne, milyon dolarlık oyuncular alınacak. Beş yüz bin, bir milyon dolar ödenen bir oyuncunun bençte oturacak hali yok. Genç oyuncu zaten yetenekliyse yolu açıktır. Bu kural bence gençler için dezavantaj. Onları kamçılayacağını düşünmüyorum. Çünkü bizim gençleri hazırlayacak öyle bir sistemimiz, altyapımız yok. Onlara değer verilecek, destek verilecek o sistem bizde hali hazırda değil."