TFF'den 'yabancı sınırı' kararı! Resmen açıklandı

TFF Başkanvekili Ali Dürüst, Damat'ı Milli Takımlar Resmi Moda Tedarikçisi yapan imza töreninin ardından beIN SPORTS'a özel açıklamalar yaptı.

TFF'den 'yabancı sınırı' kararı! Resmen açıklandı
TFF'den 'yabancı sınırı' kararı! Resmen açıklandı
GİRİŞ 07.11.2017 17:09 GÜNCELLEME 07.11.2017 17:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Milli takımın yükselişi, bizim sponsorlarla olan işbirliğimizi körüklüyor. Dolayısıyla bugün de Damat ile bir sponsorluk anlaşması yaptık. Bu anlaşma devam edecek, futbol ailesi büyüyor. Büyüdükçe de bu gelirler Türk futboluna akıyor. İnşallah bu futbol iklimi böyle güzel devam ettikçe, hem milli takım hem kulüpler için bu sponsorluklar artarak devam edecek.

"Yabancı kısıtlaması söz konusu değil"

"Federasyon ile Kulüpler Birliği'nin ayrı düşünmemek lazım. Federasyon kulüplerin federasyonu. Zaten şu anki yabancı kuralı 2 yıl önce alınırken, kulüplerle birlikte alındı. Türk futbolu daha iyi olsun diye alındı. Bugün bizim için kısıtlama gibi bir düşünce yok ama kulüplerle bir araya gelip, altyapıdan gelen oyunculara daha fazla forma verilir mi, verilmez diye hep beraber görüşülecek. Kulüpler Birliği başkanımız konuyla ilgili açıklama yapmış, zaten federasyon başkanımız ile yakın temas içindeler. Türk futbolu için hayırlı olan yapılacak ama bugün bir kısıtlama söz konusu değil."

"Hazır olur olmaz video hakem sistemine geçeceğiz"

Video hakem konusunda offline ve online çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar sonucunda bağımsız bir kuruluş hazır olup olmayacağımızı söyleyecek. Hazır olur olmaz da video hakem sistemine geçeceğiz. Tabii ki hakem hataları olacak ama en azından futbolun akışına sıkıntı vermeden, bunu önlemeden tedbirler alınacak ve bunun için çalışmalar devam ediyor. Videonun başında oturanlar da hakemler olacak. Onlar da çalışıyorlar. Benim henüz hakemlerle bir görüşmem olmadı. Herhalde bize bir sunum yapacaklar ama onlar da hata ne kadar minimuma inerse, o kadar memnun olacaklar. Ümit ediyorum ki bu video hakem olayı Türk futbolunu rahatlatacak.

YORUMLAR 15
  • ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    yabanci siniri oldugun donemde ne fark vardi?? marco aurelioyu turk yapip oynattiginiz gunleri unutmadik.
    Cevapla
  • ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    milli takimin yukselisimi demis benmi yanlis okudum acaba ???? yada hangi milli takimdan bahsetmis bu?
    Cevapla
  • İsa 6 yıl önce Şikayet Et
    Aziz yıldırım istedi yabancı sınırı kalktı şimdi rakiplerinin yabancıları daha kaliteli olunca kaldırılması için fitili ilk o ateşledi
    Cevapla
  • BATMANLI 6 yıl önce Şikayet Et
    yabanci siniri kalktiktan sonra bu ulkede futbol izlenmeye basladi anlamiyorum turk oyuncular adam gibi oynadida mi kadroya alinmadilar daha fazla calismalilar yoksa Milli takimimizin da isi zor
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. spor bakanı boş konuşuyor yabancî kısıtı resmen intihar olur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle