Nihat Özdemir'den yabancı sınırı açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı Nihat Özdemir, TRT Spor'a çok özel açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 28.05.2019 15:59 GÜNCELLEME 28.05.2019 17:02
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adaylarında Nhiat Özdemir, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten, VAR'a, Abdurrahim Albayrak'tan yabancı sınırına dek flaş açıklamalarda bulundu.

"YABANCI KURALI 6+2+2 OLABİLİR"

Nihat Özdemir, konuşmasının devamında yabancı sınırı ile ilgili getirilmesi planlanan kuralı duyururken, "Yabancı sayısını arttırdığım için bir kalitenin geldiğine de ben inanıyorum. Türk oyuncular gerekli sayıda yer bulamıyorlar. Bazı takımlar 11 yabancı ile maçlara çıktı, bu spor kamuoyunu üzdü, yöneticileri üzdü. Bu 11 yabancı ve 11 yabancıyı oynatabilme yetkisi bir süreç içinde sonlanmalıdır. Bunu sadece TFF'nin oturup karar alıp, uygulayacağız demesinin doğru olduğuna da inanmıyorum. Bunun katılımlarla bir süreç içinde gittikçe azaltılması gerektiğine inanıyoruz. Sadece mesela 8 olacak, 2 tribünde olaca, 4 kulübede olacak. Ya da 6 diyeceğiz, 6+2+2 yapacağız mesela." yorumunda bulundu.

Özdemir, konuşmasının bir bölümünde Şenol Güneş'in A Milli Futbol Takımı'na katılı sürecini anlatırken, "Fikret Orman'a teşekkür ediyorum, biz Şenol Güneş'i milli takımın başına getirmeye karar verdiğimizde, Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı çok fazlaydı ama bize izin verdi. Beşiktaş'taki görevine de devam ettiği sürece milli takım olabilir dedi. Beşiktaş yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

"TÜRKİYE, VAR KAYITLARINA HAZIR DEĞİL"

Özdemir, konuşmasını devamında VAR kayıtlarının açıklamasıyla ilgili, "VAR kayıtlarını açıklamaya Türkiye'nin hazır olmadığını düşünüyoruz. IFAB'a da uyarak bu kayıtları açıklamayacağız. Ama bu kararımız ile ilgili katı mıyız, değiliz. UEFA'nın verdiği öneriler doğrultusunda da, bu kararların şu anda açıklanmasını doğru bulmuyoruz." ifadelerini kullandı.

"ABDURRAHİM ALBAYRAK'IN ELİNDE VAR KAYITLARI VARSA..."

Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın "VAR kayıtlarını dinledik" sözlerini de değerlendiren Nihat Özdemir, "Sayın Abdurrahim Albayrak'ın elinde kayıtlar varsa, bizim içimizdeki bir arkadaşımız sızdırmıştır. Geçen gün beni aradı, federasyon seçimine kadar etkilemek istemiyorum dedi. "İnanın başkan" dedi, "genel kuruldan sonra sizi ziyaret edeceğim ve bu konu hakkında bazı açıklamalarım olacak" dedi. Gelip bana açıklamalarını yapar ve elinde olduğunu görürsem, ekibimizi gerçekten sorgulamamız, gözden geçirmemiz lazım. Eğer bu sayın Albayrak'ın eline geçmişse, bunun hesabını biz sormayı biliriz. Özel hizmet aldığımız şirketten mi, bizim çalışanlarımızdan mı, bunu sorgularız. Biz bu kanunsuz yapılmış işlerin üzerine gitmeye çalışacağız." dedi.

 

 

YORUMLAR 44
  • abuzittin 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu arkadaş bu artılar neden? 6 olsun 7 olsun ama +2+2 neyin nesi
    Cevapla
  • Tüketici 4 yıl önce Şikayet Et
    Futbol bir marka ve ben tüketiciyim... Kaliteli olanı izlemek hakkım. Birilerinin egosu için, ya da küçük hesapları uğruna bu hakkımdan vaz geçmem. Zorlama olursa tüketmeme hakkımı kullanırım. Müthiş marka değeriyle müthiş liginizi kendiniz izlersiniz. Nokta.
    Cevapla
  • allahyar 4 yıl önce Şikayet Et
    futboldan hic anlamadigimizin kaniti bu artı olayidir. üçüncü dünya ülkelerinde bile böyle artı olayi yok.
    Cevapla
  • Xxxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Saçma işler bunlar. Sen şampiyonlar liginde 11 yabancı ile oynama hakkına sahipsen ligde de bu halka sahip olacaksın ki en iyi oyuncuların bir arada oynama alışkanlığı olsun...
    Cevapla
  • 2023 4 yıl önce Şikayet Et
    Kulüpler gayri milli yabancıya dolar yuros basıyor. Benim memleket çocuğunu alt yapıda bir okul açmaktan aciz kulüp takımları Allah hidayet versin milli seferberlik ne zaman olucak?
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin memleket çocuğu dediğin hemen şımarıp yoldan çıkıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle