Antalyaspor sessizliğini bozdu! Gelson tamam!

Antalyaspor, Sporting'in 23 yaşındaki Angolalı forvet arkası oyuncusu Gelson Dala ile 1 yıllığına satın alma opsiyonlu kiralık olarak anlaştı.

Antalyaspor sessizliğini bozdu! Gelson tamam!
Antalyaspor sessizliğini bozdu! Gelson tamam!
GİRİŞ 23.08.2019 14:55 GÜNCELLEME 23.08.2019 19:00

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, Portekiz ekibi Sporting Lizbon'dan Gelson Dala'yı satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladı.

Angola uyruklu 23 yaşındaki Gelson Dala, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde, Antalyaspor'a geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

Gelson Dala, "Bana çok teklif vardı ama burayı tercih ettim. Çünkü Avrupa kupalarında mücadele edecek bir takımın parçası olmak istedim." dedi. 

Antalyaspor Futbol Şube Sorumlusu Aytaç Altay ise Gelson Dala'nın geçen sezon Portekiz'de başarılı bir performans sergilediğini belirterek, "Uzun zamandır takibimizdeydi. Hem kendisi hem de Antalyaspor için hayırlı olsun." diye konuştu.

Altay, transfer çalışmalarının devam ettiğini, kadrolarını 1-2 oyuncuyla daha güçlendirebileceklerini kaydetti.

Geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Portekiz ekibi Rio Ave'de 26 maça çıkan Gelson Dala, 7 gol ve 8 asistlik performans sergiledi.

Forvet ve forvet arkası pozisyonlarında oynayan Dala, 22 kez Angola Milli Takımı formasını terletti ve 11 gol attı.  

Gelson Dala kimdir?

 

 

Asıl mevkisi forvet arkası olan Angolalı futbolcu, santrfor olarak da görev alabiliyor.

Geçtiğimiz sezon Rio Ave’e kiralık olarak 26 maça çıkan siyahi futbolcu, 7 gol ve 8 asistlik performans sergileyerek dikkat çekmişti. Bugüne kadar 22 kez de Angola Milli Takım formasını terleten başarılı futbolcu, 11 kez gol sevinci yaşadı.

Portekiz Ligi ekibiyle 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan Gelson Dala'nın sözleşme fesih bedeli ise 60 milyon Euro