Galatasaray'dan zirveye 'Büyük' adım!

Süper Lig'in 22. hafta maçında Galatasaray sahasında BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup ederek zirveye bir adım daha yaklaştı.

Galatasaray'dan zirveye 'Büyük' adım!
Galatasaray'dan zirveye 'Büyük' adım!
GİRİŞ 16.02.2020 21:00 GÜNCELLEME 16.02.2020 21:48
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de 22. hafta mücadelesinde Fatih Terim'in çalıştırdığı Galatasaray ile Kemal Özdeş'in takımı Yeni Malatyaspor kozlarını paylaştı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray 1-0'lık skorla kazandı. Sarı kırmızılıların golünü 45. dakikada penaltıdan Adem Büyük kaydetti. Galatasaray'ın gol yükünü sırtlayan Adem Büyük, kariyerinde ilk kez üst üste 4 maçta ağları sarstı.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray puanını 42'ye yükseltti ve arka arkaya 6. maçından galibiyetle ayrıldı. Malatyaspor ise 24 puanda kaldı ve 3 puan hasreti 6 maça çıktı.

Derbi öncesindeki bu mücadeleyi 36 bin 152 sarı kırmızılı taraftarın takip ettiği açıklandı.

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanına gidecek. Malatyaspor sahasında Antalyaspor'u konuk edecek.

 

 

PUAN DURUMU

1- (44) Trabzonspor (1 maçı eksik)
2- (43) Başakşehir
3- (42) Galatasaray
4- (42) Sivasspor
5- (39) Alanyaspor
6- (38) Fenerbahçe
7- (36) Beşiktaş

Aslan seriyi 6’ya çıkardı

Ligde üst üste aldığı galibiyetlerle zirveye doğru ilerleyen Galatasaray, bu istatistiğini Malatya ekibi karşısında da sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, bu süreçte Antalyaspor, Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor’u mağlup etme başarısı gösterdi.

Karşılaşmadan 3 puan alan Galatasaray, gelecek hafta Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe derbisine de moralli gidiyor.

Evinde 6 maçtır yenilmiyor

Türk Telekom Stadyum’ndaki lig maçlarında en son Medipol Başakşehir’e kaybeden Galatasaray, bu müsabakanın ardından rakiplerine 3 puan kaptırmadı. Sarı-kırmızılılar, oynadığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet elde ederken, 1 de beraberlik aldı.



Adem Büyük’ten ligde 6. gol

Radamel Falcao’nun yokluğunda Galatasaray’da ilerideki isim olan Adem Büyük son haftalarda attığı gollerle takımını sırtlamaya devam ediyor. Yeni Malatyaspor ağlarını havalandıran Adem, ligde oynadığı son 4 maçta 5 gol kaydetti. 32 yaşındaki futbolcu bu sezon Ligde 6, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de 1 gol atarak toplamda 10 gole ulaştı.

Başarılı futbolcu bu sezon Galatasaray’ın en golcü oyuncusu konumunda da bulunuyor.

GALATASARAY - BTCTURK YENİ MALATYASPOR

STAT: Türk Telekom

HAKEMLER: Alper Ulusoy, İsmail Şencan, Ali Saygın Ögel

GALATASARAY: Muslera - Şener Özbayraklı (Dk. 46 Linnes), Marcao, Donk, Ömer Bayram, Seri, Lemina (Dk. 90 Ahmet Çalık), Feghouli, Onyekuru, Emre Akbaba, Adem Büyük (Dk. 80 Falcao)

BTCTURK YENİ MALATYASPOR: Farnolle - Chebake, Mina, Hadebe, Hafez, Robin Yalçın, Acquah (Dk. 71 Donald), Remi (Dk. 90 Erkan Kaş), Gökhan Töre (Dk 46 Kjartansson), Bifouma, Umut Bulut

GOL: Dk. 45 (P) Adem Büyük

SARI KARTLAR: Feghouli, Marcao (Galatasaray) - Gökhan Töre, Acquah, Robin Yalçın (BtcTurk Yeni Malatyaspor)

YORUMLAR 102
  • sportmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Futbol için burada birbirinden kıymetli arkadaşların bazı cahil ve ya provokatörlerin kışkırtması ile birlerine hakaretvari konuşmaları,argo ifadeler hiç yakışmıyor...Takım tutalım ama nefsimizi değil neslimizi düşünerek yorum yazalım...Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş,Trabzon başta olmak üzere köklü kulüplerin olmadığı bir lig yarışı ve lig kime ,ne kazandırır.İlla da bu büyük takımlar şampiyon olacak diye de bir kural yok.Artık bunlara da alışmamız lazım.Fitne çıkarma,kaotik ortam arayanlara asla fırsat vermeyelim.Kurtlar puslu havayı sever unutmayın.Oyun büyük...
    Cevapla
  • BAYRAM 4 yıl önce Şikayet Et
    Futboldan anlamayan bir sürü insan var robin arkadan hamle yaptı tamam penaltı tamam sarı kart zaten cezalandırıldı kırmızı nereden çıkıyor , Gökhan faul yaptı diye gs lıya yavaşca kafasını okşuyor ama gs li ne yapıyor cezayı kendi kesiyor gökhana sarı gs li ye kırmızı olmalıydı, Maltyanın pozisyonu net ele topa gitti ve penaltı olmalıydı kafada konuşuyorsunuz malatyanın hakkı yendi okadar
    Cevapla
  • terim 4 yıl önce Şikayet Et
    her maç penaltı, muslera kullansa 10 golü olurdu. son 3 senedir 2-3 maç hariç her maç galatasarayın lehine hakem hataları oldu. Tiyatro net bakalım trabzon fenerbahçeye verdiği tepkinin binde birini galatasaraya verebilecek mi?
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    maci herhalde izlemediniz Malatya 9 kisi kalmaliydi
    Cevapla
  • Birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sus ve tiyatroyu izle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle