Digitürk: Bu anlaşma sürdürülemez!

Katarlı yayıncı kuruluş beIN Sports ile kulüpler ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasındaki anlaşmazlık giderek büyüyor.

Digitürk: Bu anlaşma sürdürülemez!
Digitürk: Bu anlaşma sürdürülemez!
GİRİŞ 30.07.2019 11:35 GÜNCELLEME 30.07.2019 11:36
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

beIN Sports'un sahibi olduğu Digiturk'ün yıllık 500 milyon dolar olan ödemeyi 3.80 TL kur üzerinden yapmak istemesi krize yol açmıştı. Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman da yaptığı açıklamada beIN Sports'a çağrıda bulunarak yükümlülüklerini yerine getirmesini istemişti.

 

 

Kulüplerle Digitürk arasındaki anlaşma krizinde yeni bir açıklama geldi. Digitürk, 'Mevcut anlaşma açıkça sürdürülemez. Hiçbir şirketin 2016 anlaşmasının şartları altında çalışması mümkün değil' dedi.

Yayıncı kuruluşun kulüplerle yaptığı görüşmede yeni kur fiyatında anlaşma sağlanamazken, yeni sezonun ilk ödemesi olan yaklaşık 125 milyon dolar da bu nedenle yatırılmamıştı.

 

 

Kriz derinleşirken, Financial Times'ın Türkiye muhabiri Laura Pitel'e açıklamalarda bulunan Digitürk, "Mevcut anlaşma açıkça sürdürülemez. Hiçbir şirketin 2016 anlaşmasının şartları altında çalışması mümkün değil. Bu eşsiz ekonomik durumda ligin finansal diriliğini sırtlama sorumluluğu sadece bizde olmamalı. Ekonomik durum bütün şirketleri etkiliyor" ifadesini kullandı.

ŞANSAL BÜYÜKA: 2 MİLYAR KAYIP VAR

Spor basının önemli isimlerinden Şansal Büyüka, TFF’nin yayın haklarını korumadığını ve ülkede illegal yayının giderek çoğaldığını vurgulayarak TFF'nin yaptırım konusunda yetersiz kaldığını söyledi.

Büyüka sözlerine şöyle devam etti;

"İnanamayacaksınız ama Digitürk’ün illegal yayınlardan yılda tam 1.2-2 milyar TL kaybı var... Gelişen teknoloji ve artan alternatiflerle birlikte bugün maçın oynandığı stattan bile cep telefonları başta, canlı yayın yapıp, bu yayın çoğaltılabiliyor, dağıtılabiliyor... Bu konuda TFF’ye ısrarla müracaat edilmesine ve çok ciddi yaptırımlar talep edilmesine rağmen bugüne kadar bir girişim bile yapılabilmiş değil. Sonuç olarak iş TFF’nin yayın haklarını korumasına bakıyor. Çünkü beIN gelir gider ama halkın yarısı ligi illegal olarak bedava izlerken hiçbir yayın kuruluşu Süper Lig’in yayın haklarını almaz. Zaten bu yüzden Premier Lig, La Liga veya diğer ligler kaçak yayınlara karşı bu kadar yatırım uyguluyorlar. TFF ise aksine hiçbir aksiyon almıyor. Bu da kendi kendine zarar vermektir."

YORUMLAR 110
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    bu DİGİTÜRK aboneleri usandırdı. sözleşme bitince malzeme ücretiistiyor. eşlarını evden gelip almıyorlar ama ücretini istiyorlar.. aboneliğim n süresi bitityor ısrarla paket öneriyorlar. istemiyorum deyince maşzeme parası istiyorlar. gelip almıyorlar. bunlar soyguncu.. ben mahkemeye verdim kazandım. şimdi tazminat acaçağım.
    Cevapla
  • Sade seyirci 4 yıl önce Şikayet Et
    Keske tümden ortadan kalksada kurtulsak hic olmazsa biraz bilgili insan yetisir.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yayın ücretleri çok yüksek olduğu için kimse o kadar para verip de maç seyretmiyor. Fiyatları düşük olsa neden olmasın
    Cevapla
  • Mehmet0161 4 yıl önce Şikayet Et
    Digitürk tek bir kamera kuruyor,sağ sola çevirip duruyor.Yayin anlayışları kaliteleri bukadar.İnşallah anlaşamazlar başka kaliteli yayını hedefleyen bir yayıncı kuruluş alır. Aylık 10€ ya ingiliz,fransa,italya,ispanya ligleri vs hepsi bir arada izleniyor.Yurt dışında aylık 30€ ve üzeri abone olunabiliyor digitürke ancak.
    Cevapla
  • samet 4 yıl önce Şikayet Et
    hakemlerle şampıyon belırlenen ligin değeri tabi o kadar etmez..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle