Yıldız oyuncu rest çekti!

Aslan geçen sezon 700 bin dolara oynattığı Carlos Arroyo'nun istediği 2.5 milyon dolara olumlu yanıt vermedi. Bu gelişme üzerine sarı-kırmızılılar Planicic ve Spanoulis'e yoğunlaştı.

Yıldız oyuncu rest çekti!
Yıldız oyuncu rest çekti!
GİRİŞ 02.07.2013 09:30 GÜNCELLEME 02.07.2013 09:30

Tam 23 yıl sonra Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan G.Saray Liv Hospital, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Boniface N'Dong'un basketbolu bırakmasının ardından geçen sezonki kadronun tamamını takımda tutmak isteyen sarı-kırmızılılar, Carlos Arroyo'nun menajerinden gelen istekle şok oldu.

Geçtiğimiz günlerde Porto Rikolu guardın menajeriyle bir araya gelen yöneticiler, geçen yıl yarım sezon için 700 bin dolar ödedikleri 33 yaşındaki oyuncunun opsiyonlu sözleşmesini uzatması için 2.5 milyon dolar talep ettiğini ve bu gerçekleşmezse Yunan ekibi Olympiakos'un teklifini değerlendirmeye alınacağını öğrenince geri adım attı.

Bu gelişmeler üzerine G.Saraylı yetkililer özellikle başkan Ünal Aysal'ın Euroleague şampiyonluğunu kazanmak için ısrarla kadroda görmek istediği Vassilis Spanoulis ve Khimki'nin Hırvat yıldızı Zoran Planicic ismine yoğunlaştı. CSKA Moskova ve İspanyol devi Barcelona'nın da ısrarla kadrosuna katmak istediği Yunan yıldız için Aslan 2 milyon Euro'ya kadar çıktı.

PLANICIC'E 2.5 MİLYON EURO

Aslan'ın B planı olan Planicic ise takımının yaşadığı finansal sıkıntılardan dolayı Rus ekibiyle yollarını ayırdı. Cimbom'un geçen sezon THY Euroleague'de 12.4 sayı, 3.9 ribaunt, 6.3 asist ve 1.1 top çalma ortalamalarıyla mücadele eden Hırvat basketbolcuya 2 yıl için 2.5 milyon Euro teklif ettiği ifade edildi.

N'Dong'un yerine 4 aday

Basketbolu bırakma kararı alan Boniface N'Dong'un yerine G.Saray Liv Hospital'ın listesinde 4 aday var. Khimki'nin 28 yaşındaki ABD'lisi Paul Davis, Boston Celtics'in 28 yaşındaki Sırp oyuncusu Darko Milicic, Laboral Kutxa Vitoria'nın 28 yaşındaki Polonyalı yıldızı Maciej Lampe ve Barcelona'nın Avustralyalı 'Dev adamı' Nathan Jawai'den biri gelecek sezon sarı-kırmızılı formayı giyecek.

Bu arada Aslan'ın bu sezon için Royal Halı G.Antep ya da TED Ankara Kolejliler'e kiralamayı düşündüğü Sertaç Şanı'nın yerine de Mersin BŞ'den Mutlu Demir'i 6. uzun olarak kadrosuna katacak.