Samuel Eto'o yine attı, Antalya yine kazandı

Spor Toto Süper Lig 2. hafta mücadelesinde Antalyaspor ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi.

Samuel Eto'o yine attı, Antalya yine kazandı
Samuel Eto'o yine attı, Antalya yine kazandı
GİRİŞ 23.08.2015 23:58 GÜNCELLEME 23.08.2015 23:58

Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda oynanan ve hakem Özkan Çeliker'in düdük çaldığı mücadele 3-1 Antalyaspor üstünlüğüyle sonuçlandı.

Konuk Gençlerbirliği 36. dakikada Moestafa El Kabir'in golüyle ilk yarıyı önde kapattı. Konuk Antalyaspor'un eşitlik sayısını 76. dakikada Dejan Lazarovic kaydetti. Maçın son dakikalarında sahneye çıkan Serge Mbilla 88. dakikada takımını 2-1 öne geçirdi. 90+4. dakikada sahne alan assolist Samuel Eto'o Antalyaspor'u 3-1 öne geçirdi.

Bu sonucun ardından Antalyaspor 6 puana çıkarken, Gençlerbirliği haftayı puansız tamamladı. Süper Lig'in 3. haftasında Antalyaspor, deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Gençlerbirliği ise Kasımpaşa'yı konuk edecek.

PERDEYİ EL KABİR AÇTI

Karşılıklı ataklarla geçilen ilk yarıda tek gol Gençlerbirliği adına El Kabir'den geldi. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Martin Spelmann bekletmeden ortasını altıpasın içine doğru gönderdi. O noktada savunmanın arasından Moestapha El Kabir sol ayağıyla şutunu çekmeyi başardı ve topu ağlarla buluşturdu. İlk yarı 1-0 Gençlerbirliği üstünlüğüyle geçildi.

SERDAR ÖZKAN GETİRDİ lAZAROVIC BİTİRDİ

İkinci yarının tamamıne yakını Eto'o önderliğindeki Antalyaspor'un eşitlik sayısını arama çabalarıyla geçti. Bu çaba 76. dakikada golü getirdi. Sağ taraftan paslaşılarak kullanılan kornerin ardından topla buluşan Serdar Özkan, rakibi Iasmin Latovlevici'yi geçtikten sonra son çizgiden ortasını açtı. Penaltı noktasının hemen üstünde Dejan Lazarevic, kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

MBILLA'DAN 3 PUANLIK KAFA!

Maçın son dakikalarında gol için baskısını artıran Antalyaspor 88. dakikada Serge Mbilla Etame ile galibiyeti golünü buldu. Sol kanatta topla buluşan Josip Kvesic ceza sahası içi sol çaprazından ortasını altıpasın hemen sağına doğru gönderdi. O noktada topa iyi yükselen Mbilla kafa vuruşunu yaptı ve takımını öne geçirdi. 

ASSOLİST ETO'O SKORU BELİRLEDİ

Antalyaspor'un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o 90+4. dakikada sahneye çıkarak skoru 3-1'e getirdi. Hızlı gelişen Antalyaspor atağında Serdar Özkan sol kanattan süratle ileredi ve ceza sahasına girer girmez pasını penaltı noktasındaki Samuel Eto'o'ya verdi. Eto'o topu sağına çektikten sonra sağ ayağıyla şutunu çekti ve skoru belirleyen golü attı.