Bakan Bak'tan yabancı sınırı açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, futbol gündemini meşgul eden yabancı kontenjanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bak'tan yabancı sınırı açıklaması
Bakan Bak'tan yabancı sınırı açıklaması
GİRİŞ 20.09.2017 09:53 GÜNCELLEME 20.09.2017 09:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Yabancı sınırlamasıyla ilgili Cumhurbaşkanımızın açıklaması var. Onunla ilgili TFF ve biz çalışacağız. İnşallah ülkemizin sporu için önemli adımları atar gerekli kararları alırız." dedi.

"YABANCI SINIRI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Bakan Bak, Süper Lig'de bu hafta Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi ve futboldaki yabancı oyuncu kontenjanına ilişkin de şunları kaydetti:

"Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi her zaman önemlidir. Bu derbi yıllardır var. Çıkacaklar, oynayacaklar. Kimin kazanacağını sahadaki performanslar belli eder. İki takıma da başarılar diliyorum. Dostane ve centilmence bir müsabaka olmasını temenni ediyoruz. Türk sporu için önemli bir derbi. Yabancı sınırlamasıyla ilgili Cumhurbaşkanımızın açıklaması var. Onunla ilgili TFF ve biz çalışacağız. İnşallah ülkemizin sporu için önemli adımları atar ve gerekli kararları alırız."

"HER YERDE SPOR TESİSİ OLACAK"

Bak, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı'nı ziyaret ettiklerini ve oradaki mevcut durumu değerlendirdiklerini söyledi.

Kapasitenin artırılmasını, daha büyük kapasitede bir gençlik kampı yapılmasını planladıklarını belirten Bakan Bak, şöyle konuştu:

"Kapasitenin büyütülmesi için yatırım yapacağız. Daha büyük bir gençlik kampını Kırşehir'e kazandıracağız. Türkiye'nin her yerinde spor tesisleri, yüzme havuzları ve mahallelerde halı sahalar yapmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla basketbol potalarını Türkiye'nin her yerinde yaygınlaştıracağız. Bizim en önemli işimiz gençlerimizi kötü alışkanlılardan uzak tutmak. Uyuşturucu ile mücadelede sporu etkin bir şekilde kullanmayı hedefliyoruz. En değerli gücümüz olan gençlerimizle beraber gelecek hedeflere çok güçlü bir şekilde bu ülke yürüyecektir. Görevimiz millete hizmet etmek. Etmeye de devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • saygıın 6 yıl önce Şikayet Et
    futbolun güzellikjlerini istiyoruz. istanbul a geldim hadi bi spor araba alıyım akşamları bar pavyon geziyim diyen Türk futbolcu istemiyoruz. 33 yaşına gelmiş Valbuena nın profesyonelliğini istiyoruz. Bugün yabancı kuralı olsaydı Volkan şen kaç milyon edecekti? Fb bıraktı son gün kendine anca takım bulabildi. ben aylık 100 tl yi tarık selçuk sabri bekir yasin gibi adamları izlemek için vermiyorum.
    Cevapla
  • saygıın 6 yıl önce Şikayet Et
    1. Cumhurbaşkanı neden futbol ile ilgileniyor onu anlamadım? bu ülkede federasyon var, spor bakanı var, yetkililer var. neden herşey Cumhurbaşkanından geçiyor? 2. Bu yabancı kuralı neden Taraftara sorulmuyor? başkan, yönetici, futbolcu,sponsor,yayıncı herkes para kazanırken tek para veren TARAFTAR. Neden bize sorulmuyor? anket araştırma yapılmıyor taraftar ne istiyor diye? şimdi GS taraftarına sorsak sol açıkta Yasin i mi izlemek ister fegoluı mi? Fb ye sorsan volkan şen mi valbuena mı? isla mı şener mı? sabri mi mariano mu? gulıano mu selçuk şahin mi? bekir mi skrtel mi? sezer öztürk mü talisca mı? biz taraftar olarak YABANCI KURALI nı destekliyoruz ve de istiyoruz.
    Cevapla
  • Barbar 6 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık kardeşim, aklımdan geçenleri yazmışsın resmen.
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    fanatik bir akpartili olarak uyarıyorum, eğerki bu yabancı kısıtı geri gelme kararı alınırsa ak parti minimum %5 oy kaybedecek, Türkiye insanını 5 kuruşluk futbolculara mahkum edemezsiniz..
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir şeyi de REİS söylemeden siz yapın.
    Cevapla
  • merthakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Her sey'i Erdoğan düşünecek olduktan sonra sizin o koltuklar da ne işiniz var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle