Fenerbahçe'yi rahatlatan madde

Emir Preldzic, altyapı şartını taşımasa da yeni yönetmeliğe göre Fenerbahçe Ülker formasını giyerken, yabancı sayılmayacak.

Fenerbahçe'yi rahatlatan madde
Fenerbahçe'yi rahatlatan madde
GİRİŞ 05.07.2014 11:28 GÜNCELLEME 05.07.2014 11:28

TBF'nin yabancı sayısını değiştirirken, oyuncuları da Türkiye'de yetişmiş ve yetişmemiş olarak ayırması tartışmalara neden olmuştu. Zira buna göre Emir Preldzic, Keith Simmons, Ali Karadeniz, Ersin Dağlı, Ruzic gibi çift pasaportlu oyuncular, altyapılarda oynamadıkları için yabancı sayılacaktı. Ancak yeni yayınlanan yarışma yönergesinin 12. maddesi tartışmalara yeni bir boyut getirecek. Buna göre 2012-13 sezonundan önce bu hakkı kazananlar ve A Milli Takım'da oynamış oyuncular, her takımda 1 tane olmak üzere Türk statüsünde sayılacak. Bu da iki şartı da karşılayan Emir ve takımı Fenerbahçe Ülker için olumlu bir gelişme oldu. Sarı-lacivertliler böylece Emir'i ligde Türk statüsünde oynatıp, 6 yabancıya daha forma verebilecekler.

YARIŞMA YÖNERGESİNİN İLGİLİ MADDESİ

12.6. Aşağıda tarif edilen doğumdan başka bir yolla sonradan TC vatandaşlığına geçmiş sporculardan ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişme şartı aranmaz ve bu sporcular Basketbol 1. Ligleri'nde Türk sporcu statüsünde sözleşme imzalayabilirler. Ancak bir takımın kadrosundaki bu tip sporcuların sayısı biri (1) geçemez. a. 2012-2013 sezonu ve daha önceki sezonlar için geçerli ilgili yönerge hükümleri kapsamında hali hazırda ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişme şartı aranmaz hakkını kazanmış sporcular. b. Türk A Milli basketbol takım kadrosunda yer almış sporcular.