Zirve yarışında Beşiktaş da 'VAR'!

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş sahasında ağırladığı Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

GİRİŞ 02.12.2018 22:02 GÜNCELLEME 03.12.2018 09:08
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Ev sahibi Beşiktaş karşılaşmayı ilk yarıda bulduğu tek golle 1-0 kazandı.

Beşiktaş'ın golünü karşılaşmanın 18. dakikasında penaltıdan Adem Ljajic kaydetti.

1-0'lık galibiyetle 3 puanı hanesine yazdıran Beşiktaş 24 puanla 3. sıraya yükseldi. Maç öncesi 24 puanı bulunan Galatasaray ise averaj farkıyla 4. sıraya geriledi.

Beşiktaş gelecek hafta deplasmanda Alanyaspor'a konuk olurken Galatasaray sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.



Derbiye 'VAR' damagası

Derbinin 38. dakikasında sarı-kırmızılı futbolcular penaltı bekledi. 

Beşiktaş ceza sahasında meşin yuvarlak ile buluşan ve vuruşunu yapan Eren Derdiyok'a Medel'in müdahelede bulunduğunu iddia eden sarı-kırmızılı futbolcular, Çakır'dan penaltı bekledi. Pozisyonun ardından VAR odası ile görüşen Çakır, Medel'in müdahalesinin nizami olduğuna karar vererek aut atışına hükmetti.



Önce penaltı verdi sonra iptal etti

Karşılaşmanın 65. dakikasında Necip Uysal'ın müdahalesi sonrasında yerde kalan Onyekuru'nun pozisyonun ardından hakem Cüneyt Çakır önce "penaltı" verdi ardından da maçta üçüncü kez VAR'a gitti.

Penaltı kararının ardından VAR odası ile görüşen Cüneyt Çakır, kenara gelerek pozisyonu incelemesinin ardından Necip Uysal'ın müdahalesinden önce Onyekuru'nun meşin yuvarlağa elle temas ettiğini belirterek "penaltı" kararını iptal etti.



BEŞİKTAŞ 1-0 GALATASARAY

STAT: Vodafone

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

BEŞİKTAŞ: Karius - Adriano, Necip Uysal, Vida, Caner Erkin, Medel (Dk. 70 Lens), Dorukhan Toköz, Quaresma, Ljajic, Mustafa Pektemek (Dk. 81 Love), Güven Yalçın (Dk. 46 Atiba)

GALATASARAY: Muslera - Ahmet Çalık, Ozan Kabak, Maicon, Mariano (Dk. 78 Linnes), Selçuk İnan (Dk. 74 Muğdat Çelik), Fernando, Nagatomo, Feghouli, Onyekuru (Dk. 83 Ömer Bayram), Eren Derdiyok

GOL: Dk. 18 Ljajic (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Eren, Fernando, Selçuk, Mariano (Galatasaray) - Medel, Adriano, Ljajic, Karius (Beşiktaş)

 

 

 

YORUMLAR 109
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    geçen sene VAR olsaydı GS liği 4. bitirirdi. Artık anadolu takımları daha az ezilecek. Ofsaitden hiç bir takım gol yemeyecek.
    Cevapla
  • karaali 5 yıl önce Şikayet Et
    gs bu maçı fener maçında kaybetti.. o maçta hakemin gs aleyhinde skora hiçbir etkisi yokken fatih terim ve yöneticileri sanki hakem hatasıyla maç kaybetmiş gibi ortalığı veryansın ettiler bu maçta hiç yok yereçift vuruş ve devamında geln penaltı, arkasından gs nin vetilmeyen penaltısı.... fener maçında haksızca ortalığı velveleye verenler apaçık bir haksızlık oldığunda konuşacak enerjileri kalmamış limitlerini tüketmiş süt dökmüş kedi gibiler.. velhasıl gs hem teknik ekib hemde idari olarak akıldan uzak muvazeneden uzak ve iyi yönetilmiyor...
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    İki yorumda bomba... Herkes ne ekiyorsa onu biçiyor. Adalet bir şekilde yerini buluyor
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Fener maçındaki penaltı pozisyonu penaltı ise bu maçtaki erenle necipin pozisyonuda penaltı. Akşam dinledim adam vuruncaya kadar müdahalesi yok vurduktan sonra necip geliyor dediler güldüm. Muslera daldı islaya adam pası verdi muslera islayı indirdi. İzleyin pozisyonu 2-0 ken yok yere penaltı verdi aydınus o an dağıldı Galatasaray.
    Cevapla
  • Beşiktaş 5 yıl önce Şikayet Et
    buna ek olarak, geçen hafta hakem var a gitmedi diye ortalığı ayağa kaldırdılar ve hakemi dinlendirttiler. cüneyt hoca var a gitmeyi sevmiyordu ama o kararın etkisiyle gitti ve 1-0 yeneceği maçı aynı skorla kaybetti. gs kendine yakışmayan işlere girerek herkese zarar vermeye başladı.
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede futbol bitmiştir.. adamlar şampiyona karar vermişler... GS boşuna uğraşıyor...
    Cevapla
  • bjk1903. 5 yıl önce Şikayet Et
    eskiden gs ve fb de oldugu gibi degilmi... Besiktasin hakki yigilirken dalga geciyordunuz simdi aynisi basiniza geldi. Aglamaktan gözleriniz firlayacak yerinden..
    Cevapla
  • Hxn41 5 yıl önce Şikayet Et
    Gs iyi oynadı diyenler ilk yarının son 10 dakikası ikinci yarının son 10 dakikası hariç besiktas çok daha iyi oynadı maalesef gs liler yine hakeme atıyor sucu gol attinizda hakemmi vermedi gol atamıyorsunuz ankaragücü maçında bile rakip kendi kalesine attı önce siz biseyler yapın olmazsa hakemi suçlayın
    Cevapla
  • Vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk futbolınu katlettiniz yazıklar olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle