Orman açıkladı! Ersan giderayak jest yaptı

Beşiktaş Kulübü, Denys Boyko, Alexis Delgado ve Marcelo Guedes için basın toplantısı düzenledi

Orman açıkladı! Ersan giderayak jest yaptı
Orman açıkladı! Ersan giderayak jest yaptı
GİRİŞ 05.02.2016 17:27 GÜNCELLEME 05.02.2016 17:27

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Çin'e satılan Ersan Gülüm ile bu ülkeden teklif geldiği iddia edilen Jose Sosa ve Ricardo Quaresma'nın durumları hakkında önemli bilgiler verdi.

Yeni transferler Denys Boyko, Alexis Delgado ve Marcelo Guedes için Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Orman, Ersan'ın satışının futbolcunun isteği üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Orman, "Oyuncularımızın hiçbirisi bir makine değil, hepsi bir insan. Bizden daha fazla oyuncuların istekleri ile oluşan bir durum. Bu çocuklar bizim ailemizin bir parçası. Transfere sadece maddi olarak bakmıyoruz, bizim ahlaki değerlerimize uygun olup olmadığına da bakıyoruz. Ersan ile Çinliler uzun zamandır ilgileniyordu. Bu sezon 2-3 tane Çin kulübünden Ersan'a çok ciddi teklifler geldi. Doğal olarak kafası karıştı. Kafa olarak bizde değildi. Biz onu satmak istemiyorduk. Ersan'ın bizim için bir özelliği var. Ersan çok önemli Beşiktaşlılık duruşu gösterdi, kendisine saygı duyuyoruz. Ersan'ın isteğini, Beşiktaş'ın menfatine uygun olarak değerlendirdik. Biraz daha bekleseydik belki daha da yüksek bir paraya satabilirdik. 7 milyon Euro'ya gitti, Ersan'ın da bir kısım alacağı vardı, Ocak ayının alacakları (150 bin Euro) bizde kaldı" diye konuştu.

"BİR SORUMLULUK VARSA, CEVABINI VERİRİZ"

Teknik direktör Şenol Güneş'in Ersan Gülüm transferi hakkındaki düşüncelerini değerlendiren Orman, "Şenol Güneş, Ersan gitmeden önce bir yorum yapmıştı ve gitmesini istememişti. Biz Ersan'ı satmak için bir çaba göstermedik, Ersan; Beşiktaş'ın gitmek isteğindeydi. Bizim hocamız ile ilgili bir sorunumuz yok, olamaz. Bir sorumluluk varsa bunun cevabını da biz veririz. Bir karar verdik ve uyguladık" dedi.

Fikret Orman, Ahmet Nur Çebi, Metin Albayrak ve Erdal Torunoğulları, yeni transferler Boyko, Marcelo ve Delgado'nun imza törenine katıldı.

"TEKLİF GELMEDİ, GELSEYDİ DE SATMAZDIK"

Fikret Orman, Jose Sosa ve Ricardo Quaresma'ya da Çin'den teklifler geldiği iddiası üzerine, "İkisi için de teklif gelmedi. Bunlar boş haberler. Neden bu tarz haberler yapılıyor bilmiyorum. Bize bir teklif gelmedi, gelseydik düşünür müydük? Düşünmezdik, bizim tek düşüncemiz şampiyonkluk üzerine" diye konuştu.

"ARAS'İ KİRALADIK ÇÜNKÜ BİZDE OYNAYAMAZDI"

Spartak Moskova'dan alınan Aras Özbiliz'in İspanya'ya kiralanmasının sebebini de açıklayan Orman, "Aras çok kabiliyetli bir forvet oyuncusu. Ancak önümüzdeki 3 ayda kadromuzda yer bulması zordu. Sakatlıktan daha yeni çıktı kendisi. Önümüzdeki sezon bizimle olacak" ifadesini kullandı.



YENİ TRANSFERLER İDDİALI KONUŞTU

Boyko: Başkanımıza ve takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Umarım bu sezon birlikte şampiyonluk yaşayacağız. Tolga gerçekten Buca maçında iyi bir performans gösterdi. Tolga'ya saygım var ama ben oynamaya geldim. rekabetimiz devam edecek.

Alexis Delgado: Burada olmam için çaba harcayan herkese çok teşekkür ederim. Başarılı olacağımıza inanıyorum. azır olarak geldim buraya, görev verildiği zaman oynayabileceğim en üst seviyede performans göstereceğim. Bana yardımcı olan takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. Guti'yle konuşmadım, ancak burayla ilgili başka kişilerden aldığım referansların hepsi iyiydi.

Marcelo: Bu sıcak karşılama için kulübe ve taraftara çok teşekkür ederim. Elimden gelen her şeyi yapıp Beşiktaş'ta en üst düzeye çıkmayı hedefliyorum. İnanıyorum ki ikimiz de oynamaya hazırız. Kimin oynayacağına hocamız karar verecek. En kısa sürede adapte olacağız.