Abdullah Avcı'dan 5 yıllık imza

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, turuncu-lacivertli kulüple sözleşme yeniledi.

Abdullah Avcı'dan 5 yıllık imza
Abdullah Avcı'dan 5 yıllık imza
GİRİŞ 17.01.2019 13:58 GÜNCELLEME 17.01.2019 14:01

İmza töreninde konuşan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı, "2005'te genç milli takımlarda çalışırken başkanın bana yaptığı teklifle bir güven ortamı oluştu. 1 Haziran 2016'da bir hikaye vardı romana döndü. Milli takıma gittik, o dönemde başkan da ayrılmıştı.  İkinci dönemde buluştuk. 4.5 sene sonunda gelinen nokta önemli. Başarılı teknik adamın arkasında başkan ve yönetim vardır. İki sezondur yarışın içindeyiz istatistikler bizi gösteriyor. Bu oyunu geliştirmeye çalışacağız. İlk yarının lideri ve saygıyı görüyoruz. Şunu hayal etmiştim; A Takım ve alt yapısı entegre olmuş bir organizasyon yakın zamanda hayata geçirilecek ve insanımıza yatırım yapacağız. Ekibime teşekkür ediyorum. Çok önemli bir senede yolumuza devam edeceğiz. Türk futbolu, kulübüm adına ve bizim adımıza hayırlı olur. Teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

"ALDIĞIMIZ SONUÇLAR BİZİ YARIŞIN İÇİNE ATTI"

Abdullah Avcı, göreve geldiklerinde bir plan oluşturduklarını dile getirerek, "2014 de başladığımızda kısa, orta ve uzun vadede planlarımızı kategorize etmiştik. Aldığımız sonuçlar orta vadeden bizi yarışın içine itti. Mayıs ayıyla kişisel tarihimizi zenginleştirmek istiyoruz. Akademi projesiyle birlikte insana yatırım yapan ve üreten bir kulüp olarak gelişeceğimiz düşünüyorum. Büyük neticeler alamayabilirsin ama oyun olarak istatistiksel olarak bu standartları yakalamak çok önemli. Bunu koruyup, sağlayarak, Avrupa'ya da oyuncu yollayarak başaracağız. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu. 

 

 

"ANTRENÖR SAYISININ ARTMASI TÜRK FUTBOLUNA FAYDA SAĞLAYACAK"

Avcı, yardımcı hocaları ve teknik ekibiyle sürekli görüş alışverişi içinde olduğuna değinerek, "Antrenörler, meslektaşlarımız ve arkadaşlarımızda kararı ben veririm. Beyin fırtınası yapılan, herkese özgürlük alanı verdiğim ve herkesin birbirine destek olduğu verdiği bir alandı. Dönemin liderleri de bu şekilde çalışıyor. Ekibimizin içinde çok önemli potansiyeller var. Antrenör saylarının artması Türk futboluna fayda sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

"BİZİM ÖZEL MADDEMİZ OLMAZ, GÖNÜL BAĞIMIZ VAR"

Sözleşmesinde özel bir madde olmadığına değinen Avcı, "Bizim maddemiz olmaz, gönül bağımız var. Biz bir aileyiz. İşler kötü gittiği bir dönemde, takıma da hakim olamıyordum ve başkanın yana gittim. Bırakayım mı dedim? 'Oyuncu grubuna söyledin mi?' dedi. Sonrasında futbolcularla beraber konuştuk. Başkan; hocayla beraber çıktık, hocayla düşeriz ve yine çıkarız dedi. Başkanın kararlılığı önemliydi" diye konuştu.

"SAYGI GÖSTERSİNLER"

Avcı, şampiyonluk yarışı içinde olduklarını belirterek, devletin destek gösterdiği ile ilgili soruya, "Son 2.5 senedir yarışan bir takım, bütün istatistikler Başakşehir'i gösteriyor. Biz şampiyon olacaksak geçen sene olurduk. Kulübün emeğine saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Buna saygı gösterilsin" diye konuştu.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR CEO'SU MUSTAFA ERÖĞÜT

Öte yandan düzenlenen imza töreninde kulübün CEO'luğuna Mustafa Eröğüt'ün getirildiği açıklandı. Başkan Göksel Gümüşdağ, "Uzun yıllar kulübün içindeyim bu kulübün kurumsal hafızasına sahip olan Mustafa Eröğüt, Başakşehir Kulübü'nün CEO'luğuna getirildi. Özellikle Mustafa kardeşimiz profesyonel futbol adamı olarak Türk futbolunda yetişen nadir kişilerden birisi. Bizim ailemizde emeği vardır. Kurumsallığımızı bir üstte terfi ettiriyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA