Süper Lig'de sürpriz karar! Gelecek sezon...

MHK'nın yeni sezonda hakemleri yarı yarıya düşürmeyi ve maçlarda artık ilave yardımcı hakemleri görevlendirmeyi düşünmediği öğrenildi.

Süper Lig'de sürpriz karar! Gelecek sezon...
Süper Lig'de sürpriz karar! Gelecek sezon...
GİRİŞ 09.05.2016 16:54 GÜNCELLEME 09.05.2016 21:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftası oynanırken, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu yeni sezon öncesinde hakemlerle ilgili flaş bir karar aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 2016-2017 sezonunda toplamda 22 profesyonel hakemin görev yapacağı öğrenildi.

İLAVE YARDIMCI HAKEMLER TARİHE KARIŞACAK

Süper Lig'in 2015-2016 sezonunda Merkez Hakem Kurulu'nda toplamda 39 profesyonel hakem görev yapıyor. MHK'nin yeni sezon için aldığı 22 hakem uygulamasıyla neredeyse gelecek sezon görev yapacak profesyonel hakem sayısı yarı yarıya düşmüş olacak.

Ayrıca yeni sezonda çizgi hakemleri de tarihe karışacak ve 2016-2017 sezonu itibariyle 5. ve 6. hakem görevlendirilmeyecek.

İNGİLİZLERİ ÖRNEK ALACAĞIZ

Dünyada futbolun beşiği olarak adlandırılan İngiltere'de görev yapan hakem sayısı 16. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ve Merkez Hakem Kurulu'nun da aldığı 22 hakem kararında İngilizlerin örnek alındığı görüldü.

YORUMLAR 8
  • Teknoloji 7 yıl önce Şikayet Et
    Gol çizgisi hatta ofside çizgisi teknolojileri futbola kazandırılmalı. Gerçi 2-3 sene önce yayıncı kuruluş ofside pozisyonlarında teknolojik çizgiyi çekerdi ama artık akılları bulandırmak için onlar da yapmıyor. Hep karışık işler dönüyo bizim ülkede gelişme olur inşallah gelecekte.
    Cevapla
  • TSli 7 yıl önce Şikayet Et
    asıl orta hakemleri atmak lazım
    Cevapla
  • fener 7 yıl önce Şikayet Et
    Geç alınmış bir karar..
    Cevapla
  • ben de haklıyım 7 yıl önce Şikayet Et
    Eninde sonunda masa hakemi uygulaması gelmek zorunda. Ve göreceksiniz gelecek. Yoksa bundan on yıl sonra da hakem hatalarını konuşacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Aynen bizim gibi TV'den izleyecek ve hakeme kararını bildirecek. 50 hakeme bedel bir uygulama olur.
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Kaldırın tabi bir işe yaradıkları yok zarardan başka şey değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle