Türk futbolunda deprem! 'Yayıncı kuruluş çekiliyor'

Konyaspor'da başkanlığa yeniden seçilen Hilmi Kulluk, Katarlı yayıncı kuruluşun yayın hakkı anlaşmasından çıkmak istedikğini, Kulüpler Birliği'nin bu konuda toplantı yapacağını söyledi.

GİRİŞ 12.06.2019 20:35 GÜNCELLEME 12.06.2019 23:42
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Başkanlık seçimi sonrası konuşan Kulluk'un beIN SPORTS açıklamaları şu şekilde:

 

 

"Kulüpler Birliğinden gelen yazıda 18 Haziran’da toplantı var deniliyor. Toplantının gündemi yayıncı kuruluşun ödeme talebini görüşmek üzere. Şu an yayıncı kuruluş çıkmak istiyor. Federasyona diyor ki, ben satış yapamıyorum zarar ediyorum. Ve bir hesap çıkarmışlar, Türkiye Futbol Federasyonu'na verdiği teminatı yakarsa zararı daha az oluyor, devam ederse zararı daha çok oluyor. Belki öyle bir gün gelecek ki o gelirler de gelmeyecek, iş daha da kötüye gidecek. En büyük gelirimiz yayıncı kuruluş onlar da çıkmak istiyor. Bu diğer 18 kulüp için de geçerli"

MEVCUT ANLAŞMA 2021/22 SEZONU SONUNA KADAR

Katarlı beIN Group'un sahibi olduğu Digitürk, 21 Kasım 2016 günü sonuçlanan ihaleyle 500 milyon dolar(+KDV) karşılığı Süper Lig'in yayın haklarını 5 yıllığına almıştı. Güncel anlaşmaya göre 2021/22 sezonu sonuna kadar Süper Lig'in yayın hakları Digitürk'te bulunuyor.

KULLUK'TAN YENİ AÇIKLAMA: SÖZLERİM ÇARPITILDI

Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, kongrede yaptığı konuşmanın ses getirmesinin ardından resmi site aracılığıyla bir açıklama yaptı ve sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

Kulluk'un konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Bugün gerçekleştirdiğimiz Olağanüstü Genel Kurul’da delegelerimize teşekkür konuşması yaptığım sırada tahmini bütçe üzerine sorulan bir soru üzerine Beinsports’un en büyük gelir kalemimiz olduğunu, ancak yayıncı kuruluşun kulüplere taahhüdünü ‘ödememe talebi’ ile karşı karşıya kaldığımızı, bu nedenle Kulüpler Birliği’nin bu gündemle başkanları toplantıya davet ettiğini ifade ettim. Konuşmamda harfi harfine söylediğim ve çarpıtılan cümlem aynen şöyledir. “Belki öyle bir gün gelecek ki bu gelirler de gelmeyecek. İş daha da kötüye gidecek. Bizim buradaki en büyük gelirimiz Digitürk şimdi o bile bakın ben BURADAN ÇIKARIM BELKİ diyor.”


Kamuoyunda yer aldığı gibi Beinsports Türk futbolundan çıkmak istiyor şeklinde bir beyanım yoktur. Sadece bizim değil, diğer 18 kulübün en büyük gelir kaynağı olan Beinsports’un mevcut durum göz önüne alındığında böyle bir ihtimali düşünebileceğini ifade ettim. Dolayısıyla genel kurulumuzda Beinsports grubunun bu talebiyle ilgili gerçekleşecek olan Kulüpler Birliği toplantısından bahsettim. Basına yansıyan tartışmaları takip ediyorum ancak meselenin özü budur. Söylediklerim ortadadır. Konunun medyada yer aldığı şekilde tartışılması bu konuyu farklı bir şekilde yansıtanların sorunudur.”

YORUMLAR 115
  • galatasaraylı salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Maçlar bence şifresiz yayınlansın
    Cevapla
  • adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    değerli yayıncı kuruluş yetkilisi sen galatasarayın şampiyon olmasını istersen bunun için her türlü lobiyi yapar hakem ayarlarsanligin kaderini hakemle belirlersen gs nın hiçbir maçını kaçırmazsan kulüpleri yarıştırmazsan iflas edersin tabi. daha beter ol.
    Cevapla
  • alper 4 yıl önce Şikayet Et
    hay ağzına sağlık
    Cevapla
  • Kara 4 yıl önce Şikayet Et
    90-100 tl ye 500 bin abonelik satacağına 20-30 lira yap 2-3 milyon sat. Milleti illegale yönlendirme.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolardan bana ne!
    Cevapla
  • siyasi kavun 4 yıl önce Şikayet Et
    Futbolun en büyük gelir kaynağı bahis sistemi yani kumardır. İkinicisi ise fahiş fiyata maç yayınlatan kuruluşlardır. Zamanında ciddi paraları kulüplere aktarıp takımları hiç olmadıkları bir havaya sokup israfa yönlendirdiler. Şu an durum ortada. Halbuki o paralara ülke ekonomisine aktarılsa binlerce genç iş sahibi olacaktı. Onun yerine trilyonlarca lira 3-5 başarısızı futbolcu ve takıma dağıldı. Şu an üzülmüyorum. Hatta daha beter olsalarda üzülmem. Ülke ekonomisi bu halde iken sen zevk sürecemezsin kardeşim. Allah'ın adalati işte böyle iner kafana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle