Kulüpler Birliği'nden VAR ve yabancı sayısı kararı

Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek, bugün yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 15.11.2017 14:37 GÜNCELLEME 15.11.2017 17:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Video hakem ile ilgili konuşan Özbek; "Video Hakem Sistemi için sezon sonu hazırlıklar bitecek. Önümüzdeki sezona Video Hakem Sistemi ile başlayabiliriz." dedi.

YABANCI SAYISI İLE İLGİLİ ÇALIŞACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 yılını işaret etmesinin ardından bu konuyla ilgili de yorum yapan Özbek; "Yabancı oyuncu sayısı ile ilgili tartışmalar. Sayın Cumhurbaşkanı, konu ile ilgili görüş getirdi, bu da 2019 yılının sonuna kadar mevcut uygulamanın devam etmesi. Yabancı sayısının sınırlanmasını bir aritmetik sınırlama olarak düşünmüyoruz. Bazı çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konu ile ilgili araştırmalar yapıyoruz. Bu konu ile ilgili 2019'a kadar süremiz var. Türk futbolu için en uygun çözümü bulmak adına tartışacağız. Bir çalıştay yapmayı düşünüyoruz. TFF'nin de katıldığı bir çalıştayda tartışmak için karar aldık." diye konuştu.

İşte Özbek'in diğer açıklamaları:

Kulüpler Yasası ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Devletimize destek vermek için bu çalışmayı da sürdürüyoruz.

Vergi ile ilgili, özellikle stopajla ilgili çalışmalarımızı yaptık ve Spor Bakanlığı'na bu çalışmalarımıza ilettik. Bundan sonra Bakanlık tarafından çalışmaların yapılmasını ve sonucu bekliyoruz.

Ayrıca TFF'ye yaptığımız ziyaret neticesinde statlardaki olayları engellemk için disiplin talimatında değişiklikler olmasını konuştuk. Bununla ilgili çalışma yaptık ve TFF'ye ileteceğiz.

Futbol altyapısının yeterli olmadığı bir görüş var. Altyapıların, daha faydalı olması için neler yapılabilir diye bir komisyon kurduk ve incelemeler yapılıyor. Yapılacak çalıştayda bu da tartışılacak.

 

YORUMLAR 2
  • Camlica 6 yıl önce Şikayet Et
    Var neden bu yil gelmiyor hakkı yenen kulüpler ne olcak asansör olarak hep kalcaklarmı
    Cevapla
  • gezgin 6 yıl önce Şikayet Et
    Var da olsa sıfır yabancı da olsa gerekli alt yapı sağlanmadan bizim futboldan ve ya diğer spor dallarından bir nane olmaz.....Sporu ilkokul seviyesine indirmediğiniz , ilkokul öğrencilerini ilgi ve yeteneklerine göre yönlendirmediğiniz sürece çözümler geçici olacak ve bu kısır döngü sürüp gidecektir...O kadar imkanı o kadar personeli olan MEB in ve belediyelerin o kadar potansiyeli olan bir milletten sporcu çıkaramaması ve futbolda yıllarca Almanya'ya muhtaç olması utanç verici değilde nedir acaba?
    Cevapla