Bu derbiyi diğerlerinden ayıran özellik!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü oynanacak derbi eski karşılaşmalara göre bir özelliğiyle ön plana çıkıyor. Tam 21 futbolcu daha önce hiç G.Saray-F.Bahçe maçı oynamadı.

Bu derbiyi diğerlerinden ayıran özellik!
Bu derbiyi diğerlerinden ayıran özellik!
GİRİŞ 20.10.2017 12:19 GÜNCELLEME 20.10.2017 14:30
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 9. haftasında 22 Ekim Pazar günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçında, teknik direktörlerinin forma vermesi durumunda her iki takımda toplam 21 futbolcu ilk kez bu derbinin heyecanını yaşayacak.

Türk Telekom Stadı'nda oynanacak derbide ev sahibi Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor'un görev vermesi durumunda 10 isim ilk kez Türkiye'de bir derbi maçta forma giyecek.

Fenerbahçe'de ise 11 futbolcu, sarı-lacivertli formayla ilk kez Galatasaray derbisinde sahaya çıkmak için teknik direktör Aykut Kocaman'dan görev bekliyor.

Galatasaray'da yabancıların heyecanı

Galatasaray'ın bu sezon kadrosuna kattığı 9 yabancı futbolcu, görev almaları durumunda Türkiye'deki ilk derbilerine Fenerbahçe karşısında çıkacak.

Sarı-kırmızılılarda Cedric Carrasso, Mariano Ferreira, Maicon Roque, Iasmin Latovlevici, Younes Belhanda, Papa Alioune Ndiaye, Fernando Reges, Sofiane Feghouli, Bafetimbi Gomis daha önce Türkiye'de derbi heyecanı yaşamadı.

Galatasaray'ın kadrosunda yer alan Türk futbolculardan Emrah Başsan da Tudor'un şans vermesi durumunda sarı-kırmızılı formayı derbide ilk kez giyecek.

Fenerbahçe'de 11 futbolcu

Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunda daha önce Galatasaray'a karşı sarı-lacivertli formayı giymemiş 11 futbolcu yer alıyor.

Bu sezon Beşiktaş derbisinde forma giyen Carlos Kameni, Mauricio Isla, İsmail Köybaşı, Luis Neto, Mathieu Valbuena, Nabil Dirar, Giuliano Victor de Paula ve Vincent Janssen, Kocaman'ın forma vermesi durumunda Galatasaray'a karşı sarı-lacivertli formayı ilk kez terletecek.

Beşiktaş derbisinde oynamayan Roberto Soldado ile 21 kişilik maç kadrolarına giren genç futbolcular Oğuz Kaan Güçtekin ile Ahmethan Köse de daha önce Fenerbahçe'yle Galatasaray'a karşı forma giymeyen isimler arasında yer alıyor.

Galatasaray'a karşı Fenerbahçe forması hiç giymeyen Mehmet Ekici ise sakatlığından dolayı derbiyi kaçıracak.

YORUMLAR 14
  • fatih dikmeci 6 yıl önce Şikayet Et
    evet bu derbi diğerlerinden farklı. sırf reyting için basının bir hafta önceden parlatıp ertesi gün futbol namına birşey konuşulmayan boş beleş dunyadaki tek derbiiiiii
    Cevapla
  • Sivas 58 plaka 6 yıl önce Şikayet Et
    Derbiyi bilen oyuncu yok gs de gayri müslim oyurcu tahrik olmaz Olaylı maç beklemeyin derim ( fikrini söylemek isteyen yazsın) hayırlı akşamlar.
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    ....Vede böyle kritik GS-FB Maçlarına hep Cüneyt Çakırın verilmesi? :).
    Cevapla
  • Alpaslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Eger hakem izin vrirse GS Feneri duman eder
    Cevapla
  • ozan fb 6 yıl önce Şikayet Et
    hakem açıklanınca gs ın bahis oranı daha çok düştüğüne göre (4. yan hakem de gs lı hüseyin göcek) olduğuna göre boşa yorum yapmaya gerek yok..
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe en kötü gününde; Malzemecilerle bile çıksa Galatasarayı yener? yeterki Hakem adil maç yönetsin? :))).
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    C.Çakır ; Kritik Maçlarda Fenerbahçeyi bitirme Virtüözü ,Süper kupa uygulandığı 2011-2012,deki gibi özellikle veriliyor böyle kritik maçlara? :)).
    Cevapla
  • Alpaslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahce yine herzamanki gibi provakasyon pesinde yine basladilar hakem filan gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle