Süper Lig devlerine ağır darbe!

Döviz kurunda son dönemde yaşanan sıradışı yükseliş, transferlerini genelde Euro üzerinden yapan futbol kulüplerini on milyonlarca TL zarara soktu.

Süper Lig devlerine ağır darbe!
Süper Lig devlerine ağır darbe!
GİRİŞ 17.12.2017 09:41 GÜNCELLEME 17.12.2017 09:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

2017-18 sezonu yaz transfer döneminin kapanış günü olan 9 Eylül’de 4.10 TL’den işlem gören Euro, haftanın son iş günü olan 15 Aralık’ta 4.54 TL’den işlem gördü.

Aradan geçen 97 günde oluşan 44 kuruşluk fark, futbolcu sözleşmelerini Euro üzerinden yapan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin ödeyeceği faturalara ekstradan milyonlarca TL olarak yansıdı.

EURO ARTTIKÇA MALİYET DE ARTIYOR

Transfer ettiği 10 futbolcunun bonservisleri ve yıllık ücretleri için toplam 112 milyon Euro’luk sözleşmeler imzalayan Galatasaray’ın zararı 49.28 milyon TL’ye ulaştı.

7 oyuncuyu kadrosuna katan Beşiktaş, toplam 52 milyon Euro’luk taahhütün altına girerken, TL bazında zarar 22.9 milyon TL olarak gerçekleşti.

Trabzonspor’da toplam 33.84 milyon Euro’ya alınan 5 yeni futbolcunun maliyeti 9 Eylül’den bu yana geçen 97 günde 14.8 milyon TL arttı.

Sezon başı kadrosuna kattığı 10 futbolcuya vereceği yıllık ücretleri açıklamayan Fenerbahçe, bonservis ve kiralama bedeli olarak 22 milyon Euro ödeyecek.

Sarı lacivertlilerin kur artışı nedeniyle uğradığı zarar 9.68 milyon TL’yi buldu.

BORÇLAR HER GÜN KABARIYOR

Kulüplerin açıkladığı rakamlar doğrultusunda, 4 büyükler sezon başında yaptıkları transferler için toplam 219.84 milyon Euro’luk sözleşmelerin altına imza attı.

TL bazında 9 Eylül’de 901 milyon TL olan transferlerin maliyeti, her gün ortalama 1 milyon TL artarak 15 Aralık itibariyle 998 milyon TL’ye ulaştı.

Söz konusu kulüplerin, sözleşmeleri geçmiş yıllardan devam eden diğer futbolcularla da Euro üzerinden anlaşmalar yaptığı dikkate alınırsa, kur farkından kaynaklanan borç artışının yaklaşık 300 milyon TL’yi bulduğu rahatlıkla söylenebilir. (Hürriyet)







YORUMLAR 14
  • fatih dikmeci 6 yıl önce Şikayet Et
    yapmayın ya. sözleşmeler sabit kurdan. uydurmayın
    Cevapla
  • mgs 6 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi olmuş milliyetçi duygularla tl ye yönelmezseniz ve türkiyedeki futbolculara yönelmezseniz daha çooook girer
    Cevapla
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    sizde tl ile yapın işinizi bu hamle tl yi dahada güclendirir
    Cevapla
  • hknslh 6 yıl önce Şikayet Et
    sizde tl üzerinden alın kabul etmeyenleri de transfer etmeyin.
    Cevapla
  • Zzzzz 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi borsada işlem gören sirketler. Hersene bedelli sermaye artırımı yapsa yeter artar bile.millette para gani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle