TFF'ye flaş çağrı! 'O konuşmalar yayınlansın!'

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş, VAR konuşmalarının yayınlanması gerektiğini belirterek "Rizespor maçında VAR ile Özgür Yankaya'nın ne konuştuğunu duyabilseydim. -20 derece soğukta stada gelen taraftarım da tatmin olsaydı." dedi.

TFF'ye flaş çağrı! 'O konuşmalar yayınlansın!'
TFF'ye flaş çağrı! 'O konuşmalar yayınlansın!'
GİRİŞ 09.02.2019 04:43 GÜNCELLEME 09.02.2019 04:49
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

  
Haber7 spor editörleri Mehmet Can Belören ve Fatih Gider ile bir röportaj gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş, sorularımıza çarpıcı cevaplar verdi.

 

Atiker Konyaspor ve Çaykur Rizespor maçlarında yaşanan hakem hatalarından, transfer çalışmalarına, VAR sisteminden, Erzurumspor'un ligdeki konumuna kadar bir çok konuda sorularımızı yanıtlayan Üneş, Başakşehir maçı için ise iddialı konuştu.

İşte BB Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş'in Haber7'ye yaptığı açıklamalar:

 

Çaykur Rizespor maçındaki hakem kararlarıyla başlayalım. Açıklamalarınız oldu ama ekstra neler söylemek istersiniz?

Ben öncelikle teşekkür ediyorum sizlere. Erzurumsporumuzu anlatmamız için bizlere fırsat verdiniz. Rizespor maçı öncesi genel bir Erzurumspor portresi çizip sonrasında konuya geleyim. Biz 5 Ocak'ta arkadaşlarımla birlikte göreve geldik. 4 Ocak'tan 31 Ocak'a kadar transfer dönemi vardı. Transfer sürecinde yeni yönetim olarak kısıtlı imkanlarla gece gündüz çalışarak takımımızı güçlendirmek içi transferler yaptık. 7 transferi takımımıza kazandırdık. Obertan gibi dünya yıldızını, Eduok gibi Süper Lig'de etkili olmuş bir ismi, Muhammed Rashad gibi bir oyuncuyu kadromuza kattık.

İkinci yarının ilk maçında evimizde Konyaspor'a karşı oynadık. İyi mücadele etmemize rağmen bireysel hatalardan 2-0 geriye düşüp sonrasında 2-1'i yakaladık. Maalesef son dakikada verilmeyen penaltımızla maçı kaybettik. O pozisyonda VAR'a rağmen penaltımız verilmedi. Bütün futbol kamuoyu da penaltı konusunda hemfikirdi. Bir sonraki hafta İstanbul'da Beşiktaş ile oynadık. Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele ettik. Maçı kazanacak pozisyonlar bulduk. 1-0 öne geçtik sonrasında 1-1 oldu. Son bölümde maçı kazanabilirdik ama tecrübesizlikten ötürü kazanamadık ve maç 1-1 bitti.

"RİZESPOR MAÇINDA HAKEM HATASINDAN ÖTE ŞEYLER OLDU"

Sonrasında içeride oynadığımız Rizespor maçı hem bizim için hem lig hem de rakip için önemli bir maçtı. Belki sezon sonunda ligde kalacak takımı belirleyecek ölçekte biz maçtı. Bu konuyla alakalı maç gününden bu yana birçok spor kanalında pozisyon için 'Griydi, şuydu buydu' denmedi. Ortak kanı Erzurumspor hakem hatasından öte bazı şeyler sonucu yenildi. Bunu herkes kabul etti. Bu konuda daha fazla konuşmak istemiyoruz. Bugün çok önemli bir maçımız var. Başakşehir ile İstanbul'da oynayacağız. Kendi evimizde 20 bin kişinin önünde oynadığımız bir maçı, oynanan futboldan ziyade maçın hakemini konuştuk. Açıklamalar da yaptık, disiplin kuruluna sevk edildik. Daha fazla bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum.

"DEMİRÖREN HAKEMİN KÖTÜ OLDUĞUNU KABUL ETTİ"

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile görüştünüz. Neler konuşuldu bu görüşmelerde? Şikayet bazlı mı oldu yoksa fikir alışverişi mi yapıldı?

