Türkiye'de bu hafta bir ilk yaşanacak!

Kulüpler Birliği'nin özellikle ligin ikinci yarısında uygulanması için baskı yaptığı VAR (video yardımcı hakem) sistemi bu haftasonu İstanbul'da oynanacak maçlarda denenecek.

Türkiye'de bu hafta bir ilk yaşanacak!
Türkiye'de bu hafta bir ilk yaşanacak!
GİRİŞ 25.10.2017 14:25 GÜNCELLEME 25.10.2017 14:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Süper Lig hakemlerinin yanı sıra FIFA yardımcı hakemlerine yarın (perşembe) verilecek eğitimin ardından ilk olarak cuma günü oynanacak Kasımpaşa-Göztepe, cumartesi günkü  Medipol Başakşehir- Teleset Mobilya Akhisar, pazartesi Fenerbahçe-Kayseri maçlarında ilk uygulamalar yapılacak.

Karşılaşmalarda sistem kapalı olacak,  naklen yayın arabasında yer alacak sistem operatörleri, eğitmenler ve hakemler pozisyonları izleyip, karar verecekler. Ancak maçı yönetecek orta hakemle bağlantı kurulmayacağı için bu uygulama eğitim seviyesinde kalacak.



Avrupa'nın birçok ülkesinde uygulanmaya başlanması nedeniyle Süper Lig'de de ikinci devrede VAR sisteminin hayata geçirilmesi düşünülüyor.



Merkez Hakem Kurulu'ndaki bazı isimler, bu sistem uygulamaya geçtiği takdirde, uyarıya rağmen son kararı hakemin vermesi yüzünde yine tartışmalar çıkabileceğini hatırlatıyor. 

YORUMLAR 9
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra fb şampiyonluğu unutsun artık fb şampiyon olamaz
    Cevapla
  • mrt23 6 yıl önce Şikayet Et
    neden (VAR) ? yeni bulduğumuz birşeyin ismi neden TÜRKÇE video yardımcı hakem (VYH) değil de neden VAR (video assistant referee) ?
    Cevapla
  • Bilmiş 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen mi buldun birader,ismini sen veriyorsun.?
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    var sa vardir yok sa yoktur. galipolan allahtir.
    Cevapla
  • Bülent 6 yıl önce Şikayet Et
    la galibe illallah
    Cevapla
  • Ehli sunnet 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet demek istedigini anlamisim ne olursa olsun galip olan Allah tir ama iyim8sin haci yorumuda hosuma gitti saygilar efem
    Cevapla
  • Atıf 6 yıl önce Şikayet Et
    iyimisin hacı...
    Cevapla
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    futbol dan başka dertimiz yok çok şükür
    Cevapla
  • Avşar 6 yıl önce Şikayet Et
    yıllar yıllar önce bunu etrafımda söylediğimde "öyle şey mi olur saçmalama" denmişti. Yine aynı zamanlarda Cumhurbaşkanını halk seçsin dediğimde de aynı tepkileri almıştım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle