Kartal 15 dakikada 4 golle zafere uçtu

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Beşiktaş deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaştı.

GİRİŞ 28.08.2015 23:00 GÜNCELLEME 29.08.2015 09:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kamil Ocak Stadı'nda oynanan maçı Beşiktaş son dakikalarda bulduğu gollerle 4-0 kazandı. 

Siyah-beyazlıların golleri 76. dakikada Oğuzhan Özyakup'un serbest vuruşu, 83. dakikada Cenk Tosun'un penaltısı ile 87'de Olcay Şahan ve 90+1'de Kerim Frei'dan geldi. 

Bu galibiyetle Beşiktaş puanını 6 yaptı. Gaziantepspor ise 3 puanda kaldı. Ligin 4. haftasında Beşiktaş sahasında Medipol Başakşehir'i ağırlayacak. Gaziantepspor ise deplasmanda Akhisar Bld ile mücadele edecek.

SOSA VE GOMEZ İLK DEFA 

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Gaziantepspor'a konuk olan Beşiktaş'ta, kart cezalısı Quaresma'nın yerine Sosa görev yaptı. 

Siyah-beyazlı ekipte bundan önceki iki lig maçında sonradan oyuna giren Mario Gomez, ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı. 

TERÖRE TEPKİ 

Taraftarlar, maça saatler kala Kamil Ocak Stadyumu'ndaki yerlerini almaya başladı. Maçın başlamasıyla beraber Gaziantepsporlu taraftarlar, tribünde dev Türk Bayrağı açtı. Her iki takımın taraftarları da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tezahürat yaparak, terörü lanetledi.

TEMPOSUZ BAŞLADI

İki takım da maç boyunca oldukça düşük tempolu bir oyun sergiledi. Sıcak havada etkisiz bir futbol izleten taraftarlar özellikle ilk yarıda tatsız bir futbol sergiledi.

Beşiktaş'ta ilk defa 11 çıkan Mario Gomez istekli ancak etkisiz kalırken Gökhan Töre'nin de kötü denebilecek performansı dikkat çekti. 

8. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Gökhan'ın sağ çaprazdan ceza alanına ortasında Olcay topu kale sahasına çevirdi ama Gomez'den önce son anda Arokoyo topa müdahale etti. 9'da ise sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan, çalımlarla ceza alanına kadar gelip pasını Tosic'e verdi. Tosic'in kale sahasına ortasında Gomez'den önce savunma topa müdahale etti. 

28. dakikada kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın ceza alanına ortasında Muhammet'in ters vuruşunda sağ direk dibinde son anda Karcemarskas topa uzandı ve çelmeyi başardı. 

İlk yarıda iki takımda başka etkili atak gerçekleştiremeyince soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girdiler. 

SICAĞIN ETKİSİ 

Beşiktaş'ın ikinci yarıda yaptığı Sosa-Cenk Tosun değişikliği hücumda sonuç vermezken Gaziantepspor'da Muhammet Demir maçın 64. dakikasında başının dönmesi nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. 

Maçın ilk yarısı gibi ikinci yarısı da oldukça temposuz geçti. 45-60 arası iki takım sıcak havanın da etkisi ile vites yükseltemezken tribünleri heyecanlandıran ilk şut 65'te Gaziantepspor'dan geldi. John Chibuike'nin soldan kendi getirdiği topta çektiği şut yandan az farkla auta gitti. 

GAZİANTEP TAM ÜMİTLENMİŞTİ Kİ... 

Her ne kadar izleyenler açısından keyif veren bir maç olmasa da Gaziantespor özellikle sahasında Beşiktaş'tan puan almanın yollarını aradı maç boyunca. Alanı iyi daraltan Gaziantespor oyuncuları Beşikaş'ın kanattan etkili gelmesine de izin vermeyince ikinci yarıda sahanın hakimi oldu. 

Beşiktaş için her şey kötüye gidiyor derken sahneye bu sezonun yıldız isimlerinden Oğuzhan Özyakup çıktı. 76. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Oğuzhan mükemmel bir kesme ile skor tabelasını değiştirdi ve takımını öne geçirdi: 1-0 

YİNE DURAN TOP 

Golle birlikte rahatlayan Beşiktaş oyunun son dakikalara gelmesi ile de psikolojik üstünlüğü de eline aldı. Kronometre 83. dakikayı gösterirken Beşiktaş da ikinci golü buldu. Ceza alanında yaşanan karambol sonucunda Cenk Tosun adeta iki G.Antepsporlu tarafından düşürülünce Cüneyt Çakır'a da penaltı noktasını göstermekten başka çare kalmadı. 

Gaziantespor'un son penaltı golüne imza atan Cenk Tosun 3 sezon sonra bu sefer Beşiktaş forması ile penaltı noktasının başına geçti. Eski G.Antepsporlu golünü atarken sevinç gösterisi sergilemedi: 2-0.

...VE SON NOKTA

Beşiktaş'ta skoru 3-0'a getiren 87. dakikada Olcay Şahan'dan geldi. Beck'in orta alandan iyi bir savunma örneği sonucu kaptığı top bir anda savunmanına arkasındaki Gökhan'da kaldı. Gökhan süratle rakip ceza alanına girdi. Şut pozisyonu olmasına karşın yanındaki Olcay'ı düşündü ve Olcay da boş kaleye topu gönderdi: 3-0.

90+1. dakikada son nokrayı ise Kerim Frei koydu. 89'da Oğuzhan'ın yerine oyuna giren Frei, Gökhan'ın sağdan getirdiği topla ceza alanı içinde buluştu. Milli oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruş da maçın skorunu belirledi: 4-0 

GAZİANTEPSPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 4

Stat: Kamil Ocak 
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Gaziantepspor: Karcemarskas, Barış Yardımcı, Arokoyo, Vranjes, Marcal, Abdülkadir Kayalı (Dk. 77 Erdem Şen), Abuda (Dk. 85 İsmail Haktan Odabaşı), Larsson, Chibuike, Camara, Muhammet Demir (Dk. 64 Orkan Çınar) 

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 88 Kerim Frei), Gökhan Töre, Sosa (Dk. 46 Cenk Tosun), Olcay Şahan, Gomez (Dk. 78 Necip Uysal)

Goller: Dk. 76 Oğuzhan Özyakup, Dk. 83 Cenk Tosun (Penaltıdan), Dk. 87 Olcay Şahan, Dk. 90 Kerim Frei (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 47 Arokoyo, Dk. 75 Abdulkadir Kayalı (Gaziantepspor), Dk. 51 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

YORUMLAR 6
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Hemşehrilerimin bayrak acmalarini kutlarım.
    Cevapla
  • birbirey 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu antep in teknik direktorunu tanıyan varmı ben ilk defa duyuyorum adını birde şu klüp başkanı değişmeli yıllardır aynı güzelim şehrin gdogu nun tek takımı bu yıl ikinci lige düşmesin yazıktir bu oyunla kumede antebimin takimi
    Cevapla
  • taner 8 yıl önce Şikayet Et
    dengesizlik.iyi degil.
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    4 gol var. gomez yok. niye aldik bunu...
    Cevapla
  • nitter 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu Antep takiminin neredeyse tamami yabanci :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle