İşte Halis Özkayha'nın derbi notu!

Derbinin gözlemcisi, Halis Özkahya ve yardımcısı Baki Tuncay Akkın’a kırık not verdi. FIFA kokartlı hakemler 2-3 hafta dinlendirilecek.

İşte Halis Özkayha'nın derbi notu!
İşte Halis Özkayha'nın derbi notu!
GİRİŞ 29.09.2015 08:57 GÜNCELLEME 29.09.2015 09:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisindeki yönetimiyle özellikle sarı-lacivertli kulübün büyük tepkisini çeken Halis Özkahya’yı gözlemcisi Ünsal Çimen de başarısız buldu.

Çimen, FIFA kokartlı hakeme maç içinde yaptığı ciddi hatalar nedeniyle 7.9 notunu verdi. “Bariz önemli bir hata yaptı” şeklinde yorumlanan bu not sonrası Özkahya’nın asgari iki hafta dinlendirileceği öğrenildi. FIFA kokartlı hakem, Ersan Gülüm’ün Markovic’i düşürmesi, yine Ersan’ın Volkan Şen’e yaptığı faullerin sarı kartla cezalandırılmaması, siyah-beyazlı takımın Gomez ile bulduğu galibiyet golü öncesi Bruno Alves’i formasından çerekek kendisine avantaj sağlaması gibi pozisyonlarda eleştirilen kararlar vermişti.

‘Yetersiz’ tespiti

Beşiktaş’ın ilk golünde ofsaytı kaçıran, Robin van Persie’yi 85. dakikada ceza alanı içinde ofsayt gerekçesiyle durduran yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın’ın da hatalı olduğunu tespit eden gözlemcinin notu 7.4, yani “yetersiz, beklenin altında” şeklinde belirlendi. Baki Tuncay Akkın’ın da 2 ile 3 hafta arasında dinleneceği öğrenildi.

UEFA’dan görev geldi

UEFA, Avrupa kupalarında Cüneyt Çakır ve Halis Özkahya’ya önemli görevler verdi. Çakır, Malmö’nün yarın İspanyol devi Real Madrid’i konuk edeceği Şampiyonlar Ligi A Grubu maçını yönetecek. Özkahya ise Lazio’nun, Saint Etienne ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi G Grubu karşılaşmasında düdük çalacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, devre arasında ve maçtan sonra hakem Halis Özkahya’ya tepki göstermişti.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 3
  • Realist 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam gayet yeterli idi, görevini başarı ile yaptı...Bence paralel yapının hakem camiası içerisndeki uzantıları da tasfiye edilmelidir...
    Cevapla
  • XxxxX 8 yıl önce Şikayet Et
    O kokartla beraber düdügünü almalari lazim senin!!! niyetinin iyi olduğuna inanmiyorum 1 kere hata yaptin o hata olur ama 10 kere yaptinmi artik o suçtur...
    Cevapla
  • arif 8 yıl önce Şikayet Et
    UEFA tatile göndermiş bile dinlensin diye...!
    Cevapla