Mustafa Cengiz'e çok sert 'Firavun' tepkisi!

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, Mustafa Cengiz'in açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Mustafa Cengiz'e çok sert 'Firavun' tepkisi!
Mustafa Cengiz'e çok sert 'Firavun' tepkisi!
GİRİŞ 26.12.2019 19:53 GÜNCELLEME 26.12.2019 19:53
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in geçen sezon Kulüpler Birliği'nin hakem bildirisinde imzası olan takımları kulüpleri hedef alarak, "Bu açıklamayı yapan 17 değil, 8 kulüptü. Firavun'un laneti gibi o bildiride imzası olan 8 kulübün 3'ü küme düştü" açıklamasına sert bir yanıt verdi.

Otyakmaz, "Önceleri Pembe Köşk'te olduğu gibi dün Beylerbeyi olur, bugün Zorlu, yarın Olimpiyat Stadı. Fakat bir şey değişmez; ezilen hep Anadolu kulüpleri olur. Bugün yapılan dün yaptığınızı aklamaz, meşrulaştırmaz." ifadelerini kullandı.

Otyakmaz ayrıca, VAR kayıtlarının da açıklanmasını isterken, geçen yılın da VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etti ve Galatasaray'ın Rizespor maçının VAR kayıtlarının açıklanması gerektiğini söyledi.

Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk ise, İçinde lanetin, firavunun yer aldığı cümleler kullanılarak hedef mi gösteriliyoruz? hiç kimse Konyaspor'a ne yapacağını dikte edemez" ifadelerini kullandı.

İŞTE MECNUN OTYAKMAZ'IN SÖZLERİ

"28 Kasım 2018 tarihinde dönemin Kulüpler Birliği tarafından yazılan, sadece ana hatlarından bahsedilerek bilgisi verilen, şahsen üslubunu tasvip etmediğim, buna rağmen Kulüpler Birliği kararı olarak 'haber amaçlı' resmi internet sitemizde yayınladığımız bildirinin yine gündemde olduğunu görüyoruz.

O bildiride yayınlan "Ancak özellikle Anadolu kulüplerine karşı yapılan çok daha fahiş hakem hataları karşısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu defakine benzer refleks göstermediği ve benzeri kararlar almadığı herkesin malumudur." cümlesinde TFF'ye yönelik bir eleştiriyken olayın kişiselleştirilerek temcit pilavı gibi sürekli önümüze sürülmesi büyük bir haksızlıktır ancak görüyoruz ki değişen bir şey yok. Ha Kel Hasan, Ha Hasan Kel. Önceleri Pembe Köşk'te olduğu gibi dün Beylerbeyi olur, bugün Zorlu, yarın Olimpiyat Stadı. Fakat bir şey değişmez; ezilen hep Anadolu kulüpleri olur. Bugün yapılan dün yaptığınızı aklamaz, meşrulaştırmaz.

Bizim o dönem resmi sitemizde haber niteliğinde yayınladığımız basın bülteni yüzünden 8 kulübün Firavun lanetine maruz kaldığımızı da öğrenmiş olduk. Lütfen 6 Anadolu takımını sizin bu vahşi, pervasız ve adaletsiz rekabetinize alet etmeyin. Unutulmamalıdır ki; Firavun varsa Musa var, laneti varsa Felâk-Nas var. Lanet döner dolaşır yapanı bulur günümüzde canlı örnekleri olduğu gibi!!!

Daha önce ligin ilk yarısını 2 kez lider bitirip şampiyon olamayan bir Anadolu kulübü olarak her şeyin farkındayız. Yine de hakemleri baskı altına alacak açıklamalar, görüşmeler yapmayacağız. Hakemleri rahat bırakın, vicdanlarıyla baş başa bırakın işte o zaman hiçbir şey eskisi gibi olmaz.

Ayrıca VAR kayıtlarının açıklanmasını sezon başında Riva'da yapılan toplantıda dile getirip destek bulamayan bir başkan olarak hem bu yılın hem de geçen yılın VAR kayıtlarının açıklanmasından yanayım. Böylece İH. Konyaspor maçı gibi Ç. Rizespor maçı da açıklanmış olur."

İŞTE HİLMİ KULLUK'UN AÇIKLAMASI

Hemen her sezon yaşandığı üzere İstanbul takımlarının kendi aralarındaki güç savaşları ve gövde gösterilerine yine Anadolu takımlarını dâhil ettiklerini görüyorum.

Böyle durumlarda yöntemleri ve usulleri her zaman aynı hiçbir zaman değişmedi…

Zan altında bırakan, suçlayıcı ifadelerle, tepeden bakarak ve diğer takımları yok sayarak kendi aralarındaki hesapları bu yolla görmeye çalışmaları her geçen gün spor kamuoyunu daha da çok rahatsız etmeye başladı.

Bugün yeniden gündeme taşınan Kulüpler Birliği Bildirisine dönemin Kayserispor Başkanı ve birliğin başkan yardımcısı Sayın Erol Bedir ile yaptığımız telefon konuşmasında sözlü onay verdim. Ancak bildiriye bizim açımızdan son derece önemli olan ve olmazsa olmazımız olarak gördüğümüz bir cümlenin ilave edilmesi konusunda da kendileriyle mutabık kaldık. Bildiriye vereceğimiz onay için öne sürdüğümüz tek şart buydu.

O bildiride, Anadolu kulüplerine yapılan çok daha büyük hakem hataları karşısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun bugünkü tartışmalara konu olan reaksiyonu göstermediğini ve benzeri kararlar almadığını, dolayısıyla bu durumun adalet duygusunu yaraladığı özellikle ifade edildi.

Bugün benzer bir durumla karşılaşsak, Anadolu Takımlarına karşı yapılan hataların ve sonrasında çifte standart anlayışıyla sümen altına itilen haksızlıkların altını çizmek için, yine aynı şekilde hareket ederdim.

Bununla birlikte bugün bir defa daha gördük ki; bahse konu takımların yöneticileri yaptıkları açıklamalara dikkat etmek zorundadırlar…

İçinde lanetin, firavunun yer aldığı cümleler kullanılarak "Yoksa biz de lanetli kulüplere eklenmek için" hedef mi gösteriliyoruz.

Bununla birlikte açıklamada yer alan "8 kulüp asla hakem hataları için konuşamaz! Konuşmamaları gerekir.... Hakemler hakkında kesinlikle basın toplantısı yapmamaları gerekir" şeklindeki ifadeler son derece talihsizdir.

İttifak Holding Konyaspor ve diğer Anadolu Takımlarına hiç kimse nasıl davranacağını, nasıl hareket edeceğini ve ne yapacağını dikte edemez. Süper Lig artık 3-5 takımın hegemonyasına teslim edilecek durumda değildir. Kulüplerimizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa hakkaniyet çerçevesinde sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Bizim gözümüzde bütün takımlar eşittir ve hiçbir takımın diğer takımlara karşı herhangi bir üstünlüğü yoktur. İlgili kurum ve kuruluşlar için de aynı şekilde olma zorunluluğu vardır. Ve bu zorunluluk Süper Lig takımları arasındaki adaletin sağlamlaştırılabilmesi için muhakkak tesis edilmesi gerekmektedir.

YORUMLAR 20
  • Abdülhak 4 yıl önce Şikayet Et
    Sivas yigidolarına selam olsun. Fb liyim fakat Anadolu deyince başka. Sivas hakkıyla geldi bu yere hakkı yenilmez ise şampiyon olur ama mahşerin üç atlısı buna engel olur. Fetö destekli bursasporun şampiyonluğuna bakmayın aldatıcı olur.
    Cevapla
  • SİVAS LI 4 yıl önce Şikayet Et
    Üç kelimeyi bir araya getiremeyen yorum yazmış. Karşınızda borcu olmayan şerefli bir kulüp var. Hele üç büyük denenler hiç konuşmasın.
    Cevapla
  • Cimbom 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Galatasaraylı olarak Cengiz başkan adına tüm futbol dünyasından özür diliyorum.
    Cevapla
  • cnk 4 yıl önce Şikayet Et
    bir fenerbahçeli olarak Mecnun başkanı tebrik ediyorum az bile söylemiş bunların işi hep enrika tam entrika
    Cevapla
  • Mecnun Odyakmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür ederim kardeşim.
    Cevapla
  • Vn..... 4 yıl önce Şikayet Et
    Lan bu gs türk futbolunun başına bela oldu ya arkadaş ne kadar çok konuşuyorlar ha hakkın varsa savun ama her tarafada saldırmanın bi anlamı yok ayıp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle