Türkiye'de bir ilk! VAR kayıtları dinlendi

MHK Başkanı Zekeriya Alp’in dinlediği kayıtlarda hakemleri zor duruma sokacak bir unsura rastlanmadı ancak iki pozisyonda kusurlu bulunan VAR/AVAR hakemlerine ağır ceza verileceği öğrenildi.

Türkiye'de bir ilk! VAR kayıtları dinlendi
Türkiye'de bir ilk! VAR kayıtları dinlendi
GİRİŞ 11.02.2020 13:00 GÜNCELLEME 11.02.2020 13:01
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Süper Lig’de dün belki de bir ilk yaşandı... MHK Başkanı Zekeriya Alp ve yardımcıları, TFF Başkanı Nihat Özdemir’den izin alarak, tartışmalı Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor maçının hem VAR görüntülerini izlediler, hem de hakem ve VAR odası arasındaki konuşmaları dinlediler. Hakemlerle de tek tek görüşen MHK Başkanı Zekeriya Alp, gerekli raporu hazırladıktan sonra Nihat Özdemir’le görüştü. Raporda, VAR kayıtları ve konuşmalarda, hakemleri zor duruma sokacak bir unsura rastlanmadı.

 

 

ÇOK KRİTİK İKİ POZİSYON

Bununla beraber raporda, Alanya’nın kazandığı ilk penaltı öncesi hakem Ümit Öztürk’ü görüntü izlemeye çağıran VAR Hakemi Serkan Tokat ve AVAR Hakemi Kemal Yılmaz kusurlu bulundu. Yine raporda, Tokat ve Yılmaz’ın, Alanyasporlu Mustafa’nın eline topun çarptığı pozisyonda Öztürk’ü görüntüyü izlemesi için davet etmesi gerektiği belirtildi. Bu raporun ışığında, VAR ve AVAR hakemlerine ağır ceza verileceği öğrenildi.

 

 

'BU POZİSYONDA VAR'A GİTMELİYDİ'

MHk Başkanı Zekeriya alp’in raporuna göre, 88’de Mustafa Pektemek’in eline top gelen bu pozisyonda VAR odası, hakemi görüntüleri izlemek için davet etmeliydi.

Kaynak: Hürriyet

YORUMLAR 90
  • samses 4 yıl önce Şikayet Et
    kimse adaletten bahsetmesin, eğer samimi iseler bu başkanların hepsi, her hafta kime yapılırsa çıkıp eleştirsinler. sadece kendilerine olunca hakkımızı kimseye yedirtmeyiz demekle bu işler düzelmez. kendisine olunca hopla zıpla, rakibine olunca '' hakemler de insandır '' diyerek sırıt. ayıp ayıp, esas ayıpta delice bu delirmiş kulüp başkanlarını destekleyen izleyici. kimse izlemese inanın hiç sesleri çıkmaz. sivas izlense böyle sessiz geçermiydi verilmeyen el. Fb , Gs , Bjk ve Ts olunca reyting var diye delice yorum yapan tv deki şilahşörler de bu işin parsasını kazanıyor, biraz eleştiri alınca da biz bu işten hiç para kazanmıyoruz deme utanmazlığını göstermekten de geri durmuyorlar.
    Cevapla
  • selahattin sarıd 4 yıl önce Şikayet Et
    sacmasapan iş ele niye cağrıyorun eleniye cağır mıyorsun biri yanlısa öbürü doğru ozaman ikisi nasıl hatalı olur
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    üç penaltısı verilmeyen beşiktaşın var kayıtlarını niye açıkladılarda bu maçın var kayıtlarını açıkladılar.
    Cevapla
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    federasyon başkanından niye izin alıyor? hakemlerin sonuca etki eden bir kararları yok.sadece fenerin istediği düdükleri çalmadığı için saldırıyorlar.Hakeminize sahip çıkın!!!
    Cevapla
  • Muşlu Tekin 4 yıl önce Şikayet Et
    vay vay vay vay ki ne vay maçları bu şekilde katledin sonra fener haklıymış deeyin öyle mi ara gazı mı veriorsunuz gaz mı alıorsunuz anlamadım hayırdır?eyyamcılığın bu kadarına da pes doğrusu 20 milyon taraftarı olan bi camiayla bu şekilde dalga geçilmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle