Gümüşdağ: Collina ve Howard Webb gibi...

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, yapılan toplantının sonunda hakem hatalarıyla ilgili konuştu.

Gümüşdağ: Collina ve Howard Webb gibi...
Gümüşdağ: Collina ve Howard Webb gibi...
GİRİŞ 07.01.2016 14:44 GÜNCELLEME 07.01.2016 14:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı ile GSM Operatörü Turkcell arasında 1 yıllık sponsorluk anlaşması imzalanmasının ardından yapılan toplantının sonunda hakem hatalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkanlarla birlikte ilk yarının değerlendirmelerini yaptıklarını söyleyen Gümüşdağ, hakemlerin iyi niyetinden şüpheleri olmadığını ancak eğitim seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Gümüşdağ açıklamasında, "Hakem hatalarının kabul edilebilirlik düzeyi var. Başkanlarla hakem hatalarını tartıştık... Hatalar azaltılmalı... Büyük hakem hataları sonlanmalı. Hakemlerin psikolojik etkenlerle ilgili sorunları var. Kaliteleri ya da iyi niyetleriyle ilgili bir sorun yok. Hakemler için yapılması gereken belli. Yönetim seviyeleri yükseltilmeli. Eğitim programları değişmeli. Hakem hataları sessiz kalmayacağımız bir konu haline gelmiştir. Bu işin içine teknolojiyi de koymak zorundayız. Geleneksel sorun olmaktan çıktı artık. Hakem denetimleri TFF'nin görevidir. TFF, profesyonellerle birlikte bu işi yapmalı. Uilenberg'den farklı isimlere yönelmeliyiz. Collina ve Howard Webb gibi. 28 Ocak'ta futbol zirvesi olacak. Dünyaca ünlü isimlerden eğitim alınması konusunda fikir birliğine varmış durumdayız. Hakem hataları şampiyon yapar, şampiyonluktan eder, küme düşürür, kümede bırakır. Hafife alınamaz" dedi.

YORUMLAR 1
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    hakemsiz maç oynansa aynı olur hakeme neden para
    Cevapla