Efes'ten Türkiye'yi karıştıracak imza!

Anadolu Efes, Vangelis Aggelou'dan önce de kapısını çaldığı 70 yaşındaki ‘Duda' lakaplı Sırp antrenörle, 2 yıllığına 4 milyon Euro karşılığında el sıkıştı.

Efes'ten Türkiye'yi karıştıracak imza!
Efes'ten Türkiye'yi karıştıracak imza!
GİRİŞ 05.02.2014 11:04 GÜNCELLEME 05.02.2014 11:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beko Basketbol Ligi'nde önceki gün F.Bahçe Ülker'e kendi sahasında 73-64 kaybeden ve THY Euroleague Top16'da oynadığı 5 maçın sadece 2 tanesini kazanan Anadolu Efes gelecek sezon için büyük oynuyor.

Oktay Mahmuti ile yolları ayırdıktan sonra başantrenörlük görevine Vangelis Aggelou'yu getiren lacivert-beyazlıların sezon sonu için efsane koç Dusan Ivkovic ile anlaşmaya vardığı öne sürüldü.

KUPA CANAVARI

Sırp teknik adamın ismi, yardımcılığını yapan Aggelou'nun gelişi ile ortaya daha önce de atılmıştı. Ancak Avrupa'nın en iyi basketbol sitelerinden biri olan Sportando dün yaptığı haberle 70 yaşındaki başarılı antrenörünAnadolu Efes ile 2 yıl için 4 milyon Euro'luk sözleşme imzaladığını iddia etti.

Geçtiğimiz aylarda 2.5 yıllık kontrat yapılan ve Ivkovic'in sağ kolu olarak bilinen Aggelou ile Sırp antrenör daha önce Avrupa'da birçok kupa kazandı. İkili 2006'da Dinamo Moskova'da ULEB Kupası, 2011'de Yunanistan Kupasıve 2012'de hem Yunanistan Ligi şampiyonluğu hem de İstanbul'un evsahipliğinde Euroleague zaferi yaşadı.

Aggelou'dan önce de Ivkovic'in kapısını çalan lacivert-beyazlıların 70 yaşındaki antrenörün sezon ortasında takım çalıştırmak istememesi nedeniyle bu transfer harekatı yaz aylarına kalmıştı. Ivkovic'in anterönlük koltuğuna oturmasıyla Anadolu Efes'in yapacağı transfer hamleleri demerakla bekleniyor.

KAAN KURAL: YENİ OBRA-DUDA SAVAŞLARI

Aggelou'nun sezon ortasında gelmesi Ivkovic sürecini çok daha hızlandıracak, ‘Kurt hoca'nın kurmayı planladığı düzende kimlerin devam edip etmeyeceğini çok daha erkenden anlayacak harika bir hamle. Süreci çok hızlandırıp, temel atma bölümünü böylece hallediyor Efes. Ivkovic, gelip ligi ve takımı tanıyana kadar geçecek süreci şimdiden hallediyorlar. Hiçbir koç öyle 1 ayda, düzen ve yapı oturtamaz. Hele ki Ivkovic gibi total bir felsefe getirmek isteyen koçlar.

Maliyet hayli yüksek. Ama en iyi binayı yapmak istiyorsan en iyi mimarı bulmak gerek. Üstelik en büyük rakibin Avrupa'nın 1 numaralı mimarıyla anlaşmışken. Obradovic-Ivkovic savaşları bu sefer de Türkiye'de sahne alacak demek. Üstelik Ivkovic zaman da kaybetmemiş oldu Aggelou sayesinde. Efes nihayet geçici değil daha kalıcı bir plan yapıyor. Hem Efes hem Türk basketbolu için çok olumlu, basketbolseverler için ise insanın içini kıpır kıpır eden keyifli bir haber.

YORUMLAR 1
  • Cenk Belcika 10 yıl önce Şikayet Et
    Cenk Belcika. Bence Avrupanin en iyi basketbol ulkesi turkiye, artik butun yildizlar rahatlikla geliyorlar, hic zorlamana bile gerek kalmiyor, tabiki maas olarak kac veriyorlar onu bilemiyoruz..
    Cevapla