Bülent Uygun: Şenol Güneş'e tacını geri verelim

İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Bülent Uygun, A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Şenol Güneş öncülüğünde başarılı bir performans göstererek yeniden tarih yazdığını söyledi.

Bülent Uygun: Şenol Güneş'e tacını geri verelim
Bülent Uygun: Şenol Güneş'e tacını geri verelim
GİRİŞ 29.11.2019 11:22 GÜNCELLEME 29.11.2019 11:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bülent Uygun, A Milli Takım'ın Türkiye liginde yetişen ve Avrupa'da futbol oynayan genç oyuncularla iyi bir hava yakalayıp, Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığını vurguladı.

 

 

Bu başarıda en büyük payın A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'e ait olduğunu ifade eden Uygun, şunları kaydetti:

"Öncelikle Şenol Güneş'e tacını geri verelim. Milli takımı dünya üçüncüsü yaptığında, ona çok haksız eleştirilerde bulunduk. Kimi saçına, kimi elbisesine, kimi söylemlerine tepki verdi. Yine aynı hocamızla, rekorlar kırarak Avrupa Şampiyonası'na gitme başarısı gösterdik. Şenol Güneş, oyun sistemi, hocalık vasfı ve duruşuyla Türk futboluna zaten çok şeyler katmıştı. O yüzden Şenol hocanın önünde tabiri caizse şapka çıkarıyorum, asker selamı veriyorum. Böyle gençlerle bu başarıyı yakaladığı için tebrik ediyorum. Avrupa Şampiyonası'nda başarı yakalamaları için de dua ediyorum."

 

 

"Gençlerimizi hep saf dışı bıraktık "

Uygun, yabancı oyuncu sayısının gündemde olduğu bir dönemde kendisini iyi yetiştiren Türk gençlerinin Avrupa'nın önemli kulüplerinde oynadığını ve A Milli Takım'ın ayağa kalkmasında önemli rol üstlendiklerini belirtti.

Türk futbolcuların imkan bulduğunda yabancı oyuncuların bir adım önüne geçebileceklerini dile getiren Uygun, "Biz, yabancı oyuncuyla aynı değerde olan gençlerimizi hep saf dışı bıraktık. Burada büyük bir hata yaptık. Türkiye Futbol Federasyonunun yabancı sayısını kademeli olarak indirerek, altyapı hocalarının maaşlarını ödeyerek, eğitmenleri de pro lisanslı antrenörlerle destekleyerek katkı vermesi lazım." diye konuştu.

Takımların yerli oyunculara önem vererek, ekonomik sıkıntılardan kurtulacağına inandığını dile getiren Uygun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yetenekli gençleri yetiştirecek bir altyapıyla, yabancı sayısının düşüp yerli sayısının arttığını, tüm sorunlara rağmen ekonomik sıkıntıları ortadan kaldırdığımızı görürüz diye düşünüyorum. En son 15 yaşındaki Emre Demir'i oynattığımızda, düne kadar bizim antrenmanlarımızı takip etmeyen gençlerin hepsi şimdi izliyor. Hepsinin gözünden ateş çıkmaya başladı. Dolayısıyla gençlere belli bir şansı sunduğunuzda, onlar size hemen tepki verip, ne kadar özverili, arzulu ve yetenekli olduklarını gösterebiliyorlar."

YORUMLAR 9
  • Arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adam neyi başardıki konuşuyor seni konuş diye getirmediler önce işine odaklan Kayserispora puanlar Lazım yalakalık yapma
    Cevapla
  • Rahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Tipik bir terim sözde askeri, çekil kenara.
    Cevapla
  • Mustafam 4 yıl önce Şikayet Et
    Karın ağrın Bülent hocaya mı? Şenol hocaya mı?
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Biriniz de bu metnin eyi olduğunu yazın daha.. bu nasıl bir kindir... Bu şahsiyet gelecek on yıla damga vurup Avrupa'yı sallayacak...
    Cevapla
  • ALPASLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki Şenol Güneş başarılı bir hoca ama bu takımı Lucesku kurdu onunda hakkını vermek lazım.
    Cevapla
  • Ersin 4 yıl önce Şikayet Et
    Lucescu nerde kalsaydi o zaman
    Cevapla
  • ermis 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki lucesku uzaydan futbolcu transfer etti. Şenol Güneş in hakkını yemeyelim. Bu başarı Şenol Güneş in
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce takımını kurtar.Ilk geldiği zaman yine burda yazmıştım kayseriye geçmiş olsun diye.
    Cevapla
  • Yorummm 4 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş yabancı sınırı hikayenin önde gideniymiş. Başarılı insanın önünde engel mi olur. Hatta yabancı sayısı serbest kalsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle