Transferde en çok kar eden kulüp Beşiktaş!

Süper Lig'in son 5 sezonunda transferde en çok kar ve zarar eden takımlar belli oldu.

Transferde en çok kar eden kulüp Beşiktaş!
Transferde en çok kar eden kulüp Beşiktaş!
GİRİŞ 06.02.2020 10:09 GÜNCELLEME 06.02.2020 10:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in son 5 sezonunda transferde en çok kar ve zarar eden takımlar belli olurken, Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor gibi Anadolu kulüplerinin başarısı dikkat çekti.

Transferde en çok kar eden kulüpler sıralamasında Yeni Malatyaspor 7 milyon euro ile 3. sırada yer aldı. Listenin ilk sıralamasında 28 milyon euro ile son 5 sezonun transferde en çok kar eden takımı Beşiktaş var. Siyah-beyazlıların zirvede yer almasını sağlayan Cenk Tosun transferi oldu.

Bir futbol haber sitesi Süper Lig’de son 5 yılın transferde kar ve zarar eden kulüplerini açıkladı. Listede Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor gibi Anadolu takımlarının başarısı dikkat çekerken, ikinci sırada hiçbir futbolcuya bonservis bedeli ödemeyen Kasımpaşa yer aldı.

Kasımpaşa 2019-20 sezonu için transfer ettiği hiçbir futbolcuya bonservis ödememesinin yanı sıra Trezeguet'i 10 milyon euroya Aston Villa'ya sattı. Bu ivmeyle son 5 sezondaki karını arttıran Kasımpaşa, toplamda 23 milyon euro ile listede 2. sırada yer aldı.

Yeni Malatyaspor Türkiye dışından bulup getirip, verim aldıktan sonra pazarladığı Azubuike, Khalid, Aleksic ve Guilherme gibi transferlerden kazandığı paralarla kasasını doldurarak kara geçmişti.

En çok kar eden 5 kulüp

Beşiktaş (+27.8 milyon euro)
Kasımpaşa (+23 milyon euro)
Yeni Malatyaspor (+7 milyon euro)
Alanyaspor (+6,1 milyon euro)
Trabzonspor (+4,4 milyon euro)

YORUMLAR 2
  • spor 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakli olarak tabiki taraftar Fikret Orman paralar nerde diye soracak
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl iş. Transferde en cok kar eden takim besiktas.sampiyonlar liginden en cok para alan takim besiktas . ama 5 senede en cok zarar eden takim besiktas. burada bi iş var
    Cevapla