F.Bahçe'den G.Saray'a büyük üstünlük

G.Saray derbisinde 90 dakika galip gelemese de oyun olarak beğeni toplayan Fenerbahçe'nin istatistik verileri göz kamaştırıcıydı.

F.Bahçe'den G.Saray'a büyük üstünlük
F.Bahçe'den G.Saray'a büyük üstünlük
GİRİŞ 01.10.2019 11:05 GÜNCELLEME 01.10.2019 11:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, Galatasaray derbisindeki üstün oyunu ile dikkat çekti. Deplasmanda ezeli rakibine karşı son dakikaya kadar oyun anlamında daha etkili ve düzenli oynayan sarı-lacivertli takımın bu görüntüsü rakamlara da açıkça yansıdı. Teknik heyetin yaptığı analize göre iki takım ve bazı oyuncularla ilgili çok çarpıcı rakamlar ortaya çıktı.

İki takımın oyuncularının tehlikeli bölgede topla buluşmaları dikkate alındığında Fenerbahçe bu konuda açık ara önde duruyor. Galatasaray'da Feghouli 1, Babel 3 ve Nagatomo 2 kez topla buluşurken sarı-lacivertlilerde çok daha fazla sayıda oyuncu birçok kez topla ceza sahasında buluştu. Vedat Muriç 7, Tolga Ciğerci 4, Ozan Tufan 3, Kruse 3, Luiz Gustavo ve Deniz Türüç 1'er kez tehlikeli bölgede topu ayağında buldu. Ceza sahasında toplam topla buluşma sayısı Galatasaray için 6, Fenerbahçe içinse 18 oldu. Fenerbahçe'nin hücumda rakibine karşı bu üstünlüğünü pekiştiren en önemli detay ise Radamel Falcao gibi önemli bir ismin bir kez bile ceza sahasında topla buluşamamasıydı.

Ersun Yanal için belki de en önemli konuların başında bu geliyor. Takım savunmasının yanı sıra Jailson'un etkili oyunu ve çabukluğunu kullanması sonucunda Kolombiyalı golcü bu bölgede topla temas edemedi.

İlk kez oldu

Galatasaray'ın son 5 yılda ceza sahasında 6 veya daha az topla buluştuğu başka bir maç yok. OPTA verileri toplanmaya başlandığından bu yana ilk kez sarı-kırmızılı ekip bu kadar zayıf kaldı. Benzer şekilde son 5 yılda Galatasaray'ın iç sahada toplam 5 şut atabildiği tek maç var; o da yine 2016 yılında 0-0 sona eren Fenerbahçe mücadelesi idi.

İkinci yarı etkisi

Zorlu derbinin İkinci yarısıyla birlikte Fenerbahçe'nin oyundan düşmesi ve Galatasaray'ın ağırlığını koyması beklenirken bu durum gerçekleşmedi. Bunu destekleyen en önemli veri ise Galatasaray'ın ikinci yarıda yalnızca bir şut atabilmesi oldu. O şut da isabetsizdi.
Sarı-kırmızılı takımın 2. yarıda yalnızca tek şut atabildiği başka bir karşılaşma bulunmuyor. Sarı-lacivertli takımın üstün oyununu gösteren bir başka detay da hücum bölgesindeki aksiyonu. Bu bölgede akan oyun içinde Fenerbahçe 106, Galatasaray ise 84 kez topla buluştu.

Deplasmanda oynanan maçta Fenerbahçe, güçlü rakibine karşı uyguladığı taktik plan ve fiziksel gücüyle oyun üstünlüğünü maç boyunca sürdürdü. Tek eksik sarı-lacivertli takımın yakaladığı fırsatları değerlendirmemesi ve gol atamaması oldu.

YORUMLAR 5
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    onu bunu bırakın armada ki yıldızlara bakın
    Cevapla
  • Dayko 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bırakın Allah aşkına, siz başka bir maç izlediniz sanırım. İki takım da iyi değildi, birbirine bir üstünlükleri yoktu, 1 puan alalım gidelim havası vardı. Zevksiz, golsüz, boş bir maçtı, ne Fenerbahçe'nin ne de Galatasaray'ın övülecek bir yanı da yoktu.
    Cevapla
  • ilker 4 yıl önce Şikayet Et
    birde terimi dinleyin. adam ucmus. psg ye basarilar diliyorum. dua edecegim. insallah en az 3 fark..
    Cevapla
  • Kayseri 4 yıl önce Şikayet Et
    Fellah öyle demiyor colu cocugu kandiriyor gs galibiyete yakinmisda fb den daha iyi oynamisda mis mis
    Cevapla
  • Salih Tuğra 4 yıl önce Şikayet Et
    febenin 90 dakikada yüzde yüz bir gol pozisyonu olduğunu hatırlamıyorum. Galatasaray üç tane net pozisyon harcadı.
    Cevapla