Penaltıcılar Kralı'na vefa!

Futbolculuk kariyeri boyunca kullandığı 501 penaltıdan 500’nü gol yaparak ‘Penaltıcılar Kralı’ unvanını alan Kostas Kasapoğlu 1.ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Penaltıcılar Kralı'na vefa!
Penaltıcılar Kralı'na vefa!
GİRİŞ 28.04.2017 14:36 GÜNCELLEME 28.04.2017 14:36

Büyükada Rum Ortodoks Mezarlığı’nda gerçekleşen anma törenine; İstanbulsporlular Derneği Başkanı Mustafa Yurttaş’ın yanı sıra Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Adalar Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl ve İstanbulspor Başkanı Ömer Sarıalioğlu katıldı. 

Kostas Kasapoğlu'na Mustafa Yurttaş'tan büyük vefa 
İstanbulsporlular Derneği Başkanı Mustafa Yurttaş, Kasapoğlu'nun mezarı başında yaptığı konuşmasında; “Bugün, İstanbulspor tarihine adını altın harflerle yazdıran Kostas Kasapoğlu’nun 1. ölüm yıl dönümü. Kasapoğlu İstanbulspor’da 18 yıl boyunca kesintisiz futbol oynamış, takımın en çok gol atan futbolcusu unvanını almış ve Milli takım formamızı da aynı başarıyla taşımış çok kıymetli bir isim. İstanbulsporlular Derneği olarak Kasapoğlu’nun anısını yaşatabilmek amacıyla, yine Türkiye’nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis’in yanı başında bir anıt mezar yaptırdık. Bugün yanımızda Kasapoğlu’nun 60’lı 70’li yıllarda birlikte futbol oynadığı takım arkadaşları var. Büyükada halkı kendisine karşı büyük bir sevgi ve sahiplenme besliyor. Bu özel günde değerli Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Başsavcımız da bizleri yalnız bırakmadı. İnşallah, Kasapoğlu ağabeyimizin ismini bu anıt mezarla birlikte ölümsüzleştirmiş olacağız.” dedi. Böylesine anlamlı bir günde kendilerini yalnız bırakmayan Adalar Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Başsavcısına teşekkürlerini ileten Yurttaş, ayrıca efsane futbolcunun ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Anma töreninde Kostos Kasapoğlu için hazır bulunan efsane eski futbolcular Cemil Turan, Alparslan Eratlı, Yıldırım İper, Yılmaz Urul, Zorbay Kalkan, Günay Yavaş, Yavuz Bentürk, Muhittin Güven, Dimitri Pantazi de Kasapoğlu’nun ailesine baş sağlığı dileyerek anıtı yaptıranlara teşekkürlerini ilettiler.