Sezon başından beri takımımız özellikle VAR sistemi sebebiyle çok fazla puan kaybetti. Daha önce de oldu böyle durumlar. Rizespor maçına kadar hakemdir hata yapar dedik ve dile getirmedik. Son yaşanan olay Erzurum'u değil spor kamuoyunu ilgilendirir hale geldi. Bizim de canımız yandığı için TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'den randevu alarak gidip istişare ettik. Hakem hatalarından canımızın yandığını ilettik. Şikayetlerimizi dile getirdik. Bu konuda dikkatli konuşmaya çalışıyorum malum disiplin kuruluna sevk edildi. Dolayısıyla bir daha takımımızın maçlarında aynı hataların yaşanmaması için çok daha deneyimli hakemlerin verilmesini talep ettik. Rizespor maçına kadar yapılanları 'hata' olarak saydık, 'insandır hata yapar. VAR'a rağmen hata yapar' dedik ancak bundan sonra olacakları hata olarak kabul etmeyeceğimizi söyledik.

"YUSUF NAMOĞLU İLE İLGİLİ KONUŞMAK İSTEMİYORUM"

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile de görüştünüz. Size karşı tutumları nasıldı? Ne diyorlar bu konuda?

TFF Başkanımız sağ olsun hakem hata yapmıştır, hata yapabiliyorlar dedi. Hakemlerin kötü niyetli olmadığını ama Rizespor maçımızı yöneten hakemin performansının kötü olduğunu söyledi. Yusuf Namoğlu ile ilgili konuşmak istemiyorum. Biz karşılıklı konuştuk ve düşüncelerimizi kendisine net bir şekilde ifade ettik.

"VAR'A KARŞI DEĞİLİZ. DOĞRU KULLANILMASINI İSTİYORUZ"

VAR hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sezon başında ben başkan değildim ama yönetimdeydim. VAR sistemine olumlu baktığımızı hep belirttik. O meşhur bildiriye de imzayı attık. İnsanın olduğu yerde hata olur. VAR sistemi niçin geldi? Maçın skorunu olumsuz etkileyecek ciddi kararların bu sistem yardımıyla düzeltilmesi için. Son maçımıza baktığımızda hakemin verdiği doğru karar, VAR sistemiyle yamultuldu. VAR kullanan diğer ülkelerde hakemin doğru kararının VAR ile yanlışa döndüğünü bulamazsınız. Dünya Kupası'nda VAR sistemi %99 gibi bir oranda doğru kullanılmış. Ligimizde bizim maçlarımızda belki de %10'dur. Bir şeylerin gözden geçmesi gerekiyor. VAR sistemi doğru bir sistemdir ama ne niyetle kullanıldığına girmek istemiyorum ama doğru kullanmak gerek. Batı ülkeleri de bunu kullanıyor. Biz kendi takımımızın maçlarına bakıldığında VAR'ın doğru kullanılmadığını görüyoruz. Bu konuda da üzgünüz.

"VAR KONUŞMALARI YAYINLANSIN"

VAR kararlarında hakemler arasında yapılan konuşmaların yayınlanması konusunda bir talep var mı? Kulüpler Birliği'nde böyle bir istek var mı? Hollanda'da yayınlanıyor mesela...

Kulüpler Birliği'nde böyle bir şey hatırlamıyorum. Bizim böyle bir talebimiz olmadı. Bence bunlar yayınlansa güzel olur. Hollanda'da yayınlanıyormuş bakın, ne güzel. Doğruyu model alp kullanmak ne güzel. Keşke sezon başından beri yayınlansaydı da ben Rizespor maçında VAR ile Özgür Yankaya'nın ne konuştuğunu duyabilseydim. -20 derece soğukta stada gelen taraftarım da tatmin olsaydı. O kararı neden verdiğini bilseydik.

"KULÜPLER BİRLİĞİ BİLDİRİSİNİN ARKASINDAYIZ"

Kulüpler Birliği için Galatasaray ile ilgili yapılan bildiriden bahsettiniz. Neler yaşandı o dönemde? Siz yönetimdeydiniz ama başkan değildiniz. Fikret Orman ile ya da Galatasaray Başkanı ile görüşmeniz oldu mu?

Ben başkan değildim o dönem yönetimde dış ilişkilerden sorumluydum. Önemli bir karar olduğu için başkan seviyesinde yapılan konuşmalardı. O günkü konuşma ve alınan karar ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim; kulübümüzün devamlılığı asıldır. Biz o kararın arkasındayız. VAR sistemine karşı değiliz. VAR'ın doğru kullanılmasını istiyoruz. Keşke daha önce gelseydi bu sistem. Biraz önce de söyledim, VAR yanlış kararların, hakemin gözünden kaçan pozisyonlarda doğru karar çıkması için gelmiş. Orta hakem ve yan hakem doğru karar veriyor, bir VAR'a gidelim diyorlar ve yanlış karara geçiyorlar. Bunun örneği var mıdır diğer liglerde? Televizyonda bin kere de izlesek karar aynıdır. Burada konu VAR sistemi değil.

"15 PUANIMIZ HEBA EDİLDİ"

Başakşehir ile kritik bir maçınız var. Erzurumlu taraftarlar İstanbul'daki maça ne kadar ilgi gösterdiler? Maçta bir sürpriz olur mu? Zirvedeki takımların gözü bu maçta olacak. Şansınız nedir? Taraftarlara mesajınız nedir?

Rakip stadyumlarda taraftarlar için ayrılan belli sayılar var. Bize ayrılan bölüm satışa çıkar çıkmaz tükendi. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Sonuca gelecek olursak ben sürpriz olarak değerlendirmiyorum. Biz iki hafta önce Beşiktaş ile sahasında berabere kaldık. Kazanabilirdik. Fenerbahçe Stadı'nda 2-0'dan 2-2'ye getirdik 50 bin kişinin önünde. Kaybettiğimiz maçlara bakarsanız hiç ezilmedik. Başakşehir'e Erzurum'da 1-0 yenildik, İrfan Can Kahveci bireysel yetenekle attı golü. Benim takımımıza güvenimiz sonsuz. Sezon başından beri iyi futbol oynuyoruz. İstanbul'dan iyi bir sonuçla döneceğimizi düşünüyorum. Futbol kamuoyunun ortak kanısı 15 puanımız öyle ya da böyle heba dildi. Bu mağduriyetimiz olmasaydı puan durumunda çok farklı yerdeydik. Oynadığımız futbol ortada, yaptığımız transferlerle takımımız farklı, güçlü bir konuma geldi. Allah'ın izniyle yarından itibaren önümüzdeki maçlarda takımımızı hızlı bir şekilde yukarılara taşıyacağız.

"KAZANMAYA GELDİK"

Başakşehir maçına kazanmaya geldik. Kazanırsak sürpriz olmaz. Ben başkan olarak değil taraftar olarak da Erzurumspor'un Türkiye'nin her yerinde kazanabilecek bir oyun oynadığını düşünüyorum. Bizi kimse 3-0, 4-0 yenmedi. Zor gol yiyoruz. Gol atmada sorunlarımız vardı onları da transfer döneminde giderdik. İnşallah kazanacağız.

"İSTANBUL'DA, EGE'DE VE AKDENİZ'DE DEĞİLSENİZ TRANSFER ZOR"

Hareketli bir transfer dönemi geçirdiniz. 7-8 milyon Euro civarı bir para ödediğiniz söylendi. Obertan geldi takıma. Nasıl geçti transfer dönemi?

Hocamızla istişare ederek, gerekli pozisyonlara gereken isimleri aldık. En doğru transferleri yaptığımıza olan inancım sonsuz. Özellikle İstanbul'un dışında farklı illere Ege ve Akdeniz de olmazsa futbolcu getirmek zor. Biz bunu da başardık. Maliyetleriyle ilgili net rakam veremem ama bahsi geçen 7-8 milyon euro bonservis değil yıllık maliyetlerinin toplamı. Yaptığımız transferler kalite - fiyat dengesi olarak başarılı. İnşallah bu transferlerin geri dönüşünü alırız.

MEHMET SEKMEN'İ UNUTMADI

Hüseyin Üneş son olarak Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve BB Erzurumspor Onursal Başkanı Mehmet Sekmen’e yıllardır süren desteklerinden ötürü teşekkür etti.

YORUMLAR 18
  • Olcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence bildirinin arkasında değil altında kalmışsın başkan.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu ki yahu hakemlerin arkasındaydınız, bir hata ile hakemler kızağa çekilemez diyordunuz, hayırdır?
    Cevapla
  • turan kandemir 5 yıl önce Şikayet Et
    boş laf bunlar koca bir maçı bir pozisyon üzerinden okuyup yorumluyosunuz..Rizespor okadar olumsuz şartlara ragmen futbol oynamaya elverişli olmayan buz hokeyi pisti gibi saha şartlarında hüthiş seyircisinin destegiyle gelip sizi yendi. önce lütfedip insan bir tebrik eder...Misafir takım seyircisine bi hoş geldin der .. Ne bu nerfret ne bu kin ..Zorunuzamı gitti Rizenin sizi yenmesi..hem devletin belediyesinin paralarıyla takımı destekle ondan sonra devletin diger kurumlarına çamur at..Pes dogrusu
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala bildirini arkasındayım diyorsun.Bide hakemi eleştiriyosun sen ne konuşuyosun
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Maçın özetini izlemedinmi, net faul boş konusuyorsun başkan
    Cevapla
  • Serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Alem net golü yendi diyor BB Erzurumsporun.Sen neden bahsediyorsun.Ya gözlüğünü yada varsa berynini değiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle