Çalımbay ilk kez açıkladı! 'Ömürlük imza atarım'

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Bağcılar Belediyesinin düzenlediği Spor Söyleşileri programında öğrencilerle bir araya gelirken bu söyleşinin ardından Haber7.com'a özel açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 04.01.2019 10:01 GÜNCELLEME 05.01.2019 14:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış


Candaş Aşık / Haber7.com

 

 

Tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay, beklenmedik Konyaspor ayrılığının detaylarından, milli takım hayaline, Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'a transferinden Süper Lig'deki kıyasıya yarışa kadar birçok konuda Haber7.com'a açıklamalar yaptı.

"LİGDE KİMİN KİMİ YENECEĞİ BELLİ OLMUYOR"

 

 

Süper Lig'deki kıyasıya liderlik yarışını değerlendiren Çalımbay, "Başta büyük takımlar sıkıntı yaşadı. Başakşehir standardını korudu ancak genel olarak öyle istikrarsız sonuçlar alındı ki kimin kimi yeneceği belli olmuyor. Örneğin Malatyaspor, Trabzonspor'u 5-0 yeniyor sonraki hafta Kasımpaşa'ya 3-0 yeniliyor. Bunun dışında şanssızlık yaşayan takımlar oldu Galatasaray, Beşiktaş ve özellikle Fenerbahçe gibi ama bence lig yeni başlıyor. İkinci yarı çok farklı olacak. Büyük takımların kendilerini toparlayacaklarına inanıyorum." dedi.

FENERBAHÇE DEĞERLENDİRMESİ

Fenerbahçe'nin ligin ilk yarısını 17. sırada tamamlamasıyla ilgili tecrübeli hoca, "Fenerbahçe yaptığı oyuncu transferi olsun, gelen teknik direktör ve sportif direktör olsun bir türlü uyum sağlayamadı. Başarısız sonuçlar alındı ve her başarısız sonuçtan sonra bu sefer toparlanılacak beklentisi daha da kötüye götürdü ve Fenerbahçe'deki en büyük sorunlardan biri giden oyuncuların yeri dolmadı. Gelen oyuncuların kariyerleri çok iyi ancak bazen olmuyor, transfer tutmuyor. Şimdi yeni bir teknik adam yeni bir anlayış takıma iyi bir hava getirebilir ama yukarıyı yakalayabilir mi bilmiyorum." dedi.

"BEŞİKTAŞ ŞANSLI"

Fenerbahçe'nin devre arası transfer döneminde öncelikli hangi bölgeye transfer ihtiyacının olduğu sorusuna Çalımbay, Her bölgede eksiklerinin olduğunu ancak oyunun kaderini değiştirebilecek 4 oyuncuyla sıkıntıları çözebileceğini dile getirdi. Çalımbay ayrıca ikinci yarıda sadece ligde yarışacağı için Beşiktaş'ı doğru transferler yaptığı takdirde şanslı gördüğünü de belirtti.

KONYASPOR'DAN AYRILIŞININ HİÇ BİLİNMEYEN DETAYLARI

Konyaspor'dan Ankaragücü galibiyeti sonrası sürpriz bir şekilde ayrılması konusuna açıklık getiren Çalımbay ilk kez bu kadar net konuştu. Kimseye kırgınlığının olmadığını belirterek sözlerine başlayan tecrübeli hoca, "Ayrılıklar gayet normaldir ama bu ayrılış şekli çok sürpriz oldu. Beni çağırdıklarında ben takımla ilgili bir şey var diye gittim. Milli Takım arasıydı ve izindeydim. Beklemediğim bir an oldu. Ayrılık nedenini sorduğumda sebep olarak şehir uyuşmazlığı olduğunu söylediler. Doku tutmadı dediler. Tek sebep bu mu diye sorduğumda bu olduğunu söylediler. Ben ayrılıyorum ancak bunu başka bir teknik direktöre yapmayın. Böyle bir sebep söylemeyin başka bir şey söyleyin dedim. Sonrasında sözleşmemden dolayı benimle anlaşmak istediler. Ben anlaşmaya yanaşmadım bu sefer de başka bir sebep sundular. Bütün bunlardan sonra ayrılmamızın mantıklı olduğuna karar verdim ancak detayda ne olduğunu bilemiyorum. Ama şunu yapabilirlerdi. Hocam biz yeni bir hocayla yeni bir yol çizmek istiyoruz diyerek açık bir şekilde konuşabilirlerdi ve ben de bunu saygıyla karşılardım kendi yoluma giderdim. Çünkü başarılı bir dönemdeyken bıraktım." dedi.

Yolların ayrılmasına Türkiye Kupası'ndan elenmenin neden olup olmadığı sorusu üzerine Çalımbay, Kupanın sürprizlere açık bir alan olduğunu belirterek "Ben kupaya as 11'imi süremem oynamayan oyuncularımı da sahada görmem gerekirdi. Onlar da elinden geleni yaptı ancak böyle sürprizler yaşanabilir, Sivasspor, Bursaspor gibi birçok takım kupaya veda etti. Bizim Konyaspor olarak ilk hedefimiz Süper Lig'di. Ligde başarılı olmamız gerekiyordu." dedi.

SÜPER LİG'DEN TEKLİF VAR MI?

Süper Lig'den şuan için herhangi bir teklif olmadığını belirten Çalımbay, "Bu saatten sonra sıkıntılı, krizde olan takıma gidilir ama bu benim için sorun değil. Ben her zaman kriz olan takımları aldım çok iyi yerlere getirdim. Benim için takımın aşağı sıralarda olması önemli değil, önemli olan huzur içinde çalışabileceğim bir ortam, gereksiz işlerle uğraşmayacak insanlar olması gerekiyor. Bu ortam olduktan sonra her zaman çalışırım. İşimiz bu." dedi.

"MİLLİ TAKIM'DA YÜREKTEN HİSSETMEK GEREKİYOR"

Başarısız giden Mircea Lucescu yönetimindeki Milli Takım ile ilgili konuşan Rıza Çalımbay, "Milli Takımımızın başarılarına baktığımız zaman başında her zaman yerli antrenörler vardı. Biz Mustafa Denizli ile 4 sene beraber çalıştık. 2000 Avrupa Şampiyonası'na gittik ve son 8'e kaldık. Ayrıca Fatih hocanın, Şenol hocanın başarıları ortada çok güzel şeyler yapıldı. Milli Takım olayı çok farklı. Milli Takım'da yürekten hissetmek gerekiyor. Bu yüzden yerli arkadaşlar bizler olursak çok daha başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum." dedi.

"ÖMÜR BOYU İMZA ATARIM"

Milli Takım hayalinin olup olmadığı soruna net yanıt veren Çalımbay "Mili Takım apayrı bir şey, bana çevremdekiler diyor ki kulüplerle anlaşmalarda neden 1 yıllık imza atıyorsun daha uzun atmıyorsun. Ben 1 yıllık imza atıyorum iyiyse devam ediyorum. Ama Milli Takım'a gidersem ömür boyu imza atarım. Benim için hiçbir sakıncası yok. Bu görev de bize verildiği zaman seve seve yaparız." şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZ BÜYÜK AVANTAJ"

Ülkemizde spor alanında tesisleşme ve modern statlar konusunda konuşan Çalımbay, "Cumhurbaşkanımız'ın futbol içinden gelmesi büyük bir avantaj, oyunculara, kulüplere, tesislere değer veriyor. Hemen hemen her yere Avrupa ayarında statlar yapıldı. Federasyonumuzda tüm imkanlar var. O yüzden Milli Takım'ın da başarılı olması gerekiyor." dedi.

VAR SİSTEMİNE 'GERİ PAS' BENZETMESİ

VAR sistemiyle ilgili düşüncelerini sorduğumuz Rıza Çalımbay geçmiş dönemdeki geri pas kuralının gelişine değinerek, "Bence bu sistem çok iyi oldu. Bu sezon ilk olduğu için küçük sıkıntılar yaşanmış olabilir ama seneye onun da yaşanacağına inanmıyorum. Mesela futbola geri pas kuralı gelmişti. Kaleciye geri pas yasaklandı. İlk sene herkes sıkıntı yaşadı ancak sonrasında alışıldı ve çok güzel oyun daha akıcı oldu dediler. VAR sistemi şuan aynı durumda sadece alışılması gerekiyor. Büyük kolaylık sağlıyor. Ülkenin en başarılı hakemlerinden birisi Cüneyt Çakır bile birçok pozisyonda VAR sistemi sayesinde kararını değiştirdi." şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ TARAFTARI BURAK YILMAZ'A SAHİP ÇIKMALI"

Beşiktaş'ın Burak Yılmaz'ı transfer etmesine ilişkin açıklamalar yapan Çalımbay, "Burak Yılmaz Trabzonspor'da sakat sakat oynadı. Şuan Burak'ın bir sakatlığı yok. Devre arasını iyi geçirirse Beşiktaş'a çok faydalı olur. İyi golcü ve Beşiktaş'ın da şuan ihtiyacı var. Artık kulüp almış ve mukavele imzalamışsa taraftarın da sahip çıkması gerekir." dedi.

YORUMLAR 7
  • Pınat 5 yıl önce Şikayet Et
    Fenerin tek deplasman galibiyeti rıza hocanın konyası maraş kupa macı 3 0 nerdeyse 5 6 olacaktı konyanın pozizyonu yok konya yönetimi rızayı rencide etmemek.için fazla açıklama yapmadı kutluyorum konyalıları.
    Cevapla
  • yakup 5 yıl önce Şikayet Et
    Rıza hoca yönetimin tek hatası seni maraş yenilgisi sonrası senin istifanı istemekti.
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Şenol hoca hep nedense Trabzonspor lu futbolculara kafayı takıyor.Bu insanı Hem Trabzona koymamak lazım,hemde akyazı statından ismini silmek lazım.Ben Trabzonlu yönetici olsam asla Şenol GÜNEŞİN takımına futbolcu vermem.Bak göreceksinin burakı ikinci yarıda .Aslın ceza verildikten sonra onu affedecekdiniz.yanlış yaptınız.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    rıza hoca doğru söylüyor burak artık bu takımın oyuncusu ona sahip çıkmak gerekiyor
    Cevapla
  • konyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    hoca konyada kimse istemiyordu birde aykut kocaman boşta olunca leyla ile mecnun gibi aslı ile kerem gibi etle tırnak gibi metinle feyyaz gibi terimle galatasaray gibi birleşmek nasip oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle