Namoğlu itiraf etti! 'Damlayı taşıran son olay...'

Son dönemde futbolda tartışmaların odak noktası olan ve istifa kararı alan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.02.2019 13:44 GÜNCELLEME 13.02.2019 14:08
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Son dönemdeki tartışmalı hakem kararlarının ardından flaş bir istifa kararı alan Yusuf Namoğlu, istifa dilekçesini vermesinin ardından NTV'ye konuştu

Yusuf Namoğlu açıklamasında, "İstifa dilekçemi yazdım. Neden bekledik, çünkü bu hafta oynanacak olan maçların hakemlerini atadık. Yasal olarak görevde olmamız gerekirdi. Bu konuşmadan sona da dilekçemi verip görevi bırakacağım" dedi.

 

 

İşte Namoğlu'nun sözleri...

"HATA YAPTIK MI, YAPTIK"

İstifa kararımı arkadaşlarla görüştüm. Devre arasında değerlendirmeler yaptık. Buna neden olan şey ise TFF'ye yakın olan medya gruplarından karşıt haberler çıkmaya başladı. Ocak ayındaki seminerde devam kararı aldık ve devam ettik. Ancak sonrasında bu haberler devam etti. Son damlayı taşıran Trabzonspor maçında Ümit Öztürk oldu. Monitöre bakıp yanlış karar verme olayı kabul edebileceğimiz bir olay değildi. Hakemin yeteneği belliydi ve onu FIFA hakemi yapmıştık. Ben hakemliğimde dahil, hep adaletli çalıştım. Hiçbir takıma öncelik tanımadım. Hep dürüst davrandık. Hata yaptık mı, yaptık. Arkadaşlarımızla görüştük, değerlendirmelerimizi yaptık. Ben de telefon açıp Başkan'a söyledim. Federasyon'dan bir talep gelmedi, biz kendimiz ayrılmak istedik. Bugüne kadar hep ismimizi koruduk. Ancak ismimiz yıpranmaya başladı. Hayatımda hiçbir zaman koltuk için direnmedim. Gerektiğinde koltuğu bırakıp gitmeli diye düşünüyorum.

"HAKEMLİKLERİ BİTEMEZ!"

Federasyon'un ilişiği olan programlarda, Halis Özkahya ve Hüseyin Göçek için hakemliği bitecek deniyordu. Bir hakemin bir maçtan dolayı hakemliği bitmez. Ivan Bebek vardı, o bile hala hakemlik yapıyor şu anda. Daha önce Deniz Ateş Bitnel gibi birçok hakem arkadaşımız, hatalar yaptı diye hakemlikleri bitirildi. Evet hata yaptıysa cezasını çekecek ama hakemliği bitemez.

"ÖZGÜR YANKAYA KADIKÖY'E ÇIKAMIYORDU..."

"Özgür Yankaya, Fenerbahçe stadına gitmiyor dendi ama kupa maçına gitti bu sene. Halis Özkahya da aynı şekilde. Belirli süre bekletilmişti, biz özen gösterdik bunun yaşanmamasına. Hüseyin Göçek, Başakşehir maçına çıkmıyordu mesela. Biz görev verdik."

"EKRANA GELMELERİNE RAĞMEN HATA YAPTILAR"

"Adalet gelecek diye düşündük ama bazı hakem arkadaşlar ekrana gelmelerine rağmen yanlış kararlar verdiler. "Erzurum-Rize maçında benim Rizeli olmamla ilgili şeyler söylediler. Maçın hakemi önce ne verdi? Golü verdi. Sonra VAR'a gitti, kararı değiştirip golü iptal etti. Art niyetli olan insan, hemen orada faulü çalardı."

"Rahmetli Hasan Doğan, bir operasyon yaptı. Niye yaptı temizliği zamanında? Bir şeyler yok oldu, ondan sonra 3 Temmuz geldi. Belli bilgi, belge, bir şeyler vardı. Temizlenenlerin bazı kesimleri hortlamaya başladı."

"VAR KONUŞMALARI YAYINLANAMAZ"

"VAR hakemiyle olan konuşmaların yayınlanmaması konuda bir protokol var. Konuşmalar kamuoyuna mal edilemez diyor. IFAB nasıl oyun kurallarını uygulatıyorsa, bunu da aynı şekilde uygulatıyor."

"HEP DÜRÜST KALDIK, HİÇ TAVİZ VERMEDİK"

Tüm futbol kamuoyu şunu bilsin ki dürüstlüğümüzden hiç taviz vermedik. Bu konuda tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yapılan hatalara diyecek lafım yok, ancak hiçbir zaman dürüstlüğümüzden taviz vermedik.

YORUMLAR 24
  • Krokodil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim vardan 6 gol güme gitti hele bir durun yav enaz 8 puan 24 puan dayız 32 puanda olmamız gerekiyor du bakiyoruz biz hariç herkes var dan şikayetçi helal yani
    Cevapla
  • Ali Hakyemez 5 yıl önce Şikayet Et
    resmen itiraf etti emek hırsızı olduğunu
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Spor yorumcuları istediği gibi konuşsun atıp tutsun bana göre böyle ona göre şöyle sonra en sansürsüz konuşan spor yorumcuları Reyting yapsın. İnsanlar gecesini gündüzüne katarak çalışsın alın teri akıtsın tek kalemde sil gitsin öylemi. Yazıklar olsun . Allah cc. Herşeye kadirdir herkes hak ettiğini daha dünyadan görür.
    Cevapla
  • tu_TS_ak 5 yıl önce Şikayet Et
    bu tarafgirliginiz yizinden milli takimin her daim nasil rezil olduginu da aciyla seyrediyoruz. eserinizle ovunun
    Cevapla
  • tu_TS_ak 5 yıl önce Şikayet Et
    yillarca trabzonspor, galatasaray, fenerbahce ve besiktaşa karsi maclarda harcatilmiştir. ozellikle de gs ve fbye karsi. buna ragmen sizinle micadeleye devam edebilen ts tek buyuktur. sizler ose ucunuz olarak buyuksuniz.. sizin ve size taraf tutup tsyi harcayanlarin ne kalplerinde iman ne de vicdan yok. boz bunu cok iyi biliyoruz. imsaf sizin memleketinize ugramamis. Allah'tan bulun.
    Cevapla
  • Ali Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı. Dürüst olsaydın sezon başında akhisar, Rize, Beşiktaş, Konya, ve Göztepe maçlarında Verilen verilmeyen kararlardan sonra da konuşsaydınız ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle