Rizesporluları çıldırtan pozisyona net yorum!

Eski hakem Deniz Çoban, Medipol Başakşehir - Çaykur Rizespor maçında konuk takım Rizespor'un penaltı beklediği pozisyonu yorumladı.

Rizesporluları çıldırtan pozisyona net yorum!
Rizesporluları çıldırtan pozisyona net yorum!
GİRİŞ 22.04.2019 12:20 GÜNCELLEME 22.04.2019 13:44

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Medipol Başakşehir sahasında Çaykur Rizespor'u ağırladı. Maçın ilk yarısında yaşanan pozisyonda Rizesporlu Awaziem ceza sahası içinde İrfan Can Kahveci'nin müdahelesiyle yerde kaldı. Rizesporlu oyuncular penaltı beklerken hakem Hüseyin Göçek devam kararı verdi. Bu tartışmalı pozisyonu eski hakem Deniz Çoban yorumladı.

 

 

Deniz Çoban'ın açıklamaları şu şekilde;

"Dün oynanan, ligin kader maçlarından biriydi. Verilecek hatalı bir karar lig sonundaki sıralamayı yakından ilgilendireceği için hakemlerin de çok dikkatli olması gerekiyordu. Maçta görevli hakemlerin bu dikkati göstermediğini düşünüyorum.

 

 

Maçın 10. dakikasında İrfan Can Kahveci serbest vuruş sırasında Awaziem’i beline sarılıp, çekerek düşürüyor. Hatta çekmiyor, asılıyor! Net bir penaltı!

Oysa ki hakem serbest vuruştan hemen önce “Gözüm sizin üzerinizde” diye de uyarmıştı bu iki oyuncuyu...

90+2. dakikada ise bu kez Musa, Mahmut’u çekti. Bu da penaltıydı ancak bir önceki penaltıdan farkı, bu penaltının VAR’daki Serkan Çınar’ın gözünden kaçmamış olmasıydı.

Hemen belirteyim, 42. dakikada Musa Çağıran’ın eline çarpan topta penaltı yoktu."

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)