Okan Buruk 8 maçta Avcı'yı yakaladı

Medipol Başakşehir'in başında Avrupa'da çıktığı 8 maçta 3 galibiyet elde eden Teknik Direktör Okan Buruk, turuncu-lacivertlilerin bir önceki çalıştırıcısı Abdullah Avcı'nın 18 müsabakada aldığı galibiyet sayısına şimdiden ulaşmış oldu.

Okan Buruk 8 maçta Avcı'yı yakaladı
Okan Buruk 8 maçta Avcı'yı yakaladı
GİRİŞ 13.12.2019 11:54 GÜNCELLEME 13.12.2019 12:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi J Grubu son maçında Almanya'da güçlü rakibi Borussia Mönchengladbach'ı 2-1 mağlup ederek 10 puanla grubunu lider tamamlayan Başakşehir, yoluna Son 32 Turu'nda devam etmeye hak kazandı. Bu başarısıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan turuncu-lacivertlilerde Teknik Direktör Okan Buruk da kariyerinin en özel dönemlerini yaşıyor.

 

 

Başakşehir ile ilk Avrupa macerasını Şampiyonlar Ligi eleme turunda Yunanistan'ın Olympiakos ekibi karşısında çıkan Buruk, rakibine 2 mücadelede de kaybetmişti.
Avrupa Ligi'nde Roma, Mönchengladbach ve Wolfsberger'in de yer aldığı J Grubu'na düşen Okan Buruk'un takımı, ilk maçta İtalya temsilcisi Roma'ya deplasmanda 4-0 yenilirken, ikinci karşılaşmada Mönchengladbach ile evinde 1-1 berabere kalmıştı. Turuncu-lacivertliler, 46 yaşındaki çalıştırıcı yönetiminde Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini ise Wolfsberger'i 1-0 yenerek elde etti. Başakşehir, dördüncü maçta da Wolfsberger'i deplasmanda 3-0 ile geçti. Medipol Başakşehir, grubun beşinci haftasında Fatih Terim Stadyumu'nda Roma'ya 3-0 kaybetmişti.

Okan Buruk idaresindeki Başakşehir, tamam ya da devam maçında Borussia-Park'ta Mönchengladbach karşısında 2-1 galip geldi.

 

 

Abdullah Avcı'yı yakaladı

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, 2011-2013 yılları arasında A Milli Takım'da yardımcılığını yaptığı Abdullah Avcı'nın turuncu-lacivertlilerin başında uluslararası arenada elde ettiği istatistikleri şimdiden yakalamış oldu.

Abdullah Avcı, İstanbul ekibiyle Avrupa'da 18 maça çıkarken, 8 mağlubiyet, 7 beraberlik ve 3 galibiyet almıştı. Avcı, turuncu-lacivertli takım ile 2017-2018 sezonunda Ludogorets, Braga ve Hoffenheim'in yer aldığı C Grubu'nda mücadele etmiş ancak 8 puanla üçüncü sırada kalarak bu defteri kapamıştı.

Okan Buruk ise Başakşehir ile henüz ilk sezonunda Avrupa kupalarında çıktığı 8 müsabakada 3 galibiyet alarak eski hocasının istatistiklerine ulaşmayı başardı.
Tecrübeli çalıştırıcı, ayrıca turuncu-lacivertli kulübe tarihinde bir ilki de yaşattı ve grup aşamasını geçerek bir üst tura yükselme başarısı gösterdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Karahisari 4 yıl önce Şikayet Et
    Yolun açık olsun. Umarım çok başarılı olursun. Ünal KARAMAN ve Okan Buruk'un çok başarılı olmasını istiyorum. Mütevazi ve çalışkan insanlar. Ayak oyunlarıyla uğraşmayıp, işini yapıyorlar.
    Cevapla
  • Yozgatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal. Ben de Galatasaray'ı tutarım. Ama Başakşehir ve Trabzon'un maçlarını da kendi takımım gibi zevkle izliyorum. Başarılı olup efendi ve mütevazı kalabilen nadir insanları tebrik ve takdir etmek gerek.
    Cevapla
  • Misafir20 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir fenerbahçeli olarak söylüyorumki fbnin başına Erol bulut, bjknin başıona sergen yada rıza hoca gsnin başınada okan hoca gelmeli. Özellikle gs terimden kurtulmalı artık okan hoca gibi bi değer varken.
    Cevapla
  • Soruyorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah avcı hocamiki
    Cevapla
  • yaşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hoca değil hocaların hocası. Okan ı da o yetiştirdi.
    Cevapla