Gaziantepspor-Fenerbahçe maçındaki hakem hataları

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Gaziantepspor-Fenerbahçe maçının kritik pozisyonları değerlendirdi.

Gaziantepspor-Fenerbahçe maçındaki hakem hataları
Gaziantepspor-Fenerbahçe maçındaki hakem hataları
GİRİŞ 07.12.2015 11:45 GÜNCELLEME 07.12.2015 14:34
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Çulcu, "Hakem Serkan Tokat cesur kararlar verdi ancak 3 kritik pozisyonda yanlış kararlar verdi. Bunlar tecrübesizliğinden kaynaklanan hatalar. Henüz bu maçları yönetecek düzeyde bir hakem değil" dedi. Mustafa Çulcu, maçın tartışmalı pozisyonlarını şöyle değerlendirdi:



GAZİANTEPSPOR'UN GOLÜNDEN ÖNCE 'EL' VAR
6. dakikada Fenerbahçe'nin yediği golde Arrokoyo kafaya çıktığı zaman topu eliyle arkaya düşürdü. Pozisyon tam 6. hakem Bülent Cenet'in kontrol alanında. Cenet'in bu konuda hakeme yardımcı olması lazımdı. Golden sonra kaleci Volkan Demirel'in itirazı da haklı çünkü Arrokoyo elle oynadı. 



MEHMET TOPAL'A SARI KART ÇIKMALIYDI
18. dakikada Mehmet Topal, Camara'nın kafa hizasına ayağını kaldırıyor. UEFA bu tip pozisyonlarda sarı kart gösterilmesini istiyor.



HASAN ALİ 'BARİZ GOL ŞANSI'NDAN ATILDI İSE YANLIŞ
30. dakikada Hasan Ali, Larsson'a yaptığı harekette 'bariz gol şansını engelledi' diye kırmızı kart gördü ise büyük hata. Bariz gol şansı ile ilgili kuralda 'oyuncunun kaleye uzaklığı, konumu, topa hakim olup olamadığı, rakip oyunculara uzaklığı' gibi bir sürü kriter vardır. Larsson'un pozisyonunda bariz gol şansından söz edilemez. Çünkü Larrsson henüz kendi yarı alanında ve top da kontrolünde değil. Ama hakem derse ki, 'Hasan Ali'yi ciddi faullü hareketinden dolayı ihraç ettim', o zaman haklı. Çünkü Hasan Ali havadan geliyor ve ayak tabanıyla rakibin koltuna altına bir müdahalesi var.

Hafta içinde Hasan Ali'nin neden atıldığını öğreneceğiz. 1 maç ceza gelirse bariz gol şansını engellediği için atıldı demektir. Ama 2 maç ceza gelirse, rakibe yönelik sert hareketinden dolayı kırmızı kart gördüğü anlamına gelir.

PENALTI DOĞRU KARAR
52. dakikada Diego, havadan gelen topa kollarını açarak müdahele ediyor bu yüzden penaltı doğru karar.

FENERBAHÇE'NİN GOLÜ TEMİZ!
65. dakikada Fenerbahçe'nin Gaziantepspor karşısında attığı ikinci gol temiz, ofsayt yok.

CANER'İN HAREKETİNE PENALTI VERİLMELİYDİ
Mücadelenin son dakikalarında Caner Erkin'in Fenerbahçe ceza sahası içinde Orkan Çınar'a yaptığı hareket penaltı...

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 16
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Topal pozisyonunda antepli kafasını uzatıyor bu pozisyon faul olur ama sarı olmaz ?..
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç.. Fenerbahçe 11 kişi kalsaydı bu maçı rahat alırdı.
    Cevapla
  • mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    Orada Orta Hakem, Çizgi Hakemi, Kaleci Volkan ve diğer Fenerbahçeli'ler el olduğunu görmedi de sen mi gördün? Kırmızı kart doğru zira Hasan Ali son adam. Kurallar kişiye göre değişmez. Larrsson "bariz gol şansım vardı, düşürmeseydi atacaktım, atılmalıydı" derse, sen aksini ispatlayabilirmisin?
    Cevapla
  • Aaaa 8 yıl önce Şikayet Et
    Eski MHK başkanı Hasan Ali nin pozisyonunda kırmızı kart değil diyorsa hakemlerin bu kadar kötü olduğuna şaşmamak lazım nede olsa onları yetiştiren hocaları kuralları bilmiyorki kendileri nasıl bilsin Hasan Ali nin pozisyonunda 2 kırmızı kart var biri son adamı indirdiği için diğeri rakibe uçan tekme attığı için.
    Cevapla
  • sancak 8 yıl önce Şikayet Et
    hakemlerde insan hata yapabilirler antepin 1.golü ve fener in 2. golünde elle oynama var biz televizyondan 50 defa izleyip öyle tespit yapabiliyoruz ama onlarınki anlık bi şey gördü gördü görmedi yok bu yüzden fazla art niyet aramamak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle