Mehmet Demirkol'dan şaşırtan derbi tahmini

Sevilen futbol yazarı Mehmet Demirkol, derbi öncesinde görüşlerini yazdı.

Mehmet Demirkol'dan şaşırtan derbi tahmini
Mehmet Demirkol'dan şaşırtan derbi tahmini
GİRİŞ 07.05.2017 13:21 GÜNCELLEME 07.05.2017 14:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İşte Demirkol'un maç önü yazısı

Bu satranç oyununda belirleyici olan Advocaat’ın tercihi... Stratejisi.. Eğer maçın başında, biz Fenerbahçe’nin öndeki ekibini Marcelo-Tolgay ve Oğuzhan’a baskı yaparken görürsek Şenol hocanın bir B planı bulması gerekebilir. Ancak eğer Advocaat ezberine devam ederse ve biz orta sahanın ortasına dizilmiş bir Fenerbahçe hücum 3’lüsü görürsek Beşiktaş’ın dezavantajlarının değil, kendi avantajları üzerine inşa edilmiş bir oyun gelecek demektir. Beşiktaş seyirci desteğiyle bunun üzerinden gelmesi muhtemeldir.

QUARESMA'YI OYUNDAN KOPARMAK MÜMKÜN
Fenerbahçe için ideal hücum üçlüsü Sow-RvP-Lens. Bu oyuncuları arkadan yakın mesafede desteklerse Q7 ve Babel’i oyundan koparmak mümkün. Bu olduğunda, Beşiktaş’ın rakibi, orta sahanın iki kanadına fazla oyuncuyla giriyor. İçeri döndüklerinde savunma önden destek alamadığı için çizgi halinde savunmasız yakalanıyor. Marcelo-Atınç göbeğinin ağırlığından yararlanmak böyle daha kolay.

KAFA KARIŞTIRAN BİR TAKIM!
Diğer yolu seçip, ‘Geriye yaslanıp hızlı çıkarım, bu ağır göbeği aşarım’ mantığıysa çoğu zaman işlemiyor. Çünkü öndeki orta saha ekibini savunmadan koparmadığınızda tecrübe ve pozisyon bilgisiyle Beşiktaş topa sahip olarak kolay açık vermiyor. Q7 ve Babel takımdan kopmuyor, Kara Kartal şov daha kolay sahneleniyor. Beşiktaş bu açıdan kafa karıştıran bir takım. 

BASKI YAPILACAKSA LENS KULLANILABİLİR
Fenerbahçe baskı yaparsa Sow ve Lens’i kullanabilir. Aksi taktirde Lens’in koşularını Ve Alper’in baskı kıran driplinglerini beklemek tek plan olur. Yani oyunun dengede gidip Beşiktaş’ın riski artırmasını bekleme planı...

Ancak Beşiktaş günündeyse, bunu bekleyen rakiplerine geniş alanda hücum ettiği için sorunlar yaşatıyor. Fenerbahçe’nin bu kadrosu için iki sebeple sorunlar daha büyük olabilir. Ozan’ın enine geniş alan savunmasında sorunlar yaşaması muhtemel. Savunmayı önden toparlayan Topal da yok.

ANDERSON TALISCA KAHRAMAN OLABİLİR
Eğer Beşiktaş’a oyunu önde kurma şansı tanırsanız çizgiden çizgiye yayılması muhtemeldir. Ve özellikle Q7’nin kanadından gelen ataklarda Babel-Talisca, Ozan ve Neustadter’in karşısından büyük avantaj sağlar. Bu durumda bu maçın kahramanı Talisca olabilir. Hele de Fenerbahçe savunma göbeği önce Aboubakar sonra da Demba Ba ile uğraşmak zorundayken

YORUMLAR 2
  • mülayim 6 yıl önce Şikayet Et
    yoruma gerek yok, 9 kişi kalmış rakip yenemiyorsunuz ve son dakika 1-0 öndesiniz, 1996 ya benziyor
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok farkli hic duymadigim bi yorum olmus nasil saskinim anlatamam!!
    Cevapla