Abdullah Avcı'dan şampiyonluk sorusuna yanıt!

2-0 kazandıkları Evkur Yeni Malatyaspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Şampiyonluk puanını bütün olarak hiç hesaplamadım. Hafta hafta, parçadan bütüne giderek bir sonraki maça odaklanmaya çalışıyoruz” dedi.

Abdullah Avcı'dan şampiyonluk sorusuna yanıt!
Abdullah Avcı'dan şampiyonluk sorusuna yanıt!
GİRİŞ 03.03.2019 19:28 GÜNCELLEME 03.03.2019 19:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı rakiplerinin çarşamba günü kupada mücadele ettiğini ve fiziki durumunu bildiklerini belirtti. 

Topa daha çok sahip olduklarına değinen Avcı, "Pozisyon verdik mi? Çok net pozisyon vermedik. Rakibin fiziksel olarak daha fazla düşeceğini biliyorduk. Son 3 maçtır gol yemiyoruz. Genelinde hücum oynarken de savunma güvenliğini nasıl alacağımızla ilgili çalışıyoruz. Zor bir deplasmandı. 1,5 senedir önemli bir çıkış yapan takım, kupada gidiyorlar. Buradan bu şekilde galibiyetle dönmek çok önemli. 24 haftayı bitirdik 10 hafta kaldı. Her maç son derece önemli” dedi.

"Kazanmak için geldik ve kazandık" 

Avcı, bir gazetecinin "Şampiyonluk puanını ne olarak görüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Şampiyonluk puanını bütün olarak hiç hesaplamadım. Hafta hafta, parçadan bütüne giderek bir sonraki maça odaklanmaya çalışıyoruz. Son senelerde ligde 70-75 puan ortalaması var. Her maç zor geçiyor, öncesinde puan ortalaması yapılmaz. Bugün kazanmak için geldik ve kazandık bu bizi mutlu etti. Haftaya başka bir sayfaya hazırlanacağız” cevabını verdi.

Galatasaray ile şampiyonluk yarışında kopma olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Avcı, durumun haftalık olarak değiştiğini kaydetti.

Aradaki puan farkını bir ara 8’e kadar çıkardıklarını hatırlatan Avcı, "Ama bir hafta sonra kendi sahamızda berabere kalarak puan kaybettik. Puan farkı tekrar kapandı. Bunu aşmak istiyoruz, en azından bu anlamda psikolojik bir üstünlük sağlamak istiyoruz ama yarıştığımız takım veya takımlar tarihleri, kültürleri ve geri dönüşleri olan takımlar. O yüzden kolay değil. Oyun gücüyle sahada kalmamız gerekiyor, bu şekilde yarış içerisinde kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Haftaya Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını aktaran Avcı, "Fenerbahçe'yi bugünkü durumuyla değerlendirmemek lazım. Türk futbolunun önemli ve geri dönüşü olan bir takımı. Son derece ciddi ve zor bir müsabaka bizi bekliyor. Biz de hedef takımız, herkesin konsantrasyonu bize daha yüksek oluyor. Herkes kazanmak istiyor, onlar da kazanmak isteyecekler. Zor bir maç. Umarım en iyi şekilde hazırlanarak, daha hızlı düşünerek, oynayarak, pas yaparak bu maça en iyi şekilde hazırlanacağız” diye konuştu. 

YORUMLAR 14
  • atabey 5 yıl önce Şikayet Et
    şampiyon olursan kimse birşey demez lakin türkiye liginde ilk defa camia dahi olamamış bir takım şampiyon olacak ne seyircisi var ne bilmem ne..
    Cevapla
  • Erdinç 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır ligin zirvesine oynayan bir takım ve sürekli saçma şeylerle iyi giden oyununa gölge düşürmek saçma.Sonuçta hakemlerde hata yapabilir.Başından sonuna kadar şampiyonluğu hak ediyor ve umarımda olurlar.
    Cevapla
  • Güzel 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet sayesinde iyi fark attınız helal olsun :)
    Cevapla
  • turıvırı 5 yıl önce Şikayet Et
    abdullah avcı 4 büyüklere yargı dagıtıyor :) bu sene açık ara şampiyon olacaklar
    Cevapla
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    hakemlerle el ele ne güzel demi eninde sonunda size uefa ve fifa dersinizi verecektir bekcinin olmadigi mahalleye hirsizlar dadanirmis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle