Erdoğan talimat vermişti! İşte yeni sınır!

Türkiye Futbol Federasonu Başkanı Yıldırım Demirören, gelecek sezon yabancı kuralı getirmeyi planladıklarını söyledi.

Erdoğan talimat vermişti! İşte yeni sınır!
Erdoğan talimat vermişti! İşte yeni sınır!
GİRİŞ 13.10.2017 16:38 GÜNCELLEME 13.10.2017 16:43
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları sonrası çalışmalarını hızlandıran TFF, Kulüpler Birliği ile anlaşılarak gelecek sezon yabancı sınırının getirilebileceğini söyledi.

Habertürk'ten Meriç Müldür'e konuşan Demirören; "Belki önümüzdeki sezon saha içindeki yabancı oyuncu sayısını sınırlandırırız. Kadroda daha fazlası bulundurulabilir yine ama sahada 8 yabancı şartı üst sınır olabilir. Bu konuda Kulüpler Birliği’nin bir karara varması lazım.” sözlerini kullandı.

VİDEO HAKEM NE ZAMAN GELİYOR?

Avrupa'da ve dünyada yavaş yavaş geçilen video hakem uygulaması hakkında da konuşan Demirören; "Evet çalışmalarımız var. Ancak başlama tarihi için gün veremeyiz şimdilik. Bu işe IFAB (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) onay veriyor. Bütün testleri yapıyor, ondan sonra da başlayabilirsiniz diye bize bildiriyor. Bizim hesabımıza göre ocak ayından önce hazırlıkları tamamlanmaz. Bu yüzden önümüzdeki sezon başlarız diye düşünüyorum." dedi.

DEMİRÖREN VİDEO HAKEME KARŞI

Video hakem uygulamasına karşı olduğunu söyleyen Demirören;  “Açıkçası video hakeme ben karşıyım. Futbolu öldürüyoruz. Video hakem üç şeye bakacak. Kart, penaltı, ofsayt. Dördüncüsü yok. Örnek vereyim. Top taca çıktı. Yanlış karar dendi, döndü gol oldu. Ne olacak? Aracın içerisinde görev yapacak hakemler bu noktada çok önemli. Sahadakilerden çok daha üst düzey olmalı bu isimler. Var mı böyle isimler? Yok. Yetiştirmek gerekiyor." diye konuştu.

YORUMLAR 21
  • gurbetci türk 6 yıl önce Şikayet Et
    yabancı lazım değil takımlara baksanızı en az yerli oyuncu oynatan ülke durumuna düştük ingiltereninde sorunu aynı
    Cevapla
  • Destan 6 yıl önce Şikayet Et
    Turk futbolu sifirdan futbolcusundan yoneticisine kadar yenilenmeli. Bunlarla bu iş olmuyor.
    Cevapla
  • yani 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • FSM 6 yıl önce Şikayet Et
    Piyasa degeri 1milyon eur olan yerli oyuncu Bu kuraldan sonra 4 Milyona satilir! Bu kurali Daha önce uyguladiniz noldu!! Milli takim Avrupa sampiyonumu oldu veyahut benmi kacirdim??? iyi oynayan formayi kapar arkadas! sporun yerlisi yabancisi olmaz! Spor spordur! eger avrupada yabancilarala kupa kaldirirsak Bu sonucta Türk takimi diye ADI gecer! SIKINTI YOK!!!
    Cevapla
  • Koçyazılı 6 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi sayın başkan mı söyleyecek? Onun yapacak çok işi var. Yormayın artık
    Cevapla
  • Ali Bal 6 yıl önce Şikayet Et
    2 yabancı oyuncudan fazlası Türk futbolunu öldürür.Milli takımın hali ortada...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle