'Video Hakem' kararı verildi! İşte başlama tarihi

TFF ve Kulüpler Birliği, Video Hakem Sistemi(VAR) projesiı için FIFA'nın Zürih'teki merkezinde FIFA ve IFAB yetkililerinden bilgi aldı.

'Video Hakem' kararı verildi! İşte başlama tarihi
'Video Hakem' kararı verildi! İşte başlama tarihi
GİRİŞ 07.02.2017 09:48 GÜNCELLEME 07.02.2017 17:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), çalışmalarına hız verilen Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi ile ilgili önemli bir aşamaya geçildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) ile FIFA'nın İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan merkezlerinde, VAR'a geçiş hazırlıklarının ele alındığı toplantılar gerçekleştirildiği kaydedildi.

TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Danışmanı ve FIFA VAR Uzmanı Roberto Rosetti, Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Mesut  Altan, IFAB Genel Sekreteri Lukas Brud ve IFAB Baş Teknik Danışmanı David  Elleray'in katıldığı toplantılarla ilgili olarak, "Önümüzdeki mart ayında testlere başlanması konusunda fikir birliğine varıldı." ifadeleri kullanıldı.

Toplantılarda, FIFA Baş Teknik Sorumlusu Marco van Basten, FIFA Teknoloji Departmanı Müdürü Johannes Horzmuller ve FIFA Teknoloji Departmanı Sorumlusu Danielle Diana'nın, projenin teknolojik altyapısına dair bilgilendirme yaptığı da aktarıldı.

YORUMLAR 3
  • veysel sarıkaya 7 yıl önce Şikayet Et
    iş işten geçmiş sporda ahlak kalmamış federasyon oturduğu yerde hak yiyerek para alıyor haram olsun
    Cevapla
  • MİSAFİR 7 yıl önce Şikayet Et
    iddaa ediyorum video hakemlik başlasın aziz yıldırım gider fişleri çeker :)
    Cevapla
  • huseyyn 7 yıl önce Şikayet Et
    Spor yorumcuları bir haftada çözemiyor siz maç anında nasıl çözeceksiniz
    Cevapla