5 kırmızılı derbi dünya basınında!

Süper Lig'de dün akşam oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi Dünya'da bir çok ülkede gündem oldu.

5 kırmızılı derbi dünya basınında!
5 kırmızılı derbi dünya basınında!
GİRİŞ 24.09.2017 15:33 GÜNCELLEME 24.09.2017 15:33
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Başta Portekiz basını olmak üzere İngiltere, İspanya, Fransa,Hollanda ve Amerika basınında yer haberlerde oynanan futboldan çok hakem Ali Palabıyık'ın vermiş olduğu kararlar, çıkarılan 5 kırmızı kart ve atmosfer manşet oldu.  

"QUARESMA 3 DAKİKADA DERBİDEN ATILDI"

Portekiz spor basınının önemli yayın organlarından olan Record gazetesi "5 kırmızı kartlı maçta Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yendi" manşetini attığı haberde, Portekizli iki oyuncu Ricardo Quaresma ve Neto'nun karşılaşmada ilk yarı tamamlanmadan kırmızı kart gördüğünü yazdılar. 

Bir başka Portekiz spor gazetesi Abola ise Quaresma'yı ön plana çıkardığı haberinde "Quaresma 3 dakikada derbiden atıldı" manşetini attı. 

Ünlü İspanyol gazetesi Marca'da derbide çıkan 5 kırmızı kartı manşetine taşıdı. Marca "İstanbul derbisinde 5 kırımızı kart" manşetini atarken karşılaşmanın çok sert geçtiğini ve toplamda 40 faul ve 12 sarı kartın gösterildiğini de okuyucularına duyurdu. Marca, FIFA kokartlı olmasına rağmen hakem Ali Palabıyık'ın iyi bir yönetim gösteremediğini ve tartışılacak kararlar aldığını da yazdı. 

"3 TANESİ SON 5 DAKİKADA OLMAK ÜZERE TOPLAM 5 KIRMIZI KARTIN ÇIKTIĞI DERBİDE KAZANAN FENERBAHÇE OLDU"

İngiliz basınıda 5 kırmızı kartlı Fenerbahçe-Beşiktaş maçını manşetlerine taşıdı. İngilizlerin ünlü yayın organı BBC "3 tanesi son 5 dakikada olmak üzere toplam 5 kırmızı kartın çıktığı derbide kazanan Fenerbahçe oldu" diye yazdı. 

Daily Mail gazetesi ise "İstanbul derbisinde galibiyeti Janssen getirdi" manşetini attığı haberde, Fenerbahçe'nin Tottenham'dan kiraladığı ve dün akşam takımının penaltıdan 2'inci golünü atan Vincent Janssen'in Sarı Lacivertli takımda sahanın en iyisi olduğunu yazdı. 

Hollanda'nın NU Sport gazetesi de Vincent Janssen'i öne çıkardığı manşetinde "Fenerbahçe'ye derbi galibiyetini Janssen getirdi" manşetini attı. 

Ünlü Fransız gazetesi Lequipe ise "Derbinin kazanını Fenerbahçe" manşetini attığı haberde sahada oyanan futboldan çok 5 kırmızı kartın maçın önüne geçtiğini yazdı. 

FUTBOL SEVERLERE TÜRK DERBİSİ İZLEYİN ÖNERİSİ 

Amerikan Sbnation internet sitesi geniş yer ayırdığı  Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi manşetine "Türk derbisinde 5 kırmızı kart" yazdı. Haberde Türk derbilerinin her zaman ateşli geçtiğini ancak bu maçın çok daha farklı olduğu ve son zamanların en iyi derbisi olduğu yazıldı. Futbol severlere de öneride bulunan Sbnation "Türkiye'de derbi izlemek farklı bir tecrübe. İstanbul takımının taraftarları çok ateşli. Bir sonraki İstanbul derbisi 22 Ekimde Galatasaray-Fenerbahçe arasında bence yerinizi ayırtın" diye yazdı.  

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 25
  • hakın 6 yıl önce Şikayet Et
    iki yıldır kollanan bıjk. hemen gemileri yaktınız.yeteeeer yıldırım demirören diye bağırıyordunuz. iki yıldır sesiniz çıkmıyor. adam bıjk başkanlığında beceremediğini tff de beceriyor. iğne bir kere battı canınızı yaktı.
    Cevapla
  • yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle futbola böyle muamele olur helal olsun hakeme maçı en iyi şekilde yönetti.rabibe sert girip resmen yaralamaya teşbbüse kırmızı kart bile yetmez futbodan atacaksın böyle tipleri.konya trabzon maçında adam yerde yatan rabinin bacağına renmen basarak kırıyor bir nevi futbol hayatını bitiriyor.böylelerinin futbola dokmuyacaksın ya adam gibi oynayacak ya yok olacaklar futboldan
    Cevapla
  • Kocaeli 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa da deplasmanda "kendi sahasında gol dahi yememiş"portoya 3 gol atmış Beşiktaş vardara kendi sahasında yenilen Fenerbahçe... Beşiktaşın önünü kesenler utanın bu motivasyonla Avrupada nasıl top oynasın sonrada başarı bekliyoruz daha çok bekleriz. Yazıklar olsun satılmış hakemler.mhk istifaaaa
    Cevapla
  • Kocaeli 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki hakederek kazandınız Beşiktaş a rakip dahi olamazsanız.penaltılarla kırmızı kartlarla Beşiktaş ı başka türlü yenemezsiniz.motivasyona gelince yenmekle yenilmekle alakalı değil siz anlamazsınız Avrupa da işiniz yok anlayamazsınız. Ligde zaten şampiyon olacağız meraklanmayın Beşiktaş taraftarı Avrupa da başarı bekliyoruz
    Cevapla
  • xxxx 6 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakmayın. siz moralli olun diye yenikecektik maçı verecektik de mi. ne saçmalamışsın sen.
    Cevapla
  • Beşiktaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yenilgiyi telafi ederiz ligin başı ama şampiyonlar liginde puan kaybetmemeliyiz
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen imza.
    Cevapla
  • Hasret 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he
    Cevapla
  • cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    demek başarılı olmak için Kadıköy'de galip gelmek gerekiyormuş :-)
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hakem muhtemelen emireri artık azizin mi mhk mi böyle istedi bilemem geçen yıl da trabzonspor a yapmışlardı konya ile başlayan bütün mağlubiyetler hakem tertipleri idi
    Cevapla
  • Beşiktaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mhk de nede bu palabıyıkta utanma yok , bu rezilliğe Beşiktaş yönetimi susmamalı tüm imkanlarını kullanıp tetikçiye düdüğünü astırmalı !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle