Koita'dan Diagne açıklaması 'Burada oynarken...'

Kasımpaşa’nın Fransız futbolcusu Fode Koita, devre arasında Galatasaray’a transfer olan Senegalli golcü Mbaye Diagne’nin sergilediği performanstan dolayı eleştirilmesi hakkında konuştu.

Koita'dan Diagne açıklaması 'Burada oynarken...'
Koita'dan Diagne açıklaması 'Burada oynarken...'
GİRİŞ 02.04.2019 12:02 GÜNCELLEME 02.04.2019 12:02

Mbaye Diagne’nin Galatasaray’da gol atamamasından dolayı eleştirilmesinin sorulması üzerine Koita, “İnsanlar futbolda sabırsız ve çok doğal. 5 gol attığınızda kral oluyorsunuz, birçok gol kaçırdığınız da ise bir anda dünyanın en kötü oyuncusu muamelesi görüyorsunuz. Bu futbolun bir parçası. Diagne burada oynarken etrafında ortak duyguyu paylaştığı, uzun zamandır tanıdığı, birlikte kombinasyonlar yaptığı oyuncular vardı. Şimdi başka bir takıma gitti. Etrafında yine başarılı fakat farklı şekilde oynayan oyuncular var. Öncelikle oraya uyum sağlamalı. Bunların hepsi bir faktör. Bunlara alışması gerekiyor. Bunlara alışması için zamana ihtiyacı var. Büyük takımda bu tarz eleştirilerin olması futbolun bir parçası. Diagne ile alakalı herhangi bir endişem yok. Oldukça güçlü birisi. Zihinsel olarak da güçlü. Orada başarılı olacağına inanıyorum” diye cevap verdi.

 

 

"Belhanda’yı kardeş gibi tanımlayabilirim” 

Galatasaray’da forma giyen Faslı futbolcu Younes Belhanda ile Fransa’dan tanışıklığı olduğunu söyleyen Koita, “Belhanda çok iyi bir arkadaşım. Çünkü birlikte büyüdük. 13 yaşından sonra aynı takımda oynadık. Montpellier’de çok fazla başarıya imza attık. Çok güzel zamanlar geçirdik. Hem iyi bir insan hem de çok iyi bir oyuncu. Orada geçirdiğimiz zamanlar ve sahip olduğumuz ilişki başkaydı. Onun ailesi" dedi.

 

 

KAYNAK: İHA