Ertuğrul Sağlam istifa nedenini açıkladı

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'a veda ederken kullandığı ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran "Geri gelebilmek için gidiyorum" sözlerine, Lig TV'de canlı yayınlanan Futbol Gündemi programına yaptığı telefon bağlantısıyla açıklık getirdi.

Ertuğrul Sağlam istifa nedenini açıkladı
Ertuğrul Sağlam istifa nedenini açıkladı
GİRİŞ 30.01.2013 19:41 GÜNCELLEME 30.01.2013 21:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sağlam'ın açıklamaları şöyle;

Basın toplantısında söylediğiniz "Geri gelebilmek için gidiyorum" sözünün altında yatanlar nedir?

"Öncelikle şunu söylemek istiyorum; Bursa'da çok güzel 4 sene geçirdik. Belki de antrenörlük hayatımda bilemeyeceğimiz başarıları elde ettik. Ayrılığımız da hiç kolay olmadı. Samimi olarak belirtmek istiyorum ki, başkanımız İbrahim Yazıcı ile beraber çalıştığımız yönetim kurulu arkadaşlarıyla çok güzel uyum ve birliktelik içerisinde çalıştık. Ayrılırken de çok güzel ayrıldık. Helalleştik. Gerçi taraftarlar çok üzüldü.

"İnsanlarla kavga etmek zorunda kalıyorsunuz"

"Benim üzerinde durmak istediğim konu şuydu; bu ülkede maalesef futbola çok farklı bakış açısı var. Ne yaparsanız yapın, ne kadar başarılı olursanız olun, bir yerden iyi ayrılma şansı bulamıyorsunuz. Çok iyi giderken ayrıldığınız zaman affedersiniz 'Bizi yarı yolda bıraktı', 'Bu zamanda bırakılır mı?' Zaten kötü olduğunuz zaman; iyi ayrılma şansınız yok. İnsanlarla kavga etmek zorunda kalıyorsunuz. Kavgalı ayrılıyorsunuz ve iki türlü olayda da daha sonra tekrar o camiaya dönme şansını kaçırmış oluyorsunuz. Tüm kapılar kapanıyor.

"Taraftar maalesef çeşitli sebeplerden dolayı maçlara ilgi göstermemeye başladı"

"Benim bu sözü söylerken ifade etmek istediğim olay şuydu; olumsuz bir sürece girdik, taraftar maalesef çeşitli sebeplerden dolayı artık maçlara ilgi göstermemeye başladılar. Uzun zamandan beri şehirde bir sıkıntı vardı takımına karşı. Biz bunları yönetim kuruluyla defalarca oturup, tartıştık, paylaştık. Özellikle son maçta çok ağır bir mağlubiyet. Beklentilerin çok yüksek olduğu bir dönemde böyle bir mağlubiyet. Şahsıma yapılan çok ciddi eleştiriler. Maçtan sonra kulübe gelirken taraftarın tepkisi. Ertesi gün polis nezaretinde antrenman yapmamız olayın son parçası oldu."

"Güzel şeylerin üzerini silerek ayrılmak istemedim"

"Ben Bursa'dan ilişkimi zedeleyerek, insanlarla kavga ederek, tartışarak, 4 sene içerisinde yaptığımız güzel şeylerin izlerini tamamen silerek ayrılmak istemedim. Bizim antrenörlük hayatımız Allah ömür verirse 20 sene daha devam edecek. Çok sevdiğimiz, anılarımızın da çok olduğu bu şehre tekrardan geleceğiz bu dönem içerisinde. Gelişin biz kapısını kapatmamak için insanlarla hoş bir ayrılığı seçtik. O yüzden farklı yerlere çekilmemesini istiyorum. Bizim kültürümüzde "Yarı yolda bırakma", "Arkadan vurma", "Adam satma" gibi olayları da çok sık yaşabildiğimiz için hemen insanların aklına böyle şeyler geliyor ama benim vurgulamak istediğim iş bu değildi. Ben kimseyle kötü olmak istemedim."

"Kavga etmeden ayrılmak istedim"

"Hakkımızda çok ağır eleştiriler olmaya başladı. Son olaylardan sonra da bunu yapmam gerekiyordu. Ya bu insanlarla ben karşılıklı diyaloğa girip, ilişkimi bitirme noktasına gelecektim. Böyle güzel 4 sene geçirdiğim bir yerde insanlarla kavga etmeden, ilişkilerimi germeden ayrılmak istedim. Beşiktaş'ta da, Kayseri'de de, Samsun'da da farklı olmadı. Yarın bir gün Bursa'ya geldiğim zaman kimseye sormadan, aramadan çok rahat şekilde, göğsümü gere gere içeri girmek istiyorum.

Sezon sonuna kadar dinleniyor

Kesin olarak sezon sonuna kadar dinlenecek misiniz?

"Evet. Çalışmayı düşünmüyorum, dinleneceğim. Bu arada kendimi geliştirmek için bir kaç organizasyon içersinde olacağım. Yeni sezona da daha dinç, kendimi geliştirmiş biçimde başlamak istiyorum."

YORUMLAR 5
  • haydar zulfikar 11 yıl önce Şikayet Et
    bursa daha çok arar böyle hocayı. malesef üç beş kopuk sarhoş yüzünden böyle değerlerin kıymeti bilinmiyor.
    Cevapla
  • Gökhan SERT 11 yıl önce Şikayet Et
    bursalı olmamama rağmen. ertuğrul sağlam'ın temiz bir kişiliğe sahip olması, karekterli bir yapıda olması takım başarısının en büyük nedeni. ayrılmasına çok üzüldüm öyle ki bursa spor tuttuğum ikinci takımım olmuştu. ALLAH işini rast getirsin pozitif bir kişiliği vardı.
    Cevapla
  • Ali Çetin Koyuncu 11 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi adam ertuğrul sağlam. bursaspora çok şey verdi.spor kamuoyuna sportmenliğin ne olduğunu gösterdiğini sanıyorum.bursa taraftarı ve bursasporunda ertuğrul hocaya çok güzellikler tattırdığını zannediyorum.bursasporlu olarak kendisini özleyeceğimizi söyleyebilirim.
    Cevapla
  • yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    bu memlekette. sen bursayi üst üstte 10 yil sampiyon yap ama bir mac yada iki mac kaybet adamin anasindan emdigi sütü burnundan getirirler bursasporlu degilim ama yani bursa seyircisi renkliydi maclarda malesef sadece bursa icin konusmuyorum taraftar yok türübünlerde bom bos yani ne oldu bu taraftarlara anliyamadim sahsen..klüpler paralari har vurup harman savuracagina bilet fiyatlarini biraz sekerlesinler belki bilet fiyatlariyla alakali degildir ama yani ben mac izlerken seyiriciyi görmek istiyorum yahu...yoksa macta teknik direktor sesi yada ordan gecen bir caycinin yada ne bileyim ahmetin mehmetin sesini duymak degil taraftarin tezehüratini duymak istiyorum butun takimlarimizin taraftarlari icin söylüyorum bunu sadece bursaspor taraftari icin degil,,,,
    Cevapla
  • MUSTAFA RIZA YILDIRIM 11 yıl önce Şikayet Et
    yolun açık olsun . kişilik ve karakterinden ve durdugun çizginden bir an olsun şaşmadın .bu saatten sonrada ALLAH c.c şaşırtmasın ALLAH c.c sana hayırlı,saglıklı huzurlu ve mutluluklar versin sevdiklerinle bir ömür mutlu ol.ALLAH yolunu açık eder inşaALLAH....kayserilii .m.r.y
    Cevapla