Süper Lig'e veda eden ikinci takım belli oldu!

Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor'a deplasmanda 2-0 mağlup olan Gaziantepspor, bitime 2 hafta kala Süper Lig'e veda etti.

Süper Lig'e veda eden ikinci takım belli oldu!
Süper Lig'e veda eden ikinci takım belli oldu!
GİRİŞ 20.05.2017 15:20 GÜNCELLEME 20.05.2017 16:06
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanan ve hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun düdük çaldığı maçı Çaykur Rizespor 2-0 kazandı. Ev sahibinin gollerini 26. dakikada Bright Edomwonyi ve 81. dakikada Leonard Kweuke kaydetti.

Bu sonucun ardından 26 puanda kalan Gaziantepspor bitime 2 hafta kala ligden düştü. Rizespor ise 30 puana çıkarak ligde kalma umudunu sürdürdü.

Daha önce Adanaspor'un ligden düşmesi kesinleşmişti, Gaziantepspor 27 yıl sonra Süper Lig'e veda etti.

MAÇTAN DAKİKALAR
1. dakikada Süleyman Koç'un sağdan ceza sahası çizgisi üzerine yerden pasında, Edomwonyi'nin gelişine şutunda kaleci Victor yatarak topu önledi.
12. dakikada Çaykur Rizespor defansının arkasına atılan uzun pasta Orkan Çınar'ın sağ çaprazdan ceza sahası içerisine girdikten sonra bekletmeden yerden şutunda kaleci Gökhan Akkan, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etmeyi başardı.
26. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Sol tarafta topla buluşan Edomwonyi, meşin yuvarlağı yaklaşık 25 metre sürdükten sonra ceza sahası içine girdi. Bu futbolcu, Gaziantepspor defansında Musa Nizam'ı çalımlayıp, dar açıdan yakın mesafeden meşin yuvarlağı kaleci Victor'un üzerinden filelere gönderdi: 1-0
45. dakikada Fatau'nun pasında ceza sahası çizgisi üzerinde Orkan Çınar'ın topu kontrol ettikten sonra dönerek vuruşunda kaleci Gökhan Akkan, meşin yuvarlağı yatarak iki hamlede kontrol etti.
49. dakikada sağ taraftan Doğanay Kılıç'ın ceza sahası içine ortasında, Çaykur Rizespor defansında Fink'in ters kafa vuruşunda üst kale direğine çarpan top kornere çıktı.
51. dakikada Petrucci'nin ara pasında defanstan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içerisine giren Edomwonyi'nin şutunda kaleci Victor, topu kafasıyla kornere çelmeyi başardı.
70. dakikada Ghilas'ın topuk pasında ceza sahası dışından Orkan Çınar'ın vuruşunda top kaleci Gökhan Akkan'da kaldı.
75. dakikada Orkan Çınar'ın sağdan ceza sahası içerisine ortasında defansın arkasına sarkan Kangwa topla buluştu. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Gökhan Akkan'ın müdahalesinde yan kale direğine çarpan top oyun alanına döndü.
81. dakikada ev sahibi ekip farkı 2'ye çıkardı. Oğuz Han Aynaoğlu'nun ara pasında ceza sahası içerisine giren Oğulcan Çağlayan'ın Victor'un kalesini terk etmesini fırsat bilerek bekletmeden yerden altı pas içerisine çevirdiği topu Kweuke, boş pozisyonda dokunarak filelere gönderdi: 2-0
89. dakikada ceza sahası içerisinde Kangwa ile paslaşan Ghilas'ın plase vuruşunda filelere gitmekte olan topu kaleci Gökhan Akkan son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Ekrem Kan, Serkan Çimen
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Fink, Saadane, Robin Yalçın, Oboabona, Petrucci, Recep Niyaz (Dk. 46 Oğulcan Çağlayan), Igiebor (Dk. 67 Oğuz Han Aynaoğlu), Süleyman Koç (Dk. 78 Ali Faez), Edomwonyi, Kweuke
Gaziantepspor: Victor, Pedroso, Musa Nizam, Fatau, Kislyak (Dk. 54 Alpay Kaçaklı), Thiam, Doğanay Kılıç, Orkan Çınar, Ben-Hatira (Dk. 65 Kangwa), İlhan Parlak (Dk. 73 Muhammet Demir), Ghilas
Goller: Dk. 26 Edomwonyi, Dk. 81 Kweuke (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 32 Robin Yalçın, Dk. 62 Fink (Çaykur Rizespor), Dk. 40 Doğanay Kılıç (Gaziantepspor)

YORUMLAR 34
  • oflu mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    yazık oldu Gaziantebe koskoca şehir. bazı ilçe takımları semt takımları bile daha iyi takım oldular.ama Gaziantebin yeri süper ligdir bir yıl sabredin,Gaziantepli kardeşlerimiz.
    Cevapla
  • oku yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Antep'in plakası 27 idi değil mi?
    Cevapla
  • Pfb 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani bu sene ligden düşmek yoktu?
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu Bülent uygun gittiği yeri mahvediyor şu adam Türkiye de antörener ben daha ne diyeyim Türkiye de maalesef bir yerlerde adamın varsa takım çalıştırmak çok kolay ondan sonra diyoruz Türk futbolu niye Avrupa'nın gerisinde
    Cevapla
  • yönetim istifa 6 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim Kızıl artık bu takımdan çek elini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle