Beşiktaş'a mağlubiyeti getiren 3 neden!

Ebubekir Karaman, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında, sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup olan Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Beşiktaş'a mağlubiyeti getiren 3 neden!
Beşiktaş'a mağlubiyeti getiren 3 neden!
GİRİŞ 30.11.2015 12:19 GÜNCELLEME 30.11.2015 12:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Beşiktaş - Akhisar Belediyespor maçını değerlendiren Ebubekir Karaman, Kartal'ın Akhisar karşısındaki mağlubiyetini 3 ana nedene bağlayarak, Şenol Güneş'in Tosic tercihi, UEFA yorgunluğu ve takımın mağlubiyete erken teslim olmasının etkili olduğunu savundu.

İşte Karaman'ın Beşiktaş - Akhisar analizi;

Perşembe günü oynadığı UEFA Avrupa Ligi maçından rahat bir galibiyetle ayrılması ve bu maçta çok önemli 3-4 oyuncusunu dinlendirme fırsatı bulabilmesi Beşiktaş için Akhisar maçı öncesi önemli bir avantajdı. Zira birçok kez Beşiktaş’ın UEFA kupası maçları sonrasında lig maçlarında zorlandığını görülmüştü. Maçtan önce Beşiktaş için görünen en büyük sıkıntı sakatlanan Ersan’ın yerine oynayacak Tosic’in nasıl bir performans sergileyeceğiydi ki Tosic’in iyi bir performans sergilediğini söylemek çok zor.

Akhisar, Beşiktaş’ın son haftalarda ligde karşılaştığı en zorlu rakip olacaktı. Akhisar, takım oyununu güzel oynayabilen ve iyi organize olmuş güçlü bir ekip. Maçtan sonra Akhisar teknik direktörü Cihat Arslan’ın dediği gibi bireyselliği değil takım olmayı ön plana çıkarmayı başaran bu takımın Beşiktaş’ı zorlayacağı bir hayli netti. Çok erken buldukları gol onları fazlaca motive etti. Beşiktaş maça çok iyi başlayamadı özellikle ilk 30 dakika istediklerini yapmakta zorlandı. Yine de birkaç pozisyon buldu. Akhisar Beşiktaş’ın topla oynamasına izin verirken topu alan Beşiktaşlı oyuncuya baskı yaparak Beşiktaş’ın ritmini bulmasını engellemeye çalıştı. Ancak Beşiktaş’ın özellikle 30. dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyduğunu söyleyebiliriz. Akhisar bu dakikalarda kendi sahasından çıkmakta çok zorlandı. Beşiktaş, 2. golü yediği bölüme kadar çok net gol pozisyonları buldu. Beşiktaş ilk yarıda kanatları bundan önceki maçlara göre çok daha aktif kullandı ve Akhisar ceza sahasına çok sayıda orta yaptı. Pozisyon bulmakta çok zorlanmasa da Beşiktaş golü bulmayı başaramadı. Ama Akhisar ilk yarı boyunca bulduğu 2 tane gol pozisyonunun ikisini de gole çevirmeyi bildi ve ilk yarı sonunda çok çok önemli bir skor avantajı elde etti. Beşiktaş topla oynamada ve gol pozisyonu sayısında çok üstün olduğu ilk yarıyı 2-0 geride kapattı.

İlk yarı Beşiktaş en çok sol kanattan geldi. Bunda İsmail’in ataklara katılma isteği birinci etken ancak o bölgede oynayan Olcay’ın da bunda etkisi vardı. 2. yarıya Olcay’ın yerine Cenk başladı ve Beşiktaş’ın sol kanat organizasyonları azaldı. İki forveti de sahada olan Beşiktaş bulduğu pozisyonları golle sonuçlandırmayı bir türlü başaramadı. Orta alanı kalabalık tutan Akhisar her geçen dakika maçın kontrolünü daha fazla eline aldı. Özellikle 2. yarıda hatasıza yakın oynayan Akhisar savunması da Beşiktaş’ın golü bulmasına mani oldu. Beşiktaş ikinci yarıda istediği ritmi bulamadı. Kaptığı toplarla hızlı çıkıp etkili olmaya çalışan Akhisar direkten dönen bir topu haricinde 70. dakikaya kadar başka pozisyon bulamadı. Ama maçın son 10 dakikasında daha fazla şans buldular. Beşiktaş’ın 70. dakikadan sonra maçtan tamamen düşmesi ilginçti. UEFA maçından kaynaklanan bir yorgunluk denebilir ama Perşembe günü oynamayan oyuncular bile maçtan çok düştü. Ayrıca UEFA maçında oynayan Cenk, Kerim ve Gökhan oyuna ikinci yarıda girdiler dolayısıyla bu oyuncularda bu derece bir yorgunluğun olmaması gerekirdi. İsmail, Atiba ve Oğuzhan haricinde oyunda kalabilen oyuncu yoktu denebilir. Bunun yanı sıra Şenol hoca Sivasspor maçından sonra Akhisar maçında da yaptığı oyuncu değişiklikleriyle oyuna istenilen olumlu etkiyi yapamadı. Şenol hoca maçtan sonra oyuncularının gayretli olduğunu söylese de maçın son bölümünde 20 dakika kadar Beşiktaşlı oyuncular mağlubiyeti kabul etmiş bir görüntüdeydiler.

Beşiktaş’ın bu kadar gol pozisyonu bulması çok güzel ancak bulduğu bu pozisyonları gole çevirememesi ciddi bir sıkıntı. Şenol hocanın bir şekilde bu sıkıntıyı çözmesi gerekiyor. Gomez’in performansında düşüş var gibi. Cenk’in performansı da inişli çıkışlı. Gole yakın diğer oyuncular da Oğuzhan hariç çok formda değiller.  

Akhisar toplamda 3 tane gol pozisyonuna girdi ve bunlardan iki tanesini gole çevirerek bu alanda çok yüksek bir istatistikle oynadı ve çok güzel bir galibiyet aldı. Başta Cihat hoca olmak üzere takım olmayı başarabilen bütün oyuncuları tebrik etmek lazım.

Ebubekir Karaman / Haber7

YORUMLAR 4
  • KARTAL BAKIŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş uefada lizbona yenilir ligdede fener şampiyon besiktas 3 olur
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    bjk şişirin hedefide ismail katkısı yok,adamları tutamıyor..şenol hoca bilir milisoviş milli ama hocanın egosu bjk puan kaybuına uğruyorparolamı bilmem ama başkan ne zaman konuşsa bjk puan kaybediyor
    Cevapla
  • bekir demirhan 8 yıl önce Şikayet Et
    hakeme rağmen kazandın akhisar tebrikler.Tebrikler cihat hocam.
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Hakem bedava penaltı mı verdi yoksa Beşiktaş gol atıncaya kadar uzatma mı verdi?
    Cevapla