Süper Lig'de devrim gibi karar!

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, toplantı sonrası yaptığı açıklamada takımların bundan sonra 18 kişilik değil, 21 kişilik kadroyla sahada olacağını söyledi.

GİRİŞ 28.07.2017 14:01 GÜNCELLEME 28.07.2017 17:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kulüpler Birliği ve Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, futbolun gelişmesi konusunda devrim niteliğinde kararlar aldıklarını belirterek, "1997 yılından beri 18 kişi olan toplam kadronun, FIFA'nın müsade ettiği üst sınır olan 23, bizim 21'e çıkarılması için bir karar aldık ve mutabakata vardık. Bu kararı da ben sayın Yıldırım Demirören ile görüştüm. Bu karara Futbol Federasyonu da olumlu yaklaştı. Yani 11 Ağustos'ta başlayacak ligde esame listesinin 18 kişiden 21'e çıkarılması konusunda bir mutabakat sağlamış durumdayız. Burada amaç bütün oyuncuların maçın içinde olmasına ve konsantrasyonlarını daima üst seviyede tutmalarına yardımcı olmak" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra ısınırken 3 olan oyuncu sınırının 5'e çıkarılması ve yanında bir performans hocası bulunabilmesi yönünde kararlar aldık.Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de Gümüşdağ'ın ardından ssöz alarak, ben iki yıldan bu yana vakıfta Galatasaray'ı temsil ediyorum. Bu eki sezonda bütün konularda çok kolay bir şekilde konsensüs sağladıklarını ancak bu kez bu konsensusu sağlayamadıklarını belirterek, "Göksel Gümüşdağ'ın göreve devam etmesi gerekiyor, böyle bir mecburiyet var. 17 kulüp bunu istiyor. Bu görevden kaçamaz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 9
  • martli 6 yıl önce Şikayet Et
    devrim gibi deyince bende maclar tek kale oynanacak sandim...
    Cevapla
  • karadut 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk futbolunu katlettiniz ülkeyi yabancı çöplüğüne çevirdiniz. Sadece adı Türkiye ligi oynayanlar bizden değil...
    Cevapla
  • CEMAL KARACİĞER 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu ülke futbolunda geç alınmış kararlardan biri , velevki sayı arttı ne işe yarayacak ?.Kadronda kalabalık var da ne işe yarayacak ?Fifa şöyle bir karar almalı kadroda 22 iki kişi var sahaya 11 sporcu sürüyorsun geriye 11 sporcu bekliyor bence değişiklik de 11 kişi olmalı yalnız değişiklikler zaman geçirmek için değil futbolu skoru değiştirmek için olmalı
    Cevapla
  • Komik seyler 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamam artik devrim yapmissiniz butun avrupa kupalarini turk takimlari alir. Milli takimda dunya kupasinin 1 nolu fovarisi konumuna gelir. Ne ise yararsiniz federasyon yetkilileri bu milletin parasiyla turnuva turnuva gezmekten baska
    Cevapla
  • Samii 6 yıl önce Şikayet Et
    Terim gs den gitti 5 yabancıyı kaldırdılar. Milli takımdan gitti kadro 21 e çıktı. İkisinide isteyen terimdi. Ama gs de olduğundan yapmadılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle