Kara Kartal, Mersin'de gol oldu yağdı

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu'nu 5-2'lik skorla yenerek lige süper bir başlangıç yaptı.

Kara Kartal, Mersin'de gol oldu yağdı
Kara Kartal, Mersin'de gol oldu yağdı
GİRİŞ 17.08.2015 00:33 GÜNCELLEME 17.08.2015 01:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş, deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya geldi. Mersin Arena'da oynanan mücadeleyi siyah-beyazlılar etkili bir oyun ile 5-2 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller 9., 44. ve 68. dakikalarda Cenk Tosun, 73. dakikada Olcay Şahan ve 90+2. dakikada Kerim Frei'dan geldi. Mersin'in sayılarını ise 20.  ve 89. dakikalarda Prejuce Nakoulma kaydetti. Öte yandan Mersin'de Mehmet Taş, 37. ve 65. dakikalarda gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Beşiktaş'ta maça damga vuran isim ise Oğuzhan Özyakup oldu. Genç oyuncu 3 asist yaparken, takımının beyni olarak göze çarptı.

Beşiktaş, bu skorun ardından ilk haftanın liderliğine yükseldi. Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş evinde Trabzonspor ile karşılaşacakken; Mersin İY ise deplasmanda Akhisar Belediye'ye konuk olacak.

YENİ TRANSFERLER SAHADA

Takımın başına getirilen teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ilk resmi maçına çıkan Beşiktaş'ta, yeni transferler Luiz Rhodolfo, Andreas Beck ve Dusko Tosic ligde ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi.

Takımın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma da 3 yıl sonra yeniden siyah beyazlı formayla Spor Toto Süper Lig'de ter döktü.

MARIO GOMEZ YEDEK KULÜBESİNDE

Mario Gomez'i yedek soyunduran Güneş, kalede Tolga Zengin'e şans verirken, defansta Beck, Ersan Gülüm, Rhodolfo ve Tosic dörtlüsünü sahaya sürdü.

Orta sahada Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Quaresma ve Gökhan Töre'yi oynatan tecrübeli teknik adam, ileri uçta Cenk Tosun'a şans verdi.

Beşiktaş'ta, Gomez'in yanı sıra Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı, Milosevic, Necip Uysal ve Kerim Frei de yedek soyundu.

MILOSEVIC KADROYA DÖNDÜ

Geçtiğimiz sezon takıma getirilen ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalan İsveçli defans oyuncusu Alexander Milosevic, uzun zaman sonra ilk 18'de kendisine yer buldu. 

İstanbul ekibinde, uzun süreli sakatlığı bulunan Tolgay Arslan ile Veli Kavlak'ın yanı sıra kaleci Cenk Gönen, Jose Ernesto Sosa, Mustafa Pektemek, Pedro Franco, Ramon Motta ve Ömer Şişmanoğlu kadroda yer almadı.

MERSİN'DE BEKLENEN 11

Geçen sezonun da açılış maçında yine Beşiktaş ile karşılaşan Mersin İdmanyurdu, sahaya Mihaylov, Sadiku, Vederson, Tita, Welliton, Oktay Delibalta, Mitrovic, Nakoulma, Mehmet Taş, Serkan Balcı ve Khalili ilk 11'i ile çıktı.

Kırmızı-lacivertli takımda, Muammer Yıldırım, Mehmet Enes Sığırcı, Güven Varol, Efe Özarslan, Pedriel, Futacs ve Nurullah Kaya da yedek kulübesinde kaldı.

BEŞİKTAŞ GOLÜ ERKEN BULDU

Beşiktaş karşılaşmaya çok hızlı başladı. Siyah-beyazlılar, sağlı sollu ataklarla Mersin İdmanyurdu'nu sıkıştırırken, Akdeniz temsilcisi de kendi sahasından hızlı toplarla atağa çıkmaya çalıştı. Beişşktaş art arda pozisyonların ardından aradığı golü 9. dakikada buldu. 

Hızlı gelişen atakta Atiba Hutchinson pasını Oğuzhan Özyakup'a verdi. Oğuzhan ceza yayının gerisinde iken hemen solundaki Cenk Tosun'u gördü ve Cenk, ceza sahası içinde rakibinden sıyrılarak, sağ ayağı ile yakın mesafeden topu ağlara gönderdi.

DEFANS ARKASINA TOPLAR VE BERABERLİK

Kalesinde gördüğü golün ardından daha fazla rakip yarı alana gitmeye başlayan ve sürekli olarak Beşiktaş defansının arkasına paslarla pozisyon bulmaya çalışan Mersin İY, 20. dakikada beraberliği yakaladı.

Orta alanda topla buluşan Abdul Khalili savunma arkasına koşu yapan Prejuce Nakoulma'ya ara pasını verdi. Penaltı noktasında Tolga Zengin'le karşı karşıya kalan Nakoulma topu sağına çekip kaleciyi geçtikten sonra topu boş kaleye gönderdi ve takımına beraberliği getirdi.

YİNE CENK VE BEŞİKTAŞ ÖNDE!

Beraberlik golünün ardından Beşiktaş tekrar oyunun kontrolünü eline geçirdi. Son paslarda ve vuruşlarda başarısız bir 20 dakika geçiren siyah-beyazlılar, 44. dakikada yine Cenk Tosun ile üstünlüğü ele geçirdi.

Luiz Rhodolfo'nun Prejuce Nakoulma'dan kaptığı top ile başlayan atakta Oğuzhan Özyakup ara pasını Olcay Şahan'a verdi. Olcay altı pasın sağında iken Cenk Tosun'a pasını verdi. Cenk boş kaleye topu yuvarladı ve Beşiktaş soyunma odasına 2-1 önde gitti.

MERSİN 10 KİŞİ KALDI

Beşiktaş'ta devre arasında sakatlığı bulunan Ricardo Quaresma oyundan çıkarken, Necip Uysal oyuna dahil oldu. Mersin İdmanyurdu beraberlik için cılız ataklar gerçekleştirirken, Beşiktaş da bir türlü rahatlatacak golü bulamadı. 

Mersin'de 65. dakikada srta alanda Gökhan Töre'yi sert müdahale ile yere düşüren Mehmet Taş, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalıyor.

CENK TOSUN'DAN HAT-TRICK!

Mersin İdmanyurdu'nun 10 kişi kalmasının 3 dakika sonrasında, 68. dakikada Cenk Tosun farkı 3'ye çıkardı ve takımını rahatlattı. 

Olcay Şahan pasını Oğuzhan Özyakup'a verdi. Oğuzhan bekletmeden Cenk Tosun'u gördü. Cenk, penaltı noktasının sağ tarafından şutunu çekti ve top ağlarla buluştu.

OĞUZHAN ÖZYAKUP ŞOV! 

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup'un resitali durmadan devam etti. 73. dakikada yine genç oyuncunun asisti ile, Beşiktaş 4-1'i yakaladı. 

Sol kanattan gelişen atakta Olcay Şahan pasını Oğuzhan Özyakup'a verdi. Oğuzhan içeriye koşu yapan Olcay Şahan'ı gördi. Olcay altı pasın gerisinden sol ayağı ile şutunu çekti ve top ağlarla buluştu.

MARIO GOMEZ GİRDİ, 2 GOL GELDİ! 

Bu golün ardından Oğuzhan Özyakup kenara geldi ve Mario Gomez oyuna dahil olan isim oldu. 

Mersin İdmanyurdu, 89. dakikada Nakoulma ile bir gol daha buldu, Beşiktaş da Kerim Frei ile 5. golüne ulaştı ve mücadele 5-2 Beşiktaş üstünlüğü ile sona erdi.

YORUMLAR 7
  • Erol 8 yıl önce Şikayet Et
    forza kartal
    Cevapla
  • şu an için 8 yıl önce Şikayet Et
    şu an için en kötü oynayan hatta oyun bile oynayamayan Galatasaray.
    Cevapla
  • Muhammed 4772 8 yıl önce Şikayet Et
    gomez oynar her halde 2.nci yarı
    Cevapla
  • KürtBjk 8 yıl önce Şikayet Et
    Sosa nerede Şenol efendi.............
    Cevapla
  • bjkbjjkkk 8 yıl önce Şikayet Et
    5 gol atmışsın süper oynamışsın tebrik edeceğine Sosa nerede Şenol Efendi mi diyeceksin. Oyuncunun sakatlığından bile haberi olmayan taraftarın yorum yapmasını anlamıyorum.
    Cevapla
  • erol 8 yıl önce Şikayet Et
    Sosa nerde derken sosaya gerek mi vardı akşam... yoksa maçı izlemedinmi
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Sosa sakat arkadasim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